| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 07/12/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να ξεκινήσουμε με το σχόλιο χρηματιστή: «Σας είχα πει την άποψη μου και πριν από μερικές ημέρες. Πως δίνω μεγάλες πιθανότητες σταδιακά η αγορά μας και γενικά τα χρηματιστήρια διεθνώς να ηρεμήσουνε, όσο πλησιάζουμε στο τέλος του χρόνου. Η χρονιά ήτανε πολύ δύσκολη, με μεγάλη μεταβλητότητα. Έκαναν τον τελευταίο καιρό μια καλή αντίδραση από τα χαμηλά. Εισερχόμαστε στις τελευταίες εβδομάδες της χρονιάς, που συνήθως οι αγορές ηρεμούνε. Δε θα ήτανε λοιπόν παράλογο μετά τα όσα έχουνε γίνει, να έχουμε 2-3 εβδομάδες σχετικής ηρεμίας, με μικρότερες διακυμάνσεις και κλείσιμο της χρονιάς κοντά στα τρέχοντα επίπεδα».  
 

 
Βέβαια το σχόλιο είχε και συνέχεια ….. «Οι αγορές λοιπόν ηρεμούνε …. Βγάζουμε τη χρονιά κοντά στα τρέχοντα επίπεδα. Περνάμε και ένα ήρεμο πρώτο 15νθήμερο τον Ιανουάριο του 2023 …. Και όσο πλησιάζουμε τον Φεβρουάριο, δεν κρύβω πως ανησυχώ … Βασικά ανησυχώ πως το πρώτο τρίμηνο του 2023 και κυρίως η περίοδος Φεβρουάριος – Μάρτιος του 2023 θα μπορούσε να είναι δύσκολη, κάτι το οποίο δε θα ήτανε και η πρώτη φορά που θα συνέβαινε, με πολλά από τα μεγάλα προβλήματα των αγορών παραδοσιακά να συμβαίνουνε αυτήν την περίοδο Φεβρουάριος – Μάρτιος»..
 

 
Πλάκα – πλάκα πάντως και σε κάτι που πολλές φορές έχουμε γράψει στο GFF. Έχουμε βέβαια περίπου ένα μήνα ακόμη …. Αλλά φαίνεται να επιβεβαιώνεται και φέτος, αυτό που αρκετές φορές έχουμε γράψει στο GFF ….. Πως κατά μέσο όρο η καλύτερη περίοδος της χρονιάς είναι από τα μέσα περίπου του Οκτωβρίου μέχρι περίπου τα μέσα Ιανουαρίου. Με επίσημα στατιστικά που έχουμε παρουσιάσει κατά καιρούς στο GFF. Αυτήν την περίοδο βγαίνουνε, κατά μέσο όρο, τα μεγαλύτερα κέρδη. Αντιθέτως είναι αλήθεια πως η περίοδος Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος κρύβει μεγάλες παγίδες, με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές κρίσεις.
 

 
Δεν υπάρχει τώρα καμία αμφιβολία πως η είδηση που ξεχώρισε χθες ήτανε η είδηση της μείωσης του ποσοστού του Paulson στην Alpha Bank, κάτω από 5%, μην έχοντας πλέον δικαίωμα υποχρέωσης γνωστοποίησης. Μην ακούτε και μη διαβάζετε τίποτα …. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ισχύει και γιατί είχαμε αυτήν την κίνηση-πώληση. Μπορεί από το να έχει σχέση με την Alpha Bank, μέχρι και να είναι πωλήσεις στα πλαίσια μιας γενικής στρατηγικής του Fund να μειώσει θέσεις στα παγκόσμια χρηματιστήρια.  Είπαμε οι μόνοι που πραγματικά ξέρουνε είναι οι άνθρωποι του Fund του επενδυτή.
 

 
Θα συνεχίσουμε με την Alpha Bank, επαναλαμβάνοντας κάτι το οποίο έχουμε ξαναγράψει. Ξέρουμε πως κάνει εντύπωση και δε λέμε πως θα γίνει. Αλλά να μην αποκλείουμε η τράπεζα της Alpha Bank να εμπλακεί τα επόμενα 1-2 χρόνια σε μια συγχώνευση με άλλη τράπεζα. Και όπως είχαμε γράψει και αυτό κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση. Δε εννοούμε η τράπεζα να εξαγοράσει κάποια άλλη. Αλλά να εξαγοραστεί η Alpha Bank από κάποια άλλη τράπεζα!! Όσο εντύπωση και αν κάνει αυτό!!
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum