| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 03/08/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Με σχόλιο στο ίδιο μοτίβο με αυτό των τελευταίων ημερών θα ξεκινήσουμε …. «Αν δεν υπάρξει μια πολύ μεγάλη διόρθωση στις διεθνείς αγορές. Πιστεύουμε πως κάποιοι ξένοι επενδυτές που συνέβαλαν τα μέγιστα να φέρουνε τις τιμές του Χ.Α. (και ειδικά των τραπεζών) υψηλότερα, δε θα τις αφήσουνε να πέσουνε τόσο εύκολα ….. Εμπιστοσύνη στις αγορές δεν υπάρχει και κατ΄ επέκταση ούτε στην πορεία του Χ.Α. ….. Αλλά όταν κάνεις τόσο κόπο να φέρει τις τιμές εδώ, δεν τις αφήνεις τόσο εύκολα να φύγουνε πολύ χαμηλότερα …. Και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε…».
 

 
Σε σχέση πάντα με αυτά που λέμε τις τελευταίες ημέρες. Δεν αφήνεις εύκολα τις τιμές να φύγουνε κάτω, πριν βάλεις τον κόσμο μέσα …. Θα επιμείνουμε πως πρώτα θα προσπαθήσουνε κάποιοι ξένοι να δημιουργήσουνε ένα κλίμα αισιοδοξίας. Να βάλουμε μέσα όσο περισσότερους μικρούς μπορούνε …. Ε! και μετά βλέπουμε ….
 

 
Ρίξαμε τώρα στο GFF μια πρώτη ματιά στα αποτελέσματα 6μηνου της Alpha Bank (ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα). Τα βρήκαμε σε γενικές γραμμές ικανοποιητικά. Ωστόσο αξιολογώντας τις πρώτες 3 τράπεζες (η Πειραιώς ανακοινώνει σήμερα), θα λέγαμε πως τα καλύτερα ήτανε αυτά της Eurobank, μαζί σε μεγάλο βαθμό με τα καλά αποτελέσματα της ΕΤΕ. Και μετά ακολουθεί η Alpha Bank.
 

 
Κάποια πράγματα λοιπόν να μην τα θεωρούμε τυχαία. Δεν είναι τυχαίο πως ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ εδώ και πάρα – πάρα πολύ καιρό έχουνε μακράν καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις άλλες δύο…. Γιατί καλός ο τζόγος, αλλά έχει αποδειχθεί πως σε ορίζοντα χρόνου, οι πιο φτηνές εισηγμένες τα πηγαίνουνε πραγματικά καλύτερα….
 

 
Σε ορίζοντα χρόνου λοιπόν, οι καλές και φτηνές εισηγμένες τα πηγαίνουνε πραγματικά καλύτερα …. Αντίθετα οι κακές εισηγμένες, όσο τζόγο και αν κάνουνε βραχυπρόθεσμα, οδηγούνε τους επενδυτές στον κουβά. Γιατί θεωρητικά και 9 στις 10 περιπτώσεις κακών εισηγμένων να βγούνε. Στη μια που δε θα βγει, θα χαθούνε όλα χρήματα. Σε κάθε ευκαιρία λοιπόν θα το φωνάζουμε. Να είναι πολύ προσεκτικοί οι επενδυτές στις μετοχές που επενδύουνε ....
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum