| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 04/07/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Δύσκολα θα τη βρούμε, αλλά ποτέ δεν αποκλείεται τίποτα» …. Με αυτό το σχόλιο θα ξεκινήσουμε, γράφοντας και σήμερα πως εδώ και τώρα θέλουμε αυτήν την θετική είδηση «ΣΟΚ» που θα οδηγήσει σε μια πολύ μεγάλη αντίδραση τα χρηματιστήρια. Ξεκάθαρα, μόνο αυτό μπορεί να σώσει την κατάσταση και να απομακρύνει το πολύ κακό σενάριο, μακράν το πιθανότερο σε αυτή τη χρονική στιγμή. Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη πως οι αγορές έχουνε γίνει πολύ γρήγορες, δεν αποκλείουμε σε καμία περίπτωση ο νέος κύκλος πτώσης να ξεκινήσει άμεσα. Πιο γρήγορα από ότι οι περισσότεροι περιμένουνε …
 

 
Παραπέμποντάς στα όσα έχουμε γράψει τον τελευταίο καιρό. Θα επιμείνουμε σε βαθμό εμμονής. Το πιο σημαντικό για το Χ.Α. σε αυτή τη φάση είναι ο DAX να επιστρέψει υψηλότερα των 13.000 και 13.050 – 13.150 μονάδων. Ο δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 12.812 μονάδες. Και ξαναλέμε πως χάνοντας οριστική την επαφή με αυτά τα επίπεδα, αρχίζουνε τα όργανα … Και αρχίζουνε για τα καλά!!
 

 
Μια που η κουβέντα είναι στον DAX, το παρακάτω διάγραμμα είναι χαρακτηριστικό. Ο βασικός γερμανικός δείκτης έκλεισε το πρώτο εξάμηνο με πτώση 19,52% και αυτή ήτανε η μεγαλύτερη πτώση μετά το πρώτο εξάμηνο του 2008 και τη μεγάλη κρίση!!

 

 

 
Είπαμε και παραπάνω πως δυστυχώς, το αρνητικό σενάριο είναι το πιθανότερο,  αν και θέλουμε να ελπίζουμε πως θα γίνει η έκπληξη, μιλώντας πάντα για έκπληξη και μεγάλη έκπληξη. Προσωπικά λοιπόν συμφωνούμε απόλυτα με αυτό που έγραψε σε μια τελευταία της έκθεση η Goldman Sachs. Τι έγραψε; “Cash is king, αυξημένος ο κίνδυνος νέου sell-off” ….. Και έχει δίκαιο πως τα μετρητά είναι ο βασιλιάς σε αυτή τη φάση ….. περιμένοντας επενδυτικές ευκαιρίες μετά από μια, μεγαλύτερη, πτώση των αγορών.  
 

 
Σε σχέση με τα παραπάνω, θέλουμε να σχολιάσουμε και κάτι άλλο. Πως τα μετρητά είναι ο βασιλιάς και ας βρισκόμαστε σε φάση ακραίου πληθωρισμού. Το λέμε αυτό, γιατί θεωρητικά σε φάση πληθωρισμού, τα μετρητά είναι το μεγαλύτερο θύμα, αφού μπακαλίστικα, όσο πληθωρισμό έχουμε (μάλιστα, ο πραγματικός πληθωρισμός είναι πάντα μεγαλύτερος) τόσο χάνουνε την αξία τους τα μετρητά. Ωστόσο θεωρούμε πως είναι λάθος κάποιος να αγοράζει κάτι φουσκωμένο, απλώς για να αγοράσει κάτι (να επενδύσει σε κάτι). Λαϊκά θα λέγαμε πως είναι λάθος να αγοράζει κανείς «γουρούνι στο σακί». Το λέμε αυτό γιατί ακούμε συνέχεια ανθρώπους που έχουνε χρήματα να ψάχνουνε, σχεδόν με το ζόρι, να βρούνε κάτι να επενδύσουνε τα χρήματα τους. Για εμάς και δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουνε στην παγκόσμια οικονομία. Είναι πολύ πιο συμφέρον κάποιος να κρατήσει μετρητά. Να διορθώσουνε πολύ περισσότερο οι αγορές. Να αγοράσει αποδεδειγμένα καλές μετοχές (με υψηλά μερίσματα, αυτό θα το τονίζουμε πάντα). Με απλά λόγια. Μέχρι νεοτέρας … “Just! Cash is king”
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum