| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 06/12/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Αν και έκλεισε με πτώση 0,39%, εμείς τη χθεσινή συνεδρίαση θα την κατατάξουμε σε αυτές τις συνεδριάσεις που είχαμε πει πως θα είναι σχετικά ήρεμες, με πιθανό να έχουμε πολλές τέτοιες τις επόμενες εβδομάδες. Πολλές ήρεμες συνεδριάσεις, αλλά και με πιθανότητες να έχουμε μερικές καλές συνεδριάσεις, με το Χ.Α. να κλείνει το 2023 και να κινείται στις αρχές του 2024 κοντά στα υψηλά αρκετών ετών…. Αν θέλετε να κάνουμε ένα επιπρόσθετο σχόλιο για τη χθεσινή συνεδρίαση. Θα πούμε πως πραγματικά κάποια ξένα χαρτοφυλάκια κάνουνε ότι θέλουνε στην αγορά μας …. Και επιμένουμε πως το μόνο που δε θέλουνε αυτά τα χαρτοφυλάκια είναι να πέσει η αγορά …..
 

 
Επειδή αναφερόμαστε καθημερινά τις τελευταίες ημέρες στον ΑΔΜΗΕ …. Εν αναμονή του 9μηνου και χθες έπαιξε καλά η μετοχή, με χαμηλό ημέρας τα 2,135 ευρώ και κλείσιμο τελικά στο υψηλό ημέρας, με καλό photo finish, στα 2,195 ευρώ, +0,92%. Το πιο σημαντικό είναι πως η μετοχή συνεχίζει να βρίσκεται υψηλότερα των 2,14 – 2,12 ευρώ, μια παραμονή η οποία εφόσον συνεχιστεί ξεκλειδώνει έναν νέο κύκλο ανόδου. Δεύτερον παρατηρώντας πως παίζει μέσα στη συνεδρίαση η μετοχή, διαπιστώνουνε πως υπάρχει τελευταία καλός αγοραστής, αν και έχοντας ζήσει τη μετοχή της ΑΔΜΗΕ εδώ και καιρό, θα περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια….
 

 
…. Αξίζει τώρα να σταθούμε σε κάτι από τις διεθνείς αγορές …. Πως ο DAX βρέθηκε χθες σε νέα ιστορικά υψηλά ….. Πραγματικά εντυπωσιακό όταν κανείς σκέφτεται τα προβλήματα που εμφανίζεται να έχει η γερμανική οικονομία. Προβλήματα που όλοι οι ξένοι οίκοι εκτιμούν πως θα συνεχιστούνε και το 2024 ….
 

 
Εδώ τώρα υπάρχουνε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Η πρώτη πως ο DAX και γενικά οι διεθνείς αγορές είναι φούσκα … Και αυτό θέλει τεράστια προσοχή. Η δεύτερη προσέγγιση, λέει πως τα χρηματιστήρια είναι σοφά και προεξοφλούνε τις εξελίξεις σε ορίζοντα περίπου 6-12 μηνών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι παρά τις εύλογες θα λέγαμε ανησυχίες που υπάρχουνε για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας για το 2024. Τα πράγματα θα πάνε αρκετά καλύτερα … και αυτό προεξοφλούνε τα παγκόσμια χρηματιστήρια με την εικόνα τους και τις συνολικές αντοχές που έχουνε δείξει όλο το 2023.  Η απάντηση θα δοθεί από τις ίδιες τις αγορές ….. Η δική μας άποψη είναι πως η αλήθεια μπορεί να είναι στη μέση. Πως πραγματικά η τελευταία άνοδος των χρηματιστηρίων έχει κάποια στοιχεία υπερβολής. Αλλά την ίδια ώρα και πως τα πράγματα δε θα πάνε τόσο άσχημα όπως εκτιμούν οι περισσότεροι. Υπάρχουνε σημαντικά προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία, αλλά όπως και το 2023, τελικά τα πράγματα είναι πιο διαχειρίσιμα.
 

 
Επειδή πιάσαμε τώρα τις διεθνείς αγορές. Μπορεί ο DAX να έκανε (ενδοσυνεδριακά) χθες νέα ιστορικά υψηλά. Ωστόσο ο S&P έχει να βρεθεί σε νέα ιστορικά υψηλά εδώ και 467 συνεδριάσεις …. Ενδιαφέρον, ειδικά όταν κανείς σκέφτεται πως από τις μεγάλες οικονομίες, η γερμανική λόγω και Ευρώπης εμφανίζεται θεωρητικά να έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα….

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum