| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 05/04/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Πριν από μερικές ημέρες και πριν ξεκινήσει η τελευταία διόρθωση των τραπεζών είχαμε αναφέρει πως ένα μεγάλο στοίχημα για όλη την αγορά και φυσικά για τις τραπεζικές μετοχές ήτανε η παραμονή του τραπεζικού δείκτη υψηλότερα των 1.200 – 1.210 μονάδων, στηρίξεις τις οποίες προσφάτως έχασε ο δείκτης, έχοντας ένα σερί 6 κακώς συνεδριάσεων, ένα αρνητικό σερί το οποίο τυπικά τερματίστηκε χθες, με οριακά κέρδη 0,34% και τον τραπεζικό δείκτης στις 1.168 μονάδες. ..... Χωρίς λοιπόν σάλτσες υπάρχει ανάγκη μιας άμεσης αντίδρασης, αφού διαφορετικά εύκολα πάμε για νέα πτώση ….. Μιλώντας εδώ στο GFF με τους πιο υπεύθυνους για την τεχνική ανάλυση, κρατάμε την επισήμανση πως η διαγραμματική εικόνα της της βραχυπρόθεσμης – μεσοπρόθεσμης τάσης έχει επιδεινωθεί σημαντικά, καθιστώντας αυτήν την αντίδραση όλο και πιο αναγκαία ….
 

 
Που όμως μπορεί να πάει ο δείκτης, αν δεν έλθει η αναγκαία αντίδραση που αναφέραμε παραπάνω; Πάντα με τη βοήθεια των πιο αρμόδιων για την τεχνική ανάλυση. Σε αυτό το σενάριο, το πιθανότερο είναι πως θα πάμε προς τον ΑΚΜΟ 200 ημερών και σημαντικές στηρίξεις στα επίπεδα των 1.080 – 1.070 μονάδων!! Μιλάμε για μια πτώση περίπου ακόμη 80 μονάδων, δηλαδή περίπου 7%. Αν λοιπόν δεν έλθει άμεσα μια πειστική αντίδραση, μην αποκλείουμε μια τέτοια πτώση. Η οποία οκ δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Αν τώρα αυτό συμβεί (επίπεδα που θα μπορούσε να δει ο δείκτης και ενδοσυνεδριακά) κάπου εκεί θα μπορούσε να τερματιστεί η πτώση και σταδιακά να επιστέψουνε τα χαμόγελα….
 

 
Πέραν του τραπεζικού δείκτη, είχαμε πει πως ένα δεύτερο πολύ μεγάλο στοίχημα για την αγορά ήτανε η παραμονή του FTSE 25 υψηλότερα των 3.400 και 3.380 – 3.360 μονάδων, με το δείκτη να κλείνει χθες στις 3.335,88 μονάδες. Ισχύουν λοιπόν και εδώ ακριβώς τα ίδια με τα παραπάνω. Αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα των παραπάνω επιπέδων. Διαφορετικά και εδώ, αυξάνονται αρκετά οι πιθανότητες νέας πτώσης, πάντα αναφερόμενοι στην πορεία της αγοράς πιο short – term…
 

 
Που θα μπορούσε να πάει ο δείκτης εδώ, μην επιστρέφοντας υψηλότερα των παραπάνω επιπέδων; Και εδώ προς τον ΑΚΜΟ 200 ημερών, στις 3.140 – 3.120 μονάδες, δηλαδή περίπου μια πτώση εδώ παρόμοια με αυτή του τραπεζικού δείκτη (-6 με -7%). Φυσικά με τους δύο δείκτες σε αυτό το σενάριο να χάνουνε περίπου ένα 6 με 7%, μια αντίστοιχη πτώση θα περιμέναμε και στο ΓΔ, αν φυσικά όλα αυτά δεν έλθει σχετικά γρήγορα μια ισχυρή αντίδραση…..
 

 
Και με την αγορά να ψάχνει αντίδραση για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω .... Έχοντας ως γνωστών πολύ θετική άποψη για τον Τιτάνα έχοντας ως Fair Value τα 34,00 ευρώ. Ας κλείσουμε βλέποντας τα όσα έγραψε η Eurobank χρηματιστηριακή στην ανάλυση. Συγκεκριμένα, ισχυρό upside στη μετοχή της Τιτάν βλέπει η Eurobank Equities παρά τα κέρδη 31% που καταγράφει στους τελευταίους 4 μήνες, με τη χρηματιστηριακή να αυξάνει σημαντικά την τιμή στόχο αναμένοντας αναβάθμιση του guidance από τη διοίκηση στο δεύτερο εξάμηνο....
 
Ειδικότερα, το report της Eurobank Equities επισημαίνει τα ισχυρά μεγέθη που παρουσίασε η Τιτάν το 2023 με κέρδη ανά μετοχή 3,4 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ξεπέρασε το στόχο που είχε τεθεί για το 2026 κατά τρία χρόνια νωρίτερα.
 
Επισημαίνει ότι η διοίκηση της εταιρείας τοποθετήθηκε μεν θετικά για το τρέχον outlook αλλά απέφυγε να αναβαθμίσει το guidance, κάτι που για τη χρηματιστηριακή αντανακλά μάλλον συντηρητική προσέγγιση από την πλευρά του management και όχι κάποια υποβάθμιση των θεμελιωδών της εταιρείας.
 
Απεναντίας, η ισχυρή δυναμική της ζήτησης διεθνώς σε συνδυασμό με το ανεκτέλεστο 8δις ευρώ στον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο βάζουν την Τιτάν σε τροχιά για καθαρή κερδοφορία άνω των 300 εκατ. ευρώ το 2024, επισημαίνει μεταξύ άλλων η έκθεση της χρηματιστηριακής...
 
Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurobank Equities αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της εταιρείας κατά 5% με 6% στα EBITDA, στα 573 εκατ. ευρώ φέτος και στα 628 εκατ. το 2026, με το τελευταίο να υποδηλώνει αύξηση περιθωρίων κέρδους κατά 0,7% (στο 22%).
 
Βάσει την αυξημένων εκτιμήσεων δε, η χρηματιστηριακή τοποθετεί την τιμή στόχο της Τιτάν στα 31 ευρώ από τα 25,03 ευρώ, επίπεδο που υποδηλώνει περιθώρια ανόδου 19,7% από το τελευταίο της κλείσιμο χτες (στα 25,9 ευρώ) και συνολική απόδοση 23,6% συνυπολογίζοντας και τις επιστροφές κεφαλαίου.
 
Σημειώνεται ότι η Eurobank Equities αφαίρεσε την Τιτάν από τα top picks της, αλλά όπως εξηγεί αυτό αποδίδεται στο ράλι 31% που έχει πραγματοποιήσει ήδη το τελευταίο 4μηνο, ενώ επανέλαβε τη σύσταση "Buy".
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum