| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 08/02/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Σας τα είπαμε και χθες και προχθές και γενικά τον τελευταίο καιρό … Πως το momentum που έχει το ελληνικό χρηματιστήριο έχουμε να το δούμε πάρα πολλά χρόνια …. Και πως αν δεν γίνει κάτι πολύ απρόοπτο στις διεθνείς αγορές, με sell off, δύσκολα αυτό το ανοδικό momentum χαλάει, όσο και αν οι αντιστάσεις στις 1.040 – 1.050 μονάδες είναι πολύ ισχυρές, κάτι το είδαμε και χθες και δεν αποκλείουμε να το δούμε και τις επόμενες συνεδριάσεις. Σε μια άνευρη συνεδρίαση των διεθνών αγορών όπως η χθεσινή. Το Χ.Α. δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει προς νέα υψηλά ….. υπέρ-αποδίδοντας των διεθνών αγορών, ξαναλέγοντας σε ένα ανοδικό momentum, τα χαρακτηριστικά του οποίου έχουμε να δούμε πολλά χρόνια.
 

 
Όσον πάντως αφορά τις διεθνείς αγορές …. Θα πούμε ένα μεγάλο ωχ!! Γιατί; Γιατί είδαμε πως αυξάνονται οι αναλυτές που βλέπουνε υψηλότερα τα χρηματιστήρια, με τις ανησυχίες για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας να υποχωρούνε. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΚΜΟ30 ημερών των αναλυτών του S&P 500 που βλέπουνε υψηλότερα τον S&P 500 έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2021. Και τι γίνεται όταν η αισιοδοξία αρχίζει να αυξάνεται; Οι αγορές θέλουνε μεγάλη προσοχή.

 

 
Για όποιον τα αγγλικά του είναι λίγο καλύτερα. Μια χαρακτηριστική άποψη έχει και ο παρακάτω αναλυτής. Για την ακρίβεια μια παρόμοια άποψη, πως όταν οι μετοχές αρχίζουνε ενσωματώνουνε θετικές προσδοκίες, πρέπει οι επενδυτές να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί. Δείτε λοιπόν τα όσα είπε στο CNBC.

 

 
Τώρα όσον αφορά την όλη ιστορία με την δημόσια πρόταση της MIG. Σε πρώτη ανάγνωση βέβαια, εμείς δύο πράγματα έχουμε να σχολιάσουμε:
 
Πως όσον αφορά την αντιδικία της τράπεζας με τον κ. Ηλιόπουλο, η τράπεζα έκανε κίνηση ματ. Είναι αυτό που λέει ο λαός …. “Τον έστειλε για σπίρτα ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση ……”
 
Δεύτερο συμπέρασμα; Πως τις περισσότερες φορές, αν όχι σχεδόν όλες, δεν είναι καλό να τα βάζεις με τις τράπεζες. Αν τα βάλεις κινδυνεύεις να χάσεις. Και κάποιες φορές κινδυνεύεις να χάσεις πάρα πολλά … Πιστεύουμε πως καταλάβατε τι εννοούμε!
 
Όπως γράψαμε, όλα τα παραπάνω είναι το πρώτο σχόλιο μας για την ιστορία, αφού θα περιμένουμε να έχουμε όλα τα δεδομένα, για να κάνουμε το τελικό μας σχόλιο, αν σε κάτι από τα παραπάνω κάνουμε λάθος - διαφοροποιηθούμε …
 

 
Να κλείσουμε σχολιάζοντας κάτι ακόμη. Επειδή βλέπουμε πως οι τελευταίες εξελίξεις ζεσταίνουνε διάφορες μικρές εισηγμένες, κάποιες από τις οποίες ήδη είχανε ζεσταθεί, οι περισσότερες από τις οποίες με πολύ κακά οικονομικά δεδομένα. Εμείς θα συστήσουμε στους επενδυτές τεράστια προσοχή. Διαπιστώνουμε πως οι επενδυτές δε βάζουνε μυαλό (όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό) και συνεχίζουνε να επενδύουνε με λογικές τζογαδόρου …. Αυτός είναι και ο λόγος που στο τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών χάνει τα χρήματα του και ας βραχυπρόθεσμα κάποιες φορές βρίσκεται με μεγάλες υπεραξίας, από επιλογές κακών μετοχών.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum