| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 06/12/21

 
 

"Μας ακούνε..."

 

… Καλή εβδομάδα …. Συνεχίζουμε να εισπράττουμε χαμόγελα … Με αυτό το σχόλιο θα ξεκινήσουμε για το γνωστό ζήτημα της Εθνικής Τραπέζης και τα σενάρια μιας ΑΜΚ …. Συνεχίζουμε να ψάχνουμε το ζήτημα …. Και πλέον είμαστε σε φάση έρευνας στους κύκλους της τράπεζας. Και όχι μόνο ένας, αλλά και περισσότερα από τα στελέχη στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης της τράπεζας. Όταν ερωτούνται αν η τράπεζα θα κάνει ΑΜΚ …. Χαμογελάνε …. Και όπως και αν το δει κανείς, το ότι κανείς δεν το διαψεύδει και όλοι γελάνε, μάλλον λέει πολλά.

 

 

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια κακία για τα αποτελέσματα 9μηνου της ΔΕΗ και τις ζημίες που ανακοίνωσε. Και το ίδιο πρόσωπο είπε μια ακόμη κακία …. «Εμένα που κάνει εντύπωση πως μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό αβεβαιότητας … η ΔΕΗ συνεχίζει να έχει αντιστροφή προβλέψεων ύψους 105εκ ευρώ. Θυμίζουμε πως ήδη από το εξάμηνο 2021 καταγράφηκε αντιστροφή των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις πελατών ύψους €155,6 εκατ. έναντι αύξησης προβλέψεων ύψους €42,2 εκατ. κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020, λόγω, όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση, της βελτίωσης των πραγματοποιηθεισών και αναμενόμενων εισπράξεων ληξιπρόθεσμων οφειλών, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής νέας πιστωτικής πολιτικής, καθώς και της διαχείρισης είσπραξης οφειλών, η οποία ενισχύθηκε από τα προγράμματα τιτλοποίησης που εφάρμοσε πρόσφατα η εταιρεία. Και πάντα όπως ανέφερε η εταιρεία, η βελτιωμένη εικόνα των εισπράξεων, αναμένεται να συνεχιστεί με την διατήρηση των νέων πολιτικών, με παράλληλο μοχλό ενίσχυσης από τα προγράμματα τιτλοποίησης.

 

Και τι είπε το συγκεκριμένο στέλεχος: «Εγώ λοιπόν θα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω τι θα γίνει … και κατά πόσο ισχύουνε αυτά, ειδικά σε ένα περιβάλλον μεγάλης αβεβαιότητας και μεγάλης αύξησης των λογαριασμών, παρά την κρατική στήριξη»..

 

 

Σε φάση διόρθωσης βρίσκονται οι διεθνείς αγορές … Και πάμε να κάνουμε κάτι. Να δούμε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά, γιατί κάνουμε και τέτοια σε αυτή τη στήλη … Ναι έχουμε και στατιστικά ….

 

Λοιπόν σε σχέση με τα υψηλά 52 εβδομάδων, η διόρθωση που καταγράφεται στα παγκόσμια περιουσιακά στοιχεία είναι η ακόλουθη:

 

Ομόλογα, -1%

S&P 500: -6%

Ευρωπαϊκές μετοχές: -8%

Χρυσός: -9%

Commodities: -11%

Αμερικανικές μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης: -11%

Αναδυόμενα χρηματιστήρια: -16%

Bitcoin: -19%

 

 

Και με αφορμή τα παραπάνω … Ας δούμε το ποσοστό της διόρθωσης των 3 βασικών δεικτών του Χ.Α. από τα πριν λίγο καιρό υψηλά 52 εβδομάδων ……

 

ΓΔ: -5,7%

FTSE 25: -6,54%

Τραπεζικός Δείκτης: -10,8%

 

 

Ε! και μιας που πιάσαμε τα στατιστικά. Πάμε να δούμε τις αντίστοιχες απώλειες των 4 τραπεζών από τα υψηλά 52 εβδομάδων .. Και τι παρατηρούμε ….. Πως πιο κοντά στα υψηλά βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα …. Γιατί άραγε;

 

Alpha Bank: -23,44%

Eurobank: -7,5%

Εθνική Τράπεζα: -4,7%

Τράπεζα Πειραιώς: -94,2%

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum