| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 03/06/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Με το βασικό σενάριο (από όταν ξεκινούσε η αντίδραση) να είναι πως η αγορά (στα πλαίσια της αντίδρασης των διεθνών αγορών) θα έδινε μια αντίδραση, θα πήγαινε περίπου στις 900 – 910 μονάδες (όπως και πήγε) και ότι μετά θα ξεκινούσε το κάτω. Είναι αλήθεια πως η χθεσινή πτώση προβλημάτισε (με κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας, -1%), με το ερώτημα να είναι αν άρχισε το κάτω, αμέσως με το που πήγε στις αντιστάσεις των 900 μονάδων ο ΓΔ. … Ωστόσο ας περιμένουμε να δούμε, αν και προς στιγμήν τα πράγματα πάνε ακριβώς με βάση το σενάριο που είχαμε πει στο GFF. Και δυστυχώς αυτό το σενάριο έλεγε πως θα αντιδρούσαμε μέχρι περίπου τις 900 μονάδες και μετά θα άρχιζε και πάλι το κάτω…
 

 
Και λέμε ας περιμένουμε να δούμε για έναν βασικό λόγο. Γιατί συζητώντας με τεχνικούς αναλυτές, καταλήγουμε πως υπάρχουνε πιθανότητες στις διεθνείς αγορές να υπάρχουνε κάποια περιθώρια μεγαλύτερη αντίδρασης ….. Όχι ότι τελείωσε το κάτω. Αλλά ότι στα πλαίσια της τελευταίας αντίδρασης από τα χαμηλά, οι διεθνείς αγορές θα μπορούσανε να δώσουνε μια μεγαλύτερη αντίδραση (περίπου 3 με 5%). Βέβαια σε μεσοπρόθεσμο τουλάχιστον ορίζοντα, το αρνητικό σενάριο είναι πάντα το πιθανότερο.
 

 
Και αφού αναφερθήκαμε σε διεθνείς αγορές και την τεχνική ανάλυση. Να κρατήσουμε μια βασική επισήμανση για τον S&P 500. Πως σε καμία – καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσει ο δείκτης τις καθοριστικές στηρίξεις στις 4.060 – 4.040 μονάδες. Γιατί μπορεί να λέμε παραπάνω πως υπάρχει πιθανότητα να έχουμε μια μεγαλύτερη αντίδραση στις ξένες αγορές. Και υπάρχει ειδικά στον DAX (πηγαίνει μέχρι τον κινητό 200 ημερών, περίπου 15.000 μονάδες). Ωστόσο Αν χαθούνε οι στηρίξεις του S&P 500 που αναφέραμε (4.060 – 4.040 μονάδες), τα πράγματα κινδυνεύουνε να γίνουνε πραγματικά πολύ σκούρα. Επί της ουσίας να ξεκινήσει και πάλι το κάτω των χρηματιστηρίων σε όλον τον κόσμο.
 

 
Δεύτερη εξαιρετική συνεδρίαση χθες για την ΕΥΔΑΠ. Και όλα αυτά εν μέσω των σεναρίων πως πάμε για έκτακτη επιστροφή κεφαλαίου, η οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι και γενναία. Από την εταιρεία η απάντηση είναι ουδέν σχόλιο. Θα δούμε λοιπόν τι θα συμβεί, με μεγάλες πιθανότητες αυτές οι φήμες να επιβεβαιωθούνε. Θυμίζουμε πως μιλάμε για μια εισηγμένη με ταμείο 471εκ ευρώ (63% της κεφαλαιοποίησης) την ώρα που οι δανειακές υποχρεώσεις είναι μηδέν.
 

 
Και συνεχίζοντας με την ΕΥΔΑΠ, να θυμίσουμε ακριβώς τα όσα είχαμε γράψει στην τελευταία μας ανάλυση  μας (την προηγούμενη εβδομάδα) στο GFF για την εταιρεία:
 
“Παράλληλα εκτιμούμε πως οι μερισματικές αποδόσεις θα παραμείνουνε σε ορίζοντα 5ετίας σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, 5 με 6%, με μεγάλες πιθανότητες μιας ή και δύο μεγάλων επιστροφών κεφαλαίου στους μετόχους, με όπλο το εντυπωσιακό ταμείο που διαθέτει η εισηγμένη. Όπως είχαμε γράψει στην τελευταία μας ανάλυση για την εισηγμένη. Έκτακτες επιστροφές οι οποίες εύκολα θα μπορούσανε να φτάσουνε (ακόμη και να ξεπεράσουνε) το 1 ευρώ ανά μετοχή ή 14% της τρέχουσας τιμής. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση, συνολικά οι χρηματικές διανομές στους μετόχους κατά την επόμενη 5ετία θα μπορούσανε να φτάσουνε ακόμη και στο 40% ή περίπου 8% ετησίως”.  
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum