| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 03/11/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Άντε να πούμε πως πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι …. Γιατί έτσι και αλλιώς έτσι πρέπει στα χρηματιστήρια … Γιατί είναι και ανοιχτό το ζήτημα του πολέμου …. Αλλά ψυχρά αν δει κανείς τη χθεσινή ημέρα …. Είχαμε την τέλεια συνεδρίαση ….. Με όλα τα ποιοτικά στοιχεία, την ώρα που η διαγραμματική εικόνα σε όλη την αγορά βελτιώνεται ….. Παραπέμποντας και στα όσα γράφουμε εδώ και καιρό, θα δίναμε αρκετές πιθανότητες η αγορά να κάνει ακόμη μεγαλύτερες υπερβάσεις, μπαίνοντας σε έναν νέο ανοδικό κύκλο, αν και για διπλωματικούς λόγους θα πούμε πως θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι …. Και βλέπουμε …
 

 
Τώρα στις πληροφορίες γύρω από την Alpha Bank, αν και ξέρετε πως πάντα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούνε είμαστε προσεκτικοί. Επιμένουνε πως θα έχουμε νέα βελτιωμένη πρόταση των Ιταλών, η οποία θα ανέλθει περίπου στα 1,50 με 1,55 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να κινηθεί και σε οριακά υψηλότερα επίπεδα …. Ερώτημα παραμένει τι θα κάνουνε οι ολλανδοί της REGGEBORGH INVEST B.V., με τις πληροφορίες είναι συγκεχυμένες …. Αλλά και θεωρητικά αν μπορεί να προκύψει κάποιο νέο ενδιαφέρον από άλλους επενδυτές.
 

 
Λέμε συγκεχυμένες, γιατί από πρόσωπα που είναι σχετικά κοντά στους ολλανδούς. Περίπου τα μισά λένε, σίγουρα μάλιστα, πως θα υποβάλλουν πρόταση για το ποσοστό του ΤΧΣ στην Alpha Bank και σε σχετικά υψηλό αντίτιμο. Τα άλλα μισά λένε πως δεν ενδιαφέρονται και δε θα μπούνε στη λογική της πλειοδοσίας με τους Ιταλούς. Μάλιστα τα ίδια πρόσωπα προσθέτουνε, γιατί να μπουν στη λογική της πλειοδοσίας και να μην αγοράζουνε από το ταμπλό όλο αυτό το διάστημα που η τιμή ήτανε και παραμένει χαμηλότερη των προαναφερθέντων τιμών, αν και εμείς θα προσθέσουμε πως κανείς δε μπορεί ξέρει τι κάνουνε οι επενδυτές τους τελευταίες 2-3 μήνες και αν κάποιος αγοράζει στα χαμηλά..
 

 
Βέβαια έχουμε πει ένα σενάριο που το βρίσκουμε ενδιαφέρον. Έχει πάλι να κάνει με την REGGEBORGH INVEST B.V.. Με βάση αυτό, οι ολλανδοί ενδιαφέρονται κυρίως για το ποσοστό του ΤΧΣ στην ΕΤΕ. Με βάση αυτό το σενάριο. Οι ολλανδοί όχι μόνο δε σχεδιάζουνε να χτυπήσουνε το ποσοστό του ΤΧΣ στην ΑΛΦΑ, αλλά σε δεύτερο χρόνο θα από-επενδύσουνε, πουλώντας το ποσοστό τους στους Ιταλούς. Την ίδια ώρα ενδιαφέρονται ζεστά … Για την ακρίβεια πολύ ζεστά για να καταστούνε οι βασικοί μέτοχοι στην Εθνική Τράπεζα, ενόψει της πώλησης του πρώτου πακέτου από το ΤΧΣ, περίπου 20% ….
 

 
Σαν γενικό σχόλιο, πολλά τα σενάρια που δεν ξέρουμε πιο από όλα ισχύει. Πιθανόν και οι ίδιοι οι επενδυτές να μην έχουνε πάρει τις τελικές τους αποφάσεις. Αυτό όμως που ξέρουμε είναι πως σε μια εποχή που ο τραπεζικός κλάδος είναι επί της ουσία διεθνώς στα αζήτητα και κανείς δεν ενδιαφέρετε. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά, μετά από πάρα πολλά χρόνια μιζέριας …. Αποκορύφωνα πως του χρόνου περιμένουμε μερίσματα και μάλιστα καλά μερίσματα, μετά από περίπου 14-15 χρόνια του απόλυτου κακού και των διαδοχικών dilution των μετόχων των τραπεζών ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum