| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -06/09/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Μπορεί να ακούγεται κάπως, αλλά θα επιμείνουμε πως με τους βασικούς δείκτες στα όρια κρίσιμων στηρίξεων, η αγορά παραμένει σε κατάσταση συναγερμού, με μεγάλη ανάγκη άμεσης αντίδρασης και επιστροφής των βασικών δεικτών υψηλότερα κρίσιμων τεχνικών επιπέδων, που κινδυνεύουνε όλο και περισσότερο να χάσουνε. Μικρή ανακούφιση από τη χθεσινή ενδοσυνεδριακή αντίδραση, αλλά η κατάσταση παραμένει οριακή. Θα μείνουμε κυρίως στον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος χθες έκλεισε στις 1.005,50 μονάδες, +1,02% (χαμηλό ημέρας 984,97 μονάδες) και πρέπει άμεσα να επιστρέψει υψηλότερα των 1.000 – 1.010 μονάδων, για να αποφύγει όπως είχαμε γράψει και χθες τα χειρότερα και μια πτώση περίπου 100 μονάδων, αφού εκεί μάλλον οδηγεί η οριστική απώλεια των παραπάνω στηρίξεων”…. Με αυτό το δικό μας σχόλιο θα ξεκινήσουμε ….
 

 
Η γενική μας άποψη για το Σεπτέμβριο, ήτανε και βλέποντας και τις τελευταίες ημέρες, συνεχίζει να είναι. Πως ο Σεπτέμβριος θα μας ταλαιπωρήσει χρηματιστηριακά. Υπάρχουνε πολλές πιθανότητες να δούμε χαμηλότερες τιμές. Ωστόσο έχουμε πει και κάτι άλλο. Πως μετά το τέλος του 3ου τριμήνου της χρονιάς (Ιούλιος - Σεπτέμβριος), που περιμέναμε πως θα είναι ένα μίζερο χρηματιστηριακά τρίμηνο. Περιμένουμε αρκετά καλύτερες ημέρες…. Άντε να δούμε μήπως έλθει λίγο νωρίτερα, αν και στο χρόνο που λένε, αν έλθει όλα καλά…
 

 
Αν και όπως έχουμε ξεκαθαρίσει μια ανησυχία για τη συνολική βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς την έχουμε. Έχουμε πει πως μια από τις μετοχές που παρακολουθούμε και αγοράζουμε όσο πέφτει είναι ο ΑΔΜΗΕ. Ξέρουμε πως η μετοχή τα τελευταία δύο χρόνια έχει απογοητεύσει (είχε όμως τελικά λόγους, ΡΑΕ κτλ). Έχουμε πει ωστόσο πως τα πράγματα κατά τους τελευταίους μήνες αλλάζουνε και η μετοχή έχει ξανά μπει στο επενδυτικό κάδρο. Πιστεύουμε πως τα νέα δεδομένα θα αποτυπωθούνε τους επόμενους μήνες στο ταμπλό. Περιμένοντας με μεγάλο ενδιαφέρον το 6μηνο (ελπίζοντας πως δε θα έχουμε αρνητικές εκπλήξεις). Θυμίζουμε πως μέσα στο δίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος περιμένουμε εξελίξεις με πωλήσεις ποσοστών του ΑΔΜΗΕ στις εταιρείες που διαχειρίζονται τις διασυνδέσεις Ελλάδας Κύπρου (EuroAsia Interconnector), αλλά και Κρήτης - Αττικής (Αριάδνη Interconnection). Επίσης αρχές Οκτωβρίου έχουμε την αποκοπή του μερίσματος, που αν και δε μπορούμε να πούμε πως η απόδοση είναι πολύ μεγάλη (3%), πάντα βγάζει αγοραστές.  
 

 
Θέλετε λίγο το όλο και μεγαλύτερο ξεκαθάρισμα του θεσμικού πλαισίου γύρω από τους Services. Λίγο ότι τους επόμενους 2 μήνες θα έχουμε τις μεγάλες αποκοπές των μερισμάτων – επιστροφών κεφαλαίου. Ή θέλετε περισσότερο ότι στις πιο μίζερες περιόδους του Χ.Α. δείχνουνε να ξυπνάνε. Πολύ καλή εικόνα και μεγάλα κέρδη χθες για τις ΜΕΖΖ, περίπου 5% (μέσα στην ημέρα βρέθηκαν και σημαντικά υψηλότερα) για τις 3 τουλάχιστον (ΦΒΜΕΖΖ, ΣΑΝΜΕΖΖ, ΓΚΜΕΖΖ), με την ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ σταθερά να δίνει χειρότερες αποδόσεις αφού δεν εισπράττει κουπόνια και δεν δίνει μέρισμα με τη σειρά της.
 

 
Έχουμε πάντως πει εδώ και καιρό, για μια σειρά λόγων, πως αν και έχουμε πια θετική άποψη για τις ΣΑΝΜΕΖΖ και ΓΚΜΕΖΖ, για λόγους που έχουμε εξηγήσει έχουμε ως πρώτη επιλογή την ΦΒΜΕΖΖ, που ήδη πέρσι έδωσε μια επιστροφή κεφαλαίου 25% και έχει εγκριθεί και για φέτος μια αντίστοιχη απόδοση (η αποκοπή προσδιορίζεται για περίπου τις αρχές Νοεμβρίου). Κάπως έτσι σε δύο χρόνια θα έχει δώσει 0,0288 ευρώ όταν η τρέχουσα τιμή είναι 0,0594 ευρώ (δηλαδή σε έναν ημερολογιακό χρόνο θα έχει επιστρέψει 50%). Έχουμε πει μάλιστα πως όσο και risky και ιδιαίτερη περίπτωση και αν είναι, απλά αξίζει το ρίσκο, αφού βλέπουμε πως μπορεί, τουλάχιστον για 2-3 χρόνια ακόμη, να συνεχίσει να εισπράττει πολύ υψηλά κουπόνια (αν και λόγω των ιδιαιτεροτήτων θα τις παρακολουθούμε πολύ στενά).
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum