| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 07/11/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Ωραία αυτή η αντίδραση της Παρασκευής στις διεθνείς αγορές …. Και είναι πολύ ωραία, αφού όπως είχαμε γράψει την Παρασκευή η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη (όσο βαρετή και αν είναι αυτή η λέξη), με ανάγκη οι βασικοί δείκτες να μη χάσουνε την επαφή με κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, όπως κινδύνευσαν την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω πάντα της συζήτησης αν η αντίδραση των τελευταίων εβδομάδων ήτανε τεχνική αντίδραση ή κάτι περισσότερο ….
 

 
Θα σταθούμε στους 2 από τις βασικότερους διεθνώς και τους κεντρικούς στόχους. Ο DAX έκλεισε στις 13.459,85 μονάδες, με εντυπωσιακή άνοδο 2,51%, με ανάγκη, στη χειρότερη, να μη χαθεί η επαφή με τις καθοριστικές ζώνες 13.400 – 13.500 και 13.600 μονάδων και αν γίνεται να έχουμε την υπέρβαση, με επιστροφή υψηλότερα τους, κάτι το οποίο θα ήτανε καταπληκτικό!!
 

 
Πάμε όμως στη Wall Street και το πιο μεγάλο στοίχημα για όλες τις αγορές. Ο S&P 500 μετά από 4 σερί πτωτικές συνεδριάσεις έκλεισε την Παρασκευή στις 3.770,55 μονάδες (+1,36%). Ξεκάθαρα λοιπόν. Μεγάλος στόχος και για το δείκτη και για όλα τα χρηματιστήρια η παραμονή υψηλότερα των 3.680 – 3.670 μονάδων. Με κάθε τρόπο παραμονή υψηλότερα τους και η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη …. 
 

 
Τώρα στα της Phoenix Vega Mezz, την ειδική αυτή περίπτωση στην οποία αρκετές φορές έχουμε αναφερθεί τον τελευταίο καιρό, αφού υπάρχουνε πράγματα που μας έχουνε κινήσει το ενδιαφέρον. Όπως ανακοινώθηκε από την Τετάρτη θα είναι κομμένη για την επιστροφή κεφαλαίου των 0,0144 ευρώ (απόδοση 23,7%) …. Η μετοχή έκλεισε την Παρασκευή στα 0,608 ευρώ, +9,95% (limit up) … Και με ενδιαφέρον θα περιμένουμε τη συνέχεια, έχοντας γράψει πως αν και εξαιρετικά risky, κάνοντας μια προεξόφληση κουπονιών (όσο αυτό μπορεί κανείς να το κάνει, τουλάχιστον με την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής) δικαιολογεί αισθητά υψηλότερες τιμές ….
 

 
Βέβαια μεγάλα κέφια είχανε την Παρασκευή και οι άλλες δύο καινούργιες εταιρείες Sunrise Mezz (ΣΑΝΜΕΖΖ) και Phoenix Vega Mezz (ΦΒΜΕΖΖ), οι οποίες μετά τις απώλειες των πρώτων ημερών διαπραγμάτευσης, έκλεισαν την Παρασκευή στα 0,0805 (+9,38%) και 0,1289 ευρώ (+9,89%) αντίστοιχα.  Εμείς λοιπόν ξανά ψάχναμε τα δεδομένα των 4 εταιρειών (μαζί με την ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ) … θα επιμείνουμε λοιπόν πως μακράν η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι η Phoenix Vega Mezz, λόγω του χαρτοφυλακίου ομολόγων που έχει και τα κουπόνια που εισπράττει, αν και θα συνεχίσουμε να τις παρακολουθούμε και τις 4 και να βλέπουμε πως εξελίσσονται οι ροές, αν υπάρχουνε, από τα ομόλογα που κατέχουνε ….  
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum