| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 02/12/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Να ξεκινήσουμε με ένα ενδιαφέρον στατιστικό. Το Χ.Α. βρίσκεται, για την ακρίβεια βρίσκονταν στο τέλος του Νοεμβρίου, στο +2,13% το 2022, έχοντας γυρίσει τη χρονιά, έστω και οριακά σε θετικό πρόσημο. Να σημειωθεί πως αυτή είναι η 8η καλύτερη επίδοση παγκοσμίως. Και η 3η καλύτερη στην Ευρώπη, μετά την Πορτογαλία (+5,26%) και την Βρετανία (+2,55%).
 

 
Το πόσο καλός ήτανε ο Νοέμβριος φαίνεται και από τα στατιστικά που παρουσίασε η DB ….  Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως οι 35 από τις 38 επενδύσεις που παρακολουθεί η Deutsche Bank έκλεισαν τον  μήνα με κέρδη, στην καλύτερη αναλογία από τις αρχές του έτους και σε μία σαφή στροφή σε σχέση με το κλίμα που επικρατούσε έως τώρα στις αγορές. Το χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε τον Νοέμβριο με άνοδο 4,6%, έπειτα από το +10,6% του Οκτωβρίου και πλέον σημειώνει κέρδη 4,5% από τις αρχές του έτους (είναι μία από τις λίγες αγορές που εμφανίζουν θετικό πρόσημο στο έτος).

 

 
Ασύλληπτο θα χαρακτηρίζαμε τώρα πως το μεγάλο αστέρι των crypto, ο άνθρωπος που παρουσιαζόταν ως ο νέος Warren Buffett, ο ιδρυτής της FTX που έφτασε να αποτιμάται στα 32δις δολάρια, έχει απομείνει με 100.000 δολάρια στον λογαριασμό του. Ο Sam Bankman-Fried, ο πρώην  CEO του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, όμως, αρνείται ότι διέπραξε απάτη. Απλά είχε έναν κακό μήνα και τα θαλάσσωσε, είπε σε συνέδριο των New York Times. Τώρα, έχει μείνει «σχεδόν στο τίποτα»,  πρόσθεσε. Και όπως και αν το δει κανείς, τα νούμερα είναι απίστευτα. Σπάνια στην ιστορία θυμόμαστε αντίστοιχη καταστροφή, αν φυσικά υπάρχει αντίστοιχη. Πάντως ξέρετε πως μας εδώ στο GFF, τα όσα συμβαίνουνε στα crypto δε μας εκπλήσσουνε …. Θα σας κάνει εντύπωση. Αλλά τον πιστεύουμε πως δε διέπραξε απάτη, απλώς έχασε τη μπάλα, όπως συνέβη και με αρκετούς (αν όχι σχεδόν όλους) που ασχολήθηκαν με αυτήν την μορφή επένδυσης.
 

 
Να ξέρετε πως εμείς γνωρίζουμε (όχι γνωστοί γνωστών – αλλά τους ξέρουμε προσωπικά) τουλάχιστον 3 περιπτώσεις ιδιωτών που έχουνε χάσει πάνω από 100.000 ευρώ στα crypto, όσο και αν είχαμε προσπαθήσει να τους αποτρέψουμε …. Μεγάλα νούμερα και ας είναι κάποιος ευκατάστατος.
 

 
Για την εκρηκτική άνοδο που είχε χθες η ΜΟΗ, με κλείσιμο στα 20,00 ευρώ, +3,90%, τι να πούμε …. Κέρδη 45,45% το 2022. Ένα τεράστιο μπράβο …. Θυμίζοντας πως η ΜΟΗ ήτανε στις αρχές του 2022 ήταν μέσα στις 3-4 πρώτες μας επιλογές.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum