| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 02/02/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Εμένα δε με πείθουνε οι ξένες αγορές. Αυτό είναι το πρόβλημα μου και με τη δική μας αγορά, αφού θεωρώ πως μετά από μια μεγαλύτερη αντίδραση των διεθνών αγορών. Τα προβλήματα σύντομα θα επιστρέψουνε …. Και με τα προβλήματα στα διεθνή χρηματιστήρια να επιστρέφουνε (όπως φοβάμαι), το Χ.Α. που σίγουρα έχει καλή εικόνα, είναι δύσκολο να πάει πολύ υψηλότερα».
 
Αυτό ήταν το σχόλιο ανθρώπου της αγοράς και όπως καταλάβατε … θα ξεκινήσουμε με αυτό..
 

 
Πάμε όμως να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι όσον αφορά τις διεθνείς αγορές …. Κρατάμε λοιπόν πως η τελευταία αντίδραση των κύριων διεθνών αγορών ήλθε σχεδόν ακριβώς πάνω στα όρια κρίσιμων στηρίξεων ….. Και έχουνε μια περαιτέρω αντίδραση περίπου 3-4% από το κλείσιμο της Δευτέρας για να φτάσουνε (μετά την πρόσφατη αντίδραση) στις πρώτες πολύ ισχυρές αντιστάσεις. Και υπάρχει ανησυχία πως φτάνοντας στις αντιστάσεις, τα προβλήματα στις αγορές θα επιστρέψουνε και πάλι, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αγορά μας, όπως είχε συμβεί και προσφάτως και όσες αντοχές να έχει διάθεση να δείξει η αγορά μας ….
 

 
Και ειδικά όσον αφορά τον Nasdaq …. Ο οποίος είχε διορθώσει προσφάτως το περισσότερο. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως η πρόσφατη αντίδραση του δείκτη ήρθε στις πλέον καθοριστικές στηρίξεις στα επίπεδα των 13.550 – 13.600 μονάδων. Και οι στόχοι είναι οι αντιστάσεις στις 14.700 – 14.900 και 15.000 μονάδες (περίπου 4% υψηλότερα από το κλείσιμο της Δευτέρας). Και σε σχέση με την παραπάνω ανησυχία μας ….. Ο δείκτης θα πάει εκεί. Και μετά θα ξεκινήσουνε και πάλι τα όργανα, με μια πτώση των διεθνών αγορών, η οποία θα επηρέαζε και το Χ.Α.
 

 
Δεν ξέρουμε λοιπόν τι θα γίνει στις διεθνείς αγορές …. Εμείς ένα πράγμα ξέρουμε …. Και το λέμε εδώ και πολύ καιρό …… Πως οι μικροί εδώ και καιρό … όχι μόνο δεν είναι πολύ αισιόδοξοι. Όχι μόνο δεν είναι υπέρ-αγορασμένοι …. Αλλά είναι και κατά μέσο όρο πουλημένοι, με μικρότερες κατά μέσο όρο θέσεις σε σχέση με τα συνηθισμένα τους (με βάση συγκεκριμένο δείγμα από χρηματιστηριακές εταιρείες)   ….   Και το λέμε και πάλι …. Όσο οι μικροί δεν είναι υπέρ-αγορασμένοι … Και δεν υπάρχει υπερβολική αισιοδοξία … Τόσο ελπίζουμε πως η αγορά θα μας εκπλήξει θετικά, όπως σε ένα βαθμό ήδη κάνει …
 

 
Παρακολουθούμε πάντως και μια σύγκρουση αγοραστών – πωλητών στην ΕΛΧΑ …. Έχουμε πει εδώ και καιρό πως υπάρχει δυνατός αγοραστής … Ωστόσο παρακολουθώντας τη μετοχή διαπιστώσαμε πως βγαίνει προσφορά ….. Επειδή όμως ο παίχτης είναι μεγάλος …. Εμείς πολύ θα περιμένουμε να δούμε το νικητή στο τέλος …. Και κρατάμε αυτό που γράφει και το GFF στις τεχνικές αναλύσεις της μετοχής. Και επιβεβαιώθηκε (100%) προσφάτως ……  Πως η αντίσταση στα 2,00 και κυρίως 2,10 ευρώ είναι πολύ ισχυρή. Πραγματικά πολύ ισχυρή. Μια αντίσταση που όποτε διασπαστεί θα πυροδοτήσει ένα τρελό ράλι στη μετοχή, με κίνηση προς τα 2,60 πιθανόν και 2,70 ευρώ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum