| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 07/12/21

 
 

"Μας ακούνε..."

 

Όσοι μας διαβάζετε, ξέρετε ότι όπως και χθες, αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες έχουμε ασχοληθεί με τα σενάρια μιας ΑΜΚ στην Εθνική Τράπεζα. Και συζητούσαμε χθες το ζήτημα με τον υπεύθυνο του GFF ….. Ο οποίος σχολίασε τα ακόλουθα: «Εγώ δε βλέπω γιατί χρειάζεται ΑΜΚ η Εθνική Τράπεζα. Οκ περίμενα από την πρώτη στιγμή ΑΜΚ στην Πειραιώς. Έλεγα πως χρειάζεται ΑΜΚ η ΑΛΦΑ, αν και αυτή έγινε χρονικά (μερικούς μήνες) νωρίτερα από ότι περίμενα. Ωστόσο δεν πιστεύω πως η Εθνική Τράπεζα πρέπει να κάνει ΑΜΚ …… Προσοχή δε λέω πως δε θα κάνει, αφού σέβομαι τις πληροφορίες - ενδείξεις που υπάρχουνε στην αγορά, αν και θα δούμε αν θα επιβεβαιωθούνε. Αυτό που λέω είναι πως δε χρειάζεται η Εθνική Τράπεζα, τουλάχιστον κατά την άποψη μου»….

 

Και δεν κρύβουμε πως τα βρήκαμε όλα αυτά αρκετά ενδιαφέροντα. …

 

 

Και μια που πιάσαμε τις τράπεζες …. Και σε σχέση με τα παραπάνω …. Αν κρατάμε κάτι από την τελευταία Bullish έκθεση της Wood για τις ελληνικές τράπεζες. Είναι οι ακόλουθες επισημάνσεις:

 

…..Μετά την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου από την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank, η Wood δεν αναμένει νέες αυξήσεις βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα. Ο μέσος δείκτης συνολικού κεφαλαίου TCR στο σύστημα είναι κοντά στο 17%, υποδηλώνοντας ένα "μαξιλάρι" της τάξης των 250-300 μονάδων βάσης προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάπτυξη του σταθμισμένου στο ρίσκο ενεργητικού (RWA) και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές για τα μερίσματα, όπως τονίζουνε οι αναλυτές της Wood. Αναμένει ότι η Eurobank και η Εθνική θα πληρώσουν ένα μικρό μέρισμα το 2023, από τα κέρδη του 2022, με την Alpha Bank να ακολουθεί το ίδιο έτος.

 

 

Πάμε τώρα στην Profile και σε κάτι το οποίο δεν κρύβουμε πως βρήκαμε εντυπωσιακό. Είναι λοιπόν η τρέχουσα τιμή της μετοχής στα 5,90 ευρώ. Δίνει η εταιρεία stock options στην τιμή των 1,70 ευρώ!!! Δηλαδή μια διαφορά 247% !!!! Και δεν εξασκείται το σύνολο των δικαιωμάτων από τους εργαζομένους-στελέχη της εταιρείας!! Καλά θα μας τρελάνουμε εκεί στην Profile … Ότι υποχρέωσης διακράτησης και αν υπάρχει, αυτό εμείς το βρήκαμε απίστευτο ….. Αν θέλουνε να μας τα δώσουνε τα stock options σε εμάς, εδώ είμαστε και για κάποιους μήνες δουλεύουνε και δωρεάν στην εταιρεία …..

 

Για την ιστορία και με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας ισχύουνε τα ακόλουθα:

 

Σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος Διάθεσης Μετοχών (stock option plan), το οποίο θεσπίσθηκε δυνάμει της από 16.01.2020 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου, σε εκτέλεση της από 25.05.2018 αποφάσεως της Α΄ Επαναληπτικής Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, κλήθηκαν τα στελέχη της Εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών να υποβάλουν, μέχρι την 15.11.2021, δήλωση άσκησης δικαιωμάτων που συνολικά αντιστοιχούν σε 182.708 νέες κοινές, ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας.

 

 

Πρόγραμμα Διάθεσης Μετοχών

Αριθμός δικαιωμάτων προς άσκηση

182.708

Τιμή άσκησης

1,70 €

Περίοδος δήλωσης άσκησης δικαιωμάτων

01.11.2021 - 15.11.2021

Προθεσμία καταβολής τιμήματος

16.11.2021 - 30.11.2021

 

Ειδικότερα:

 

Κατόπιν εξασκήσεως 110.355 δικαιωμάτων του Προγράμματος με τιμή άσκησης 1,70 Ευρώ, καταβλήθηκε από τους δικαιούχους το συνολικό ποσό των 187.603,50 Ευρώ σε τηρούμενο επ' ονόματι της Εταιρείας τραπεζικό λογαριασμό.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα προβεί στην έκδοση 110.355 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και σε κάθε άλλη απαιτούμενη ενέργεια για την εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς επίσης και στη συνακόλουθη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και στην τροποποίηση του Καταστατικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 113 παρ. 3 του ν. 4548/2018.

 

 

Αν και την τράβηξαν χθες το τέλος, δε φαντάζεστε τι  εκνευρισμός υπάρχει σε συγκεκριμένους επενδυτές για τη συμπεριφορά της ΛΑΜΔΑ τον τελευταίο καιρό. Μια βραχυπρόθεσμη εικόνα η οποία είναι αλήθεια πως είναι προβληματική. Και έχουμε αναφερθεί και εμείς ….. Ωστόσο όσο και αν το ψάχνουμε ….. Όσο και αν το συζητάμε με ανθρώπους της αγοράς ….. Σε αυτό που καταλήγουμε είναι πως αυτό οφείλεται 100% στην ύπαρξη συγκεκριμένου ξένου θεσμικού που συνεχίζει να πουλάει …. Όχι γιατί υπάρχει κάτι αρνητικό στη ΛΑΜΔΑ και το Project του ελληνικού. Αλλά γιατί όπως κατά καιρούς συμβαίνει στα χρηματιστήρια, κάποιος θεσμικός πουλάει γιατί θέλει να δημιουργήσει ρευστότητα, ανησυχώντας συνολικά για την πορεία των χρηματιστηρίων. Και όπως είναι λογικό, αυτές οι πωλήσεις δημιουργούνε προβλήματα, όπως αυτά τον τελευταίο καιρό στη ΛΑΜΔΑ… Ειδικά όταν μιλάμε για ρηχά χρηματιστήρια όπως το ελληνικό, τα προβλήματα πολλές φορές αυξάνονται…

 

 

Πάντως η εξαιρετικά risky πρόβλεψη για τη ΛΑΜΔΑ διατηρείται …. Πως παρά τα όποια προβλήματα των τελευταίων εβδομάδων (για να μην πούμε μηνών πια…) …. Η ΛΑΜΔΑ θα μπορούσε να είναι το 2022 από τις μετοχές που θα πρωταγωνιστήσουνε.  Και όχι  αυτό μόνο του project του ελληνικού, όπου πλέον θα έχουμε το 2022 τις πρώτες κατασκευές … Αλλά λόγω και του spin – off, όπως έχουμε ξαναγράψει, την εισαγωγή των εμπορικών κέντρων ως ανεξάρτητη εταιρεία στο Χ.Α.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum