| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 06/07/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Από στηρίξεις σε στηρίξεις σε μια συνεδρίαση»…. Θα θυμάστε τι γράφαμε χθες για τον τραπεζικό δείκτη και το φυτίλι στο οποίο έχει μπει η φωτιά. Χθες λοιπόν ήλθε και η έκρηξη, αφού μέσα σε μια ημέρα και μετά την απώλεια των στηρίξεων πήγαμε 9% χαμηλότερα, σε μια μόλις συνεδρίαση!! Διαγραμματικά, αυτή η πτώση δεν ήτανε έκπληξη. Όπως είχαμε γράψει και χθες, οι επόμενες στηρίξεις είναι στις 420 μονάδες, με το δείκτη να κλείνει χθες στις 443,16 μονάδες, -9%!
 

 
Πάντως χθες έκανε την εμφάνιση του ένα πρόβλημα το οποίο έχουμε ξαναδεί σε αντίστοιχες, μεγάλες, πτώσεις. Ήδη από χθες και κυρίως μετά τις 16:30 και προς τις δημοπρασίες κλεισίματος, ενεργοποιήθηκαν από τις χρηματιστηριακές, αναγκαστικές πωλήσεις λόγω margin calls. Και ειδικά αν σήμερα η πτώση συνεχιστεί (ήδη έχουνε μείνει κάποιες πωλήσεις για σήμερα), το πρόβλημα θα μπορούσε να γίνει ακόμη μεγαλύτερο, σε μια αυτοτροφοδοτούμενη πτώση, όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές. Και καταλαβαίνετε όλοι πως το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις μη – τραπεζικές μετοχές.
 

 
Να γράψουμε κάτι εν τάχει τώρα. Γράφουμε φυσικά συνεχώς στο GFF για τη σημασία των στηρίξεων στις 780 – 790 μονάδες. Το συζητούσαμε και χθες με τον υπεύθυνο του GFF, βλέποντας και σχετικά διαγράμματα. Το συμπέρασμα είναι πως αυτές δεν είναι απλώς σημαντικές στηρίξεις. Είναι οι στηρίξεις !!! Με διάθεση ίσως και λίγης υπερβολής (μπορεί και όχι) και έτσι και όπως το καταλάβαμε και εμείς. Είναι οι στηρίξεις που λες αν τι χάσουμε, «μαύρο φίδι που μας έφαγε».
 

 
Ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν όλα αυτά που γράφουμε όλες αυτές τις ημέρες. Ο τραπεζικός δείκτης έχασε σημαντικές στηρίξεις και είχαμε το τελευταίο sell – off που μπορεί να έχει και συνέχεια. Ο ΓΔ παλεύει με μεγάλες δυσκολίες να κρατήσει τις στηρίξεις στις 780 μονάδες. Η διαγραμματική εικόνα των ξένων αγορών έχει τα μαύρα της τα χάλια, ειδικά των ευρωπαϊκών (με πιο χαρακτηριστικό τον DAX, σε σχέση με τα όσα γράφουμε καιρό τώρα). Τα πράγματα λοιπόν είναι μακράν υπέρ του αρνητικού σεναρίου, με πιθανότητες θα λέγαμε 80-20% η πτώση κατά τους επόμενους μήνες να συνεχιστεί. Όπως έχουμε γράψει εδώ και καιρό, υπάρχουνε πιθανότητες (από τα επίπεδα πλέον που βρισκόμαστε, αφού ήδη έχει καταγραφεί σημαντική πτώση), να μιλήσουμε για μια περαιτέρω πτώση των παγκόσμιων χρηματιστηρίων κατά περίπου 20 με 25%, με ότι αυτό σημαίνει για το Χ.Α.
 

 
Και σε σχέση με όλα τα παραπάνω. Το βασικό συμπέρασμα; Πως μόνο με μια θετική είδηση ΣΟΚ σωζόμαστε!!! Αλλά μια πραγματικά θετική είδηση, που θα αλλάξει τα δεδομένα. Το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι μια είδηση από το μέτωπο του πολέμου, αν και ειλικρινά αυτό δεν είναι κάτι που φαίνεται εύκολο, σε αυτή τη χρονική στιγμή τουλάχιστον.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum