| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -03/08/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Ψυχραιμία 2” … Μετά το χθεσινό ψυχραιμία που είχαμε γράψει για την μικρότερη πτώση της Τρίτης. Το ίδιο θα πούμε και για τη χθεσινή πτώση του 1,39%. Μην λέμε πάλι τα ίδια πως περιμέναμε κάποια βραχυπρόθεσμα προβλήματα (υπέρ-αγορασμένα επίπεδα κτλ…). Η αφορμή ήτανε η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας… Ωστόσο θα συνεχίσουμε να θεωρούμε τη χθεσινή πτώση καθαρά ως μια κατοχύρωση κερδών και τίποτα περισσότερο …. Ας κρατήσουμε τα θετικά, την αντίδραση από τα χαμηλά και πως με το που δοκιμάστηκαν οι πρώτες ισχυρές στηρίξεις, ήλθε μια ισχυρή ενδοσυνεδριακή αντίδραση, με την αγορά να επιβεβαιώνει το θετικό μακροπρόθεσμο trend στο οποίο βρίσκεται ….
 

 
Λέμε επιβεβαίωσε το θετικό μακροπρόθεσμο trend, γιατί πραγματικά αν μας ρωτήσετε, δεν είμαστε σίγουροι πως τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα τελείωσαν. Δε λέμε πως σίγουρα θα έχουμε και νέα πτώση. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, δίνουμε αυξημένες πιθανότητες η νευρικότητα να συνεχίσει, με κάποιες πιθανότητες να δούμε την αγορά χαμηλότερα των 1.300 μονάδων και να έχουμε εκ νέου δοκιμασία των ισχυρών στηρίξεων στις 1.280 – 1.270 μονάδες…..
 

 
Γενικά η χθεσινή ημέρα είχε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ότι όπως ο ΓΔ δοκίμασε τις στηρίξεις που αναφέραμε παραπάνω. Αρκετές, για να μην πούμε οι περισσότερες μετοχές του FTSE 25 δοκίμασαν τις πρώτες ισχυρές στηρίξεις. Και μόλις έγινε αυτό, ουσιαστικά όλες έδωσαν μια μεγάλη ενδοσυνεδριακή αντίδραση. Λέγοντας λοιπόν παραπάνω πως δεν αποκλείουμε να έχουμε κάποια νέα προβλήματα βραχυπρόθεσμα, αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, οι επόμενες συνεδριάσεις γίνονται ενδιαφέρουσες. Αυτό γιατί αν έχουμε και πάλι δοκιμασία των ισχυρών στηρίξεων, σε δείκτες και μετοχές. Δε θα θέλαμε να δούμε την απώλεια τους, κάτι το οποίο θα οδηγούσε σε νέο κύκλο πτώσης.
 

 
Αν μας ρωτήσετε τι ποσοστό πτώσης θα μπορούσε να συνεπάγεται η απώλεια αυτών των στηρίξεων. Με τη βοήθεια των πιο ειδικών στην τεχνική ανάλυση, θα λέγαμε 5 με 10%, χωρίς να χαλάει η θετική μακροπρόθεσμη τάση. Δεν είναι μικρό ποσοστό πτώσης, ωστόσο αφενός κα κυρίως δε λέμε πως αυτό θα συμβεί σίγουρα. Αφετέρου δε θα πρέπει κανείς μας να παραβλέπει τα κέρδη που έχουνε μέσα τους οι μετοχές.
 

 
Να διευκρινίσουμε πάντως κάτι ….. Είναι μεγάλο λάθος κάποιος επενδυτής να πουλήσει όλο του το χαρτοφυλάκιο για να παίξει αυτό το σενάριο. Το πιο σωστά θα ήτανε και το είχαμε γράψει. Στα πρόσφατα υψηλά και με την αγορά υπέρ-αγορασμένη, να έκανε μερικές πωλήσεις, 10,15 το πολύ 20% του χαρτοφυλακίου του. Να έγραφε κάποια καλά κέρδη και χθες και τις επόμενες ημέρες, να μαζέψει πίσω τα κομμάτια που έχει πουλήσει, κάνοντας ένα γρήγορο – καλό – trading. Το να πουλήσει κανείς μαζικά ειδικά πάνω στο χθεσινό πρωινό -3%. Κάποιες φορές μπορεί να βγει, αλλά δεν είναι σωστό trading – στρατηγική. Να μην ξεχνάμε πως το να πουλήσει κάποιος είναι το 50%. Το άλλο 50% είναι να πάρει κανείς τα χαρτιά πίσω. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει πως και να πουλήσει κανείς … και παρακάτω να πάνε οι τιμές. Συνήθως δεν τα αγοράζει, γιατί υπάρχει φόβος. Και στο τέλος τα αγοράζει υψηλότερα από όπου πούλησε, κυνηγώντας τις τιμές από πίσω. 
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum