| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 08/02/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Είχαμε πει την προηγούμενη εβδομάδα πως αν και κανείς δε μπορεί να αποκλείσει μια έξοδο της Jumbo από τον MSCI Standard Index. Δεν το βλέπουμε, ούτε τώρα και αν και πρόωρο πιθανόν ούτε στην επόμενη αναθεώρηση … Ωστόσο αυτό που βλέπουμε κάτι παραπάνω από πιθανό είναι πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας θα επιστρέψει στο δείκτη, το αργότερο αν όχι σε αυτήν, στην επόμενη αναθεώρηση των δεικτών. Και θα μπορούσε να πει κανείς, πως σε μεγάλο βαθμό αυτός είναι ένας από τους λόγους για την εντυπωσιακή εικόνα της μετοχή της ΕΤΕ εδώ και καιρό … αν και καιρό αναφέρουμε πως υπάρχουνε και άλλοι λόγοι. Και κυρίως ότι οι τράπεζες εδώ και μήνες, είναι από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη επιλογή των ξένων θεσμικών, σε μια νέα εποχή για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο και χρηματιστηριακά.
 

 
Εξαιρετικά πιθανό θεωρούμε και κάτι άλλο. Όχι σε αυτήν, αλλά ότι στην επόμενη αναθεώρηση θα μπει στο δείκτη και η μετοχή της Μυτιληναίος, σε ένα σενάριο που είναι αλήθεια πως παίζεται εδώ και καιρό και λόγω διασποράς η μετοχή δεν έχει καταφέρει την είσοδο της στο δείκτη. Ωστόσο βλέπουμε πως στην επόμενη αναθεώρηση η λίστα των εταιρειών που συμμετέχουνε στο δείκτη θα διευρυνθεί.
 

 
Για την ιστορία, η Morgan Stanley (MSCI) θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών, αύριο Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς της 28ης Φεβρουαρίου. Όσον αφορά την επόμενη και όπως όλα δείχνουνε πιο σημαντική εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών, οι ανακοινώσεις αναμένονται στις 12 Μάϊου, με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου.
 

 
Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο τις μετοχές του MSCI Standard Greece.
 
 

 
Αφού πιάσαμε τους δείκτες MSCI, πάμε να δούμε και τις ετήσιες αποδόσεις του MSCI Standard Index Greece κατά τα τελευταία χρόνια. Αποδόσεις οι οποίες φαίνεται στα παρακάτω διαγράμματα-στατιστικά, οι οποίες μόνο ως τραγικές μπορούνε να χαρακτηριστούνε.
 
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

\

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum