| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 03/01/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Καλή χρονιά και πάλι … και πάμε να ξεκινήσουμε αναφέροντας σας ποιες είναι οι πρώτες μας επιλογές για το 2023 …. Αυτές λοιπόν είναι: ΛΑΜΔΑ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΠΕ, Jumbo και Cash (αύριο θα αναφέρουμε και μια σειρά άλλων εισηγμένων που τις οποίες θεωρούμε φτηνές και ας μην τις βάζουμε σε αυτό που θα λέγαμε πρώτη μας επιλογή).
 

 
Είναι γνωστή η θετική μας άποψη για τη ΛΑΜΔΑ (έτσι και αλλιώς αναφερθήκαμε και χθες) … Και αν και κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις αν η μετοχή θα ξυπνήσει άμεσα. Πιστεύουμε πως το β΄ εξάμηνο θα είναι δικό της …. Και αυτό και γιατί τα έργα στο Ελληνικό θα έχουνε μορφή, έχοντας έσοδα από το project και τις πωλήσεις ακινήτων. Και πολύ βασικό πως στο β΄ εξάμηνο μπορεί να περιμένουμε και την είσοδο της ΛΑΜΔΑ Malls στο Χ.Α., αν δεν έχουμε νέες καθυστερήσεις, αν και δεν πιστεύουμε πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.
 

 
Μάλιστα όσον αφορά την είσοδο της ΛΑΜΔΑ Malls στο Χ.Α. … Έχουμε γράψει πως αν εμείς ήμασταν στην διοίκηση της εταιρείας θα επιλέγαμε το spin off, με την είσοδο της εισηγμένης στο Χ.Α., ουσιαστικά μέσω επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους σε είδος. Πραγματικά αυτό θα μπορούσε να απογειώσει τη μετοχή της εισηγμένης, ειδικά όταν κανείς σκέφτεται ποια είναι η τρέχουσα αξία της εισηγμένης (1δις ευρώ), αρκετά κοντά στην αξία της ΛΑΜΔΑ Mall την οποία σχεδιάζει να βάλει η εισηγμένη στο Χ.Α. το Β΄ εξάμηνο.
 

 
Τι εννοούμε τώρα με το Cash που αναφέρουμε παραπάνω. Δυστυχώς δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της αγοράς και γενικά των αγορών το 2023. Και δεν κρύβουμε την ανησυχία μας για μια δύσκολη κατά μέσο όρο χρονιά. Για αυτό πιστεύουμε πως οι επενδυτές θα πρέπει να έχουνε υψηλά επίπεδα cash, ειδικά τους πρώτους μήνες του 2023. Ανάμεσα σε άλλα, να εκμεταλλευτεί ένας επενδυτής και ένα ξαφνικό βύθισμα των τιμών, αν φυσικά και όταν υπάρξει.
 

 
Αν προσέξετε θα δείτε πως έχουμε αφαιρέσει από τις επιλογές μας την ΜΟΗ, την οποία το 2022 την είχαμε ως πρώτη μας επιλογή. Ο λόγος είναι πως η μετοχή έκανε το ράλι που περιμέναμε. Και αν και όλα δείχνουνε πως θα έχουμε την είσοδο της στον MSCI …… Και υπάρχουνε πιθανότητες να δει υψηλότερες τιμές. Πιστεύουμε πως πλέον ένας επενδυτής να πάρει τα κέρδη του, με τη μετοχή να έχει πιάσει πλέον τα 22 ευρώ.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum