| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 04/11/21

 

"Μας ακούνε..."

 

Θα ξεκινήσουμε με σχόλια για τη ΔΕΗ …. Η οποία χθες ήτανε η πρώτη σε άνοδο μετοχή του FTSE 25, με κέρδη 1,43% (είχε βρεθεί βέβαια και +3%). Και φυσικά όπως έχουμε σχολιάσει και εμείς … Και σχολίαζε και χθες άνθρωπος της αγοράς …. Εννοείται πως μέχρι να μπούνε τα κομμάτια, οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές που εμπλέκονται στα κομμάτια, θα κάνουνε ότι μπορούνε να κρατήσουνε την τιμή …. Φυσικά καταλαβαίνουνε όλοι πως περιμένοντας να μπούνε 65% περισσότερες μετοχές σε σχέση με αυτές που υπάρχουνε τώρα ….. Οι πάντες θέλουνε να κρατηθεί η τιμή όσο υψηλότερα γίνεται από τα 9 ευρώ ….

 

 

Τώρα όταν θα φτάσουμε στην ημέρα εισαγωγής και ίσως ακόμη και από το Τ-2 …. Εννοείται πως θα υπάρξουνε οι πιο γρήγοροι επενδυτές, οι οποίες θα αρχίσουνε να πουλάνε, παίρνοντας ένα μικρό κέρδος …. Να μην ξεχνάμε πως στα παραδείγματα των μεγάλων ΑΜΚ των τελευταίων περίπου 2ετών (ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, αλλά και της ΛΑΜΔΑ) ήταν φανερό πως γίνονταν αυτό. Και είναι λογικό, αφού πάντα υπάρχουνε πιο κερδοσκοπικά fund που πάνε για ένα γρήγορο κέρδος.

 

 

Και σε σχέση με τα παραπάνω. Δείτε το πιο πρόσφατο παράδειγμα …. Αυτό της ΑΛΦΑ, που είχε κάνει ΑΜΚ στο 1 ευρώ και βρίσκεται στα 1,10 – 1,11 ευρώ. Και είναι φανερό όλους αυτούς τους μήνες, πως υπάρχουνε οι ξένοι επενδυτές που είχανε γραφτεί πριν από μερικούς μήνες στο 1,00 ευρώ και παίρνουνε το κέρδος του 10%. Και θα λέγαμε πως αυτός είναι ο λόγος που η μετοχή έχει πολύ μεγαλύτερη προσφορά, σε σχέση με ΕΥΡΩΒ και την ΕΤΕ….

 

 

Πάμε τώρα στη ΛΑΜΔΑ …. Που συνεχίζουμε να ψάχνουνε πληροφορίες για τα πακέτα που είχανε γίνει την προηγούμενη Παρασκευή, για να δούμε τις πιθανές προθέσεις του επενδυτή που πήρε τα πακέτα (αν δηλαδή είναι long ή πάει για ένα μικρό κέρδος). Και για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχουνε μια ξεκάθαρη απάντηση, αν και κάποιοι που γνωρίζουνε, επιμένουνε πως πρόκειται για long επενδυτή που δεν πάει για ένα γρήγορο, μικρό, κέρδος …. Άντε να δούμε, περιμένοντας αν θα έχουμε και κάποια επίσημη ανακοίνωση….

 

 

Σήμερα λοιπόν τελειώνει η ΑΜΚ της ΔΕΗ …. Με βάση λοιπόν τα όσα αναφέρουμε τον τελευταίο καιρό …. Συνοψίζουμε … τα όποια προβλήματα ρευστότητας από την αύξηση τελείωσαν. Η κακή περίοδος Ιουνίου – Οκτωβρίου τελείωσε. Στην κατά μέσο όρο καλή περίοδο Νοέμβριος – Δεκέμβριος πλέον είμαστε ….. Πάνω  από τις 900 μονάδες είναι ο ΓΔ …. Όλα λοιπόν συγκλίνουνε πως μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ….. Ευχόμαστε μόνο να μην επιβεβαιωθεί αυτό που έλεγε χρηματιστής ….. Και είμαστε γκαντέμηδες και εκεί που όλα δείχνουνε πως πάμε για υψηλότερα, στραβώσει το πράγμα από τις διεθνείς αγορές με μια ξαφνική διόρθωση, αν και εδώ παραδοσιακά το τελευταίο δίμηνο του χρόνου είναι ή καλό ή τέλος πάντων ήρεμο … Άντε να δούμε!!

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum