| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 02/08/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Μόλις η αισιοδοξία θα επιστρέψει και οι μικροί θα αρχίσουνε να αγοράζουνε … Τότε θα σας πούμε πως η επιστροφή των προβλημάτων στις αγορές πλησιάζει ….. Όσο αυτό δε συμβαίνει και μάλιστα αρκετοί μικροί μειώνουνε θέσεις, σε σχέση με αυτά που γράφουμε τον τελευταίο καιρό, ποτέ κανείς δεν ξέρει …. H ελπίδα πεθαίνει τελευταία» …. Με το παραπάνω σχόλιο θα ξεκινήσουμε σήμερα ..
 

 
Πλάκα – πλάκα στον τραπεζικό δείκτη ζούμε τον τελευταίο καιρό τον ορισμό της απόλυτης, αθόρυβης – ύπουλης ανόδου ….. Έχουμε και λέμε !!! Σε 11 συνεδριάσεις ο τραπεζικός δείκτης μετράει 10 ανοδικές, από τις οποίες 5 σερί. Από τις 449 μονάδες στις 15 Ιουλίου, ο δείκτης έκλεισε χθες στις 552 μονάδες, άνοδος δηλαδή 23%!!!  
 

 
Για να τα λέμε όλα …. Από τις πολύ ισχυρές στηρίξεις στις 440 – 450 μονάδες, ο δείκτης βρίσκεται πλέον στις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στις 550 – 560 μονάδες, περιμένοντας με ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθεί ο τραπεζικός κλάδος, αν δηλαδή μπορεί να διασπάσει και αυτές τις αντιστάσεις ή θα έχουμε γύρισμα.
 

 
… Το χρηματιστήριο είναι κάτι ζωντανό ….. Με ειδήσεις, μακροοικονομικά, θεμελιώδη στοιχεία κτλ ….. Για να τα λέμε λοιπόν όλα. Για όλες τις εταιρείες και τους κλάδους υπάρχουνε αστερίσκοι, κίνδυνοι κτλ …. Τα αποτελέσματα πάντως της ΕΤΕ και της Eurobank που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή ήτανε πραγματικά καλά. Όχι όπως συνηθίζει η αγορά πάντα να λέει …. Ήταν πραγματικά καλά, όσο και αν ο κλάδος παραμένει risky και ευαίσθητος στις εξελίξεις στην οικονομία. Δεν είναι τυχαίο πως οι δύο τράπεζες υπέρ-αποδίδουνε όχι μόνο σε σύγκριση με τις άλλες δύο τράπεζες, αλλά και συγκριτικά με την αγορά (ΓΔ).  
 

 
Ειδικά όσον αφορά την Eurobank που είναι πάντα η πρώτη μας επιλογή, ας κρατήσουμε τα όσα έγραψε η JP Morgan, η οποία σημειώνει πως η Eurobank παρουσίασε ένα εντυπωσιακό σύνολο αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο, ξεπερνώντας σημαντικά της προβλέψεις της, χάρη στα υψηλότερα βασικά έσοδα και τα έσοδα από εμπορικές συναλλαγές. Τα αποτελέσματα ωφελήθηκαν από την επιτάχυνση των νέων χορηγήσεων, τη διατήρηση της ανάπτυξης στα έσοδα από προμήθειες και τα υψηλά κέρδη από συναλλαγές, ενώ η ποιότητα του ενεργητικού παρέμεινε ανθεκτική με σταθερό οργανικό σχηματισμό NPEs σε ετήσια βάση. Ο κεφαλαιακός δείκτης κεφαλαίων FLB3 CET1 αυξήθηκε κατά 1,3% στο 14% και η διοίκηση έδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα σχετικά με την πρόθεσή της να καταβάλει μερίσματα από τα κέρδη του 2022.
 
Συνολικά, η Eurobank αναβάθμισε το guidance για το ROTE του 2022  σε 11% (από 10% προηγουμένως και μετά το 10,7% ROTE το πρώτο εξάμηνο), ανοίγοντας τον δρόμο για θετικές αναθεωρήσεις από τους αναλυτές. Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση, οι μετοχές της Eurobank διαπραγματεύονται με P/E 2023 στο 5,5x και P/TBV στο 0,51x. Η JP Morgan δίνει τιμή-στόχο το 1,560 ευρώ για την Eurobank και σύσταση overweight.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum