| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 03/03/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να ξεκινήσουμε με σχόλιο ανθρώπου της αγοράς: “Ξέρω πως αρκετοί επενδυτές αποδίδουνε τη χθεσινή πτώση στο σενάριο μιας καθυστέρησης των εκλογών (μετά το τραγικό γεγονός) και πως αυτό πάντα επηρεάζει την οικονομία. Κάποιοι άλλοι το συνδέουνε με τα τελευταία στοιχεία από τον πληθωρισμό στην Ευρώπη και την ανησυχία που υπάρχει, με την Ευρώπης τις τελευταίες ημέρες να έχει κάποια διόρθωση. Και το ένα μπορεί να ισχύει και το άλλο μπορεί να ισχύει. Περισσότερο θα έλεγα πως ισχύει ένας συνδυασμός των δύο. Ωστόσο θα συστήσω ψυχραιμία. Η χθεσινή διόρθωση ήτανε ότι το πιο φυσιολογικό. Και η αγορά με την πρώτη αφορμή είχε ένα φυσιολογικό profit taking (που δε μπορώ να αποκλείσω συνέχεια). Αξίζει να αναφέρω πως με βάση τα εβδομαδιαία δεδομένα, συγκεκριμένοι ταλαντωτές έχουνε βρεθεί στα πιο υπέρ-αγορασμένα επίπεδα των τελευταίων 2 δεκαετιών!! Όπως μάλιστα είχα πει και το είχατε γράψει. Όσο η αγορά πάνω από τις 1.100 μονάδες, φούσκωνε χωρίς pull back. Τόσο μεγαλύτερο pull back θα είχαμε κάποια στιγμή”.
 

 
Εμείς θα σχολιάσουμε πως οι επενδυτές θα πρέπει από εδώ και πέρα να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Ειδικά οι πιο traders. Γιατί; Γιατί όπως έχουμε δει σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Μετά από τέτοιες συνεδριάσεις η μεταβλητότητα αυξάνεται τρομερά. Η αγορά κάνει μεγάλα σκαμπανεβάσματα μέσα στην ημέρα. Και οι επενδυτές χάνουνε το μπούσουλα, αγοράζοντας, ακόμη και μέσα στην ημέρα, ακριβότερα και πουλώντας φθηνότερα ή το αντίθετο. Τι θέλουμε να πούμε; Πως από εδώ και πέρα η αγορά μπορεί να μπαίνει σε μια νέα φάση, με μεγαλύτερη νευρικότητα που θέλει επιπρόσθετη επιλογή.
 

 
Όσον αφορά πάντως τις διεθνείς αγορές, θα το πούμε και πάλι. Εμείς πιστεύουμε πως δε μπορούνε να πάνε, πολύ, υψηλότερα. Για την ακρίβεια, για να συμβεί αυτό, απαιτούνται από εδώ και πέρα, χειροπιαστές θετικές ειδήσεις. Χωρίς αυτές δεν πάμε πουθενά. Όπως και πριν από μερικές ημέρες είχαμε γράψει. Οι αγορές πήγανε υψηλότερα, παίζοντας την αποφυγή του χειρότερου σεναρίου για την παγκόσμια οικονομία …… Ένα χειρότερο σενάριο το οποίο όπως εμείς στο GFF περιμέναμε, δε θα συνέβαινε. Από εδώ και πέρα όμως επιστρέφει ο ρεαλισμός στις αγορές. Τι λέει αυτός; Πως θα αποφευχθεί το εφιαλτικό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία, αλλά πάμε για πολύ καιρό, σε μια πολύ μίζερη κατάσταση με πολύ χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στις οικονομίας. Και αυτό είναι θέμα χρόνου να αποτυπωθεί στα χρηματιστήρια. Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό!
 

 
“Ευρώπη Vs Wall Street 3-0” …. Αυτή η ατάκα θα λέγαμε πως κολλάει για την πορεία των αγορών από τις αρχές του 2023. Έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί τον τελευταίο καιρό. Αλλά βλέποντας και σήμερα τα αναλυτικά στατιστικά που παρουσιάζει η στήλη “Κυνηγός” με τις αποδόσεις των παγκόσμιων χρηματιστηριακών δεικτών. Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως η Ευρώπη υπέρ-αποδίδει της Wall Street, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των αποδόσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως στις πρώτες 7 θέσεις βρίσκονται χρηματιστήρια από την Ευρώπη, με το Χ.Α. να έχει την καλύτερη απόδοση στον κόσμο.
 

 
Θα κλείσουμε με μια έξυπνη ατάκα την οποία διαβάσαμε … Τα χρηματιστήρια λοιπόν είναι ακριβώς το αντίθετο με το Casino. Όσο περισσότερο καιρό παίζεις στα χρηματιστήρια, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να κερδίσεις.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum