| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 07/03/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Ψυχραιμία ….. Μεγάλη η χθεσινή πτώση, αλλά ουσιαστικά από την προηγούμενη Δευτέρα προειδοποιούμε πως υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ενός γυρίσματος, ενός profit taking ή όπως θέλετε να το πείτε. Επίσης έχουμε αναφέρει πως το trend της αγοράς παραμένει πλήρως θετικό όσο έχουμε παραμονή υψηλότερα των 1.060 – 1.040 μονάδων….. Ο στόχος λοιπόν είναι ξεκάθαρος …. Να μη χαθούνε αυτές οι στηρίξεις και όλα καλά, όσο και αν η χθεσινή πτώση πονάει και γενικά η τελευταία ειδησεογραφία προβληματίζει”….
 

 
Και πάμε να σχολιάσουμε και κάτι άλλο …. Πως ασχέτως της χθεσινής πτώσης, παραμένει σε ισχύ ένα ξεκάθαρο και πολύ ισχυρό ανοδικό trend, το οποίο δε χαλάει έτσι εύκολα. Όχι ότι αποκλείεται. Αλλά ένα τέτοιο ισχυρό momentum στο Χ.Α. είχαμε να το δούμε πολλά χρόνια, που πιστεύουμε πως αν δε συμβεί κάτι πολύ απρόοπτο (αρνητικό) συνολικά στα διεθνή χρηματιστήρια (που πάντα εμείς το φοβόμαστε, ειδικά μετά που μπήκε ο Μάρτιος), δεν πιστεύουμε πως θα χαλάσει.  Συνοψίζοντας λοιπόν. Ασχέτως της εσωτερικής ειδησεογραφίας και με τα όσα έγιναν τελευταία. Συνεχίζουμε να θεωρούμε κλειδί την πορεία των διεθνών αγορών. Αν εκεί δε συμβεί κάτι απρόοπτο, που επαναλαμβάνουμε πως το φοβόμαστε. Δεν πιστεύουμε πως αυτονομημένο το Χ.Α. θα φύγει μόνο του πολύ χαμηλότερα.
 

 
Ξέρετε τι άλλο θέλουμε να δούμε σήμερα και γενικά τις επόμενες ημέρες. Πως θα συμπεριφερθούνε οι μικροί επενδυτές. Βασικά ξέρετε ποιο πράγμα δε θέλουμε; …… Δε θέλουμε να δούμε αγορές από τους μικρούς … Και όχι μόνο δε θέλουμε αυτό…. Θέλουμε να δούμε φόβο ….. Θέλουμε να δούμε τους μικρούς να φοβούνται … να πουλάνε …. Αν τώρα συμβούνε όλα αυτά, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες η αγορά να μας εκπλήσσει θετικά.
 

 
Προειδοποιούμε πάντως τους επενδυτές μεγάλη προσοχή στις διακυμάνσεις το επόμενο διάστημα. Το είχαμε γράψει και την προηγούμενη εβδομάδα, πως από εδώ και πέρα οι διακυμάνσεις θα είναι μεγάλες. Με κίνδυνο λανθασμένες κινήσεις ακόμη και μέσα στην ίδια συνεδρίαση (αγορά υψηλότερα και πώληση χαμηλότερα) …. Απαιτείτε ξεκάθαρο επενδυτικό πλάνο, ψυχραιμία στις διακυμάνσεις και όχι σπασμωδικές κινήσεις.
 

 
Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση υπάρχει και κάτι άλλο που δε θέλουμε να δούμε; Να ξεκινήσει η αγορά ανοδικά, στα πλαίσια μιας αντίδρασης από τη χθεσινή πτώση. Και αμέσως να γυρίσει πτωτικά, με τους πωλητές να υπερισχύουνε. Με όρους αγοράς. Να μην ξεκινήσει η αγορά υψηλότερα και μετά τη χώσουνε, κάτι το οποίο θα ήτανε ένα αρνητικό σημάδια, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum