| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 06/10/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Και οι 3 βασικοί δείκτες, μετά την τελευταία αντίδραση (Δευτέρα – Τρίτη, μικρή πτώση χθες) βρίσκονται στις πρώτες πολύ ισχυρές αντιστάσεις. Βλέποντας χθες εδώ όλοι μαζί στο GFF τα διαγράμματα από την αγορά μας, αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα. Διαπιστώσαμε πως μιλάμε για παράλληλη τριπλή δοκιμασία, κάτι το οποίο, παρά την αλληλοκάλυψη μεταξύ των δεικτών, δεν το βλέπουμε πολύ συχνά. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως οι επόμενες συνεδριάσεις θα είναι αρκετά κρίσιμες, αφού το τελευταίο που θα θέλαμε να δούμε είναι μετά τη δοκιμασία των πρώτων αντιστάσεων, να έχουμε αμέσως γύρισμα των τιμών. Γύρισμα των τιμών στις πολύ ισχυρές στηρίξεις …. Με κίνδυνο την επόμενη φορά να χαθούνε...
 

 
Ποιες είναι αυτές οι πολύ ισχυρές αντιστάσεις στους 3 δείκτες. Τις γράφουμε σε επιμέρους σχόλια του GFF, ωστόσο ας τις συγκεντρώσουμε όλες μαζί. Κυρίως πιο σημαντικές είναι οι αντιστάσεις στο ΓΔ (820 - 830) και εν συνεχεία του FTSE 25 (1.990 – 2.000μνδ). Σημαντικές είναι και οι αντιστάσεις στην περίπτωση του τραπεζικού δείκτη, στις 530 – 540 μονάδες και με τους 3 δείκτες να βρίσκονται ουσιαστικά σε αυτές τις αντιστάσεις …. Επαναλαμβάνουμε πως ειδικά στην περίπτωση του ΓΔ, οι αντιστάσεις στις 820 – 830 μονάδες είναι πραγματικά πολύ σημαντικές.
 

 
Από τις ειδήσεις της χθεσινής ημέρας ήτανε φυσικά οι τιμές στόχου που έδωσε η Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες …. Ξέρετε πως όλα αυτά τα χρόνια εδώ στο GFF ήμασταν κάτι περισσότερο από αρνητικοί (σε βαθμό εμμονής) με τις τραπεζικές μετοχές. Και πως τους τελευταίους 12 με 18 μήνες έχουμε αλλάξει, έστω σε ένα σημαντικό βαθμό, με θετική άποψη για Eurobank – ΕΤΕ (ουδέτεροι για τις άλλες δύο). Προσωπικά λοιπόν θα σας πούμε πως οι τιμές στόχοι που αναφέρονται από την DB, σε καμία περίπτωση δεν αποκλείουμε να τις δούμε τα επόμενα δύο χρόνια. Παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία στην παγκόσμια οικονομία, είμαστε στο σημείο να πούμε πως το θετικό είναι το πιθανότερο σενάριο …. Με πραγματική ποιοτική βελτίωση των ισολογισμών των τραπεζικών λογαριασμών.
 

 

 

 
Να ολοκληρώσουμε και με δύο σχόλια από τις διεθνείς αγορές …. Αρκετά συχνά κατά τη φετινή χρονιά στη στήλη Κυνηγός παρουσιάζεται το πραγματικά πολύ ενδιαφέρον στατιστικό για τις συνολικές επιδόσεις του περιβόητου χαρτοφυλακίου 60% αμερικανικές μετοχές και 40% αμερικανικά ομόλογα. Είναι λοιπόν πως με βάση το κλείσιμο της Τετάρτης η απόδοση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου βρίσκεται το 2022 στο -21%, με εντυπωσιακό πως αυτή είναι η χειρότερη απόδοση από το 1931!!

 

 

 
Και έχει δίκαιο κάτι το οποίο επισημαίνει η στήλη Κυνηγός. Πως αυτή η επίδοση συμβαίνει εν μέσω πληθωρισμού 10%. Δηλαδή πραγματική απώλεια 30% για το χαρτοφυλάκιο 60-40%.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum