| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 02/02/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Πιάσαμε χθες τον υπεύθυνο του GFF και ζητήσαμε να μας εξηγήσει τι συμβαίνει με αυτές τις αντιστάσεις που αναφέρονται, στις 1.030 και 1.040 – 1.050 μονάδες …. Και το έκανε με το γνωστό αναλυτικό του τρόπο ….. “Μεγάλος στόχος λοιπόν η διάσπαση αυτών των αντιστάσεων” ….. “Πραγματικά πολύ μεγάλος” …… Χωρίς εμείς να γράψουμε περισσότερα, αφού αυτό γίνεται σε άλλες στήλες του GFF. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως μιλάμε για αντιστάσεις που αν τις αφήσουμε οριστικά πίσω, πραγματικά μπορούμε να βρεθούμε σε πολύ υψηλότερα επίπεδα …. Και πειστήκαμε για αυτό μετά τα όσα συζητήσαμε….
 

 
“Είναι πάντως πολύ υψηλό” ….. Αυτό έλεγε χθες ο υπεύθυνος του GFF …. Που αναφέρονταν; Στο επιτόκιο της έκδοσης της Alpha Bank, κοντά στο 11,5-12% (11,87%). Σίγουρα το επενδυτικό ενδιαφέρον ήτανε μεγάλο. Και οι τράπεζες βρίσκονται σε μια νέα εποχή. Και πάνω πήγανε …. Και ακόμη υψηλότερα μπορούνε να πάνε … Αλλά όσες ιδιαιτερότητες και αν υπάρχουνε στις συγκεκριμένες εκδόσεις, ένα επιτόκιο για την έκδοση ενός ομολόγου τράπεζας, 10, 11 και 12% είναι πολύ μεγάλο. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι αιχμή για τη συγκεκριμένη τράπεζα, αφού και στις εκδόσεις των υπολοίπων τραπεζών είδαμε επίσης πολύ υψηλά επιτόκια, έχοντας κάνει αντίστοιχα σχόλια  ….
 

 
Βλέπαμε τώρα τις 4 κορυφαίες επιλογές της Eurobank Χρηματιστηριακής ….. ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Jumbo και ΑΛΦΑ. Ξέρετε πως συμφωνούμε απόλυτα με τις 3 επιλογές, Μυτιληναίος, Jumbo, και ΟΠΑΠ, οι οποίες βρίσκονται και στις δικές μας επιλογές και το 2023 και εδώ και αρκετά χρόνια, ειδικά ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος. Όχι ότι έχουμε αρνητική άποψη για την ΑΛΦΑ, αφού και αυτή θα τρέξει αν τρέξει η αγορά και ειδικά οι τράπεζες (διαγραμματικά μάλιστα,  η ΑΛΦΑ βραχυπρόθεσμα έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια – έχοντας μείνει αρκετά πίσω) …. Ωστόσο είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε πιο θετική άποψη για την Eurobank, την οποία θεωρούμε καλύτερη χρηματιστηριακή επιλογή σε σχέση με την ΑΛΦΑ και μας έχει δικαιώσει τα τελευταία χρόνια.

 

 
Για την ακρίβεια η σειρά που πιστεύουμε τις τράπεζες είναι: Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς. Θέλετε όμως να σχολιάσουμε κάτι. Παρακολουθώντας τις επιχειρηματικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών, είμαστε κοντά στο σημείο να βάλουμε 3η την Πειραιώς και 4η την Alpha Bank. Αυτό όχι γιατί κάτι κακά η Alpha Bank. Αλλά γιατί με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις προσπάθειες βελτίωσης της Τράπεζας Πειραιώς, που σε μεγάλο βαθμό αποδίδουνε καρπούς.
 

 
Πάντως βλέποντας κάποιος το χθεσινό, νέο, +4% της ΕΧΑΕ, η οποία τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί 18 ανοδικές τις τελευταίες 22, με 4 super ανοδικές εβδομάδες …. Ξέρετε τι σχολίασε; Πως είναι η απόλυτη απόδειξη πως αυτό το χρηματιστήριο είναι μέχρι νεοτέρας ανοδικό. Μόνο τότε ξυπνάει το χαρτί της ΕΧΑΕ όπως έλεγε ….. Και όσο το σκεφτόμαστε δεν έχει άδικο, με τη μετοχή της ΕΧΑΕ να είναι μια μετοχή που πραγματικά όταν κολλάει σε μια κατεύθυνση, ανοδική ή πτωτική, κολλάει για τα καλά… Και κολλάει με το πάνω, όταν πραγματικά τα πράγματα στο Χ.Α. πάνε καλά ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum