| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 04/04/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Λέτε να μην πατήσουμε όλοι” … Αυτό έλεγε άνθρωπος της αγοράς χθες. Που αναφέρονταν; Πάμε να δούμε τα όσα είπε: “Εγώ ξέρω πως 9 στους 10 επενδυτές δε βλέπουνε υψηλότερα επίπεδα. Για την ακρίβεια οι περισσότεροι στις διεθνείς αγορές βλέπουνε πτώση ….. Και στο Χ.Α. και μετά την εξαγγελία των εκλογών, οι περισσότεροι βλέπουνε το ίδιο. Αν όχι μεγάλη, τουλάχιστον μια ελεγχόμενη πτώση, σε επίπεδα κάτω των 1.000 μονάδων. Έχετε αναφερθεί άπειρες φορές στο GFF στον άγραφο κανόνα οι αγορές να κάνουνε το αντίθετο από αυτό που πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία των επενδυτών. Ξανά ρωτάω λοιπόν. Λέτε να την πατήσουμε όλοι; Και εκεί που περιμένουμε πτώση και προβλήματα, η αγορά να μας αδειάσει και να βρεθεί σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, με τους επενδυτές να τρέχουν από πίσω. Δεν το πιστεύω, αλλά έτσι είναι οι αγορές, σε κάτι που πάρα πολλές φορές έχει συμβεί”.
 

 
Προσωπικά θα ευχηθούμε η Contrarian Theory να επιβεβαιωθεί και οι αγορές και κυρίως το Χ.Α. που μας ενδιαφέρει περισσότερο, να μας εκπλήσσει θετικά. Τίποτα φυσικά δεν αποκλείουμε. Επιμένουμε πάντως πως το να συντηρηθεί η αγορά κοντά στα τρέχοντα επίπεδα ή και λίγο παραπάνω είναι αρκετά πιθανό, με το Χ.Α. να παίζει και το σενάριο της επενδυτικής βαθμίδας. Για να είμαστε πάντως ειλικρινείς δε βλέπουμε πως αυτή η αγορά θα πάει πολύ υψηλότερα. Πιστεύουμε πως από εδώ και πέρα και σε υψηλότερες τιμές, οι επενδυτές θα βρούνε ευκαιρία να πουλάνε, εκμεταλλευόμενο το πρόσφατο ράλι από τα χαμηλά. Με απλά λόγια, από εδώ και λίγο παραπάνω, πιστεύουμε πως θα υπερισχύσουνε οι πωλητές, εκτός αν υπάρξει αλλαγή του σκηνικού.
 

 
Εν συντομία θα λέγαμε πως δίκαιο έχει η JP Morgan σε αυτό που αναφέρει σε τελευταία της έκθεση για τη χώρα. Πως είναι ουδέτερη για την Ελλάδα μέχρι να περάσει ο πολιτικός "θόρυβος" – Επίσης όπως αναφέρει, έως τις αρχές του 2024 η επενδυτική βαθμίδα.
 

 
Μια που αναφερθήκαμε στην επενδυτική βαθμίδα, ενδιαφέρον ήτανε ο παρακάτω πίνακας της Καθημερινής, στον οποίο συνοψίζονται όλες οι επόμενες αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας.

 

 
Τέλος και επειδή ανάμεσα σε άλλα, τελευταία έχει εκφραστεί ανησυχία για τον κίνδυνο μείωσης των ελληνικών καταθέσεων. Προσωπικά πιστεύουμε πως οι καταθέσεις θα μειωθούνε και άλλο τους επόμενους μήνες. Δε βλέπουμε όμως σοβαρό κίνδυνο για τις ελληνικές τράπεζες. Κυρίως αυτό γιατί μετά τις κινήσεις των τελευταίων ετών, οι ελληνικές τράπεζες έχουνε πολύ καλούς δείκτες δάνεια προς καταθέσεις. Δείκτες που είχαμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια:
 
Δείκτης δάνεια προς καταθέσεις:

 

59% για την Εθνική Τράπεζα
62% για την Τράπεζα Πειραιώς
73% για τη Eurobank
77% για την Alpha Bank
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum