| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 08/03/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Αυστηρώς διαγραμματικά, τα πάντα είναι ελεγχόμενα. Πηγαίνουνε by the book” ….. Αυτό είναι το σχόλιο με το οποίο ξεκινάμε και εξηγούμαστε ….. H αγορά έτρεχε (επί της ουσίας ακόμα τρέχει μέχρι να φτάσουμε Παρασκευή) ένα super ρεκόρ, 12 σερί ανοδικών εβδομάδων. Βρίσκεται στα υψηλά 8-9ετών και είναι πρώτο στον κόσμο το 2023 …. Την ίδια ώρα, οι βασικοί δείκτες βρίσκονται σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα ….. Το είχαμε γράψει αρκετές φορές πως με την πρώτη ευκαιρία θα είχαμε μια διόρθωση (τεχνική εκτόνωση) και πως όσο η αγορά μένει υψηλότερα των 1.060 – 1.040 μονάδων, η τάση παραμένει πλήρως θετική. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν. Όσο και αν φοβόμαστε πως το κλίμα στα χρηματιστήρια μπορεί ξαφνικά να στραβώσει και πιθανόν αρκετά. Μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη και η τάση παραμένει πλήρως θετική.
 
Θα ξεκινήσουμε αναδημοσιεύοντας ένα σχόλιο το οποίο είχαμε γράψει την προηγούμενη Τετάρτη μετά την πτώση που είχε καταγραφεί με αφορμή το ατύχημα στα Τέμπη και προτού συμβούνε τα τελευταία με τις περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ:
 

 
Σχετικά με τα παραπάνω και τα όσα είχαμε γράψει και χθες. Η αγορά μέχρι νεοτέρας έχει ένα τόσο ισχυρό ανοδικό trend που έχουμε να το δούμε πάρα πολλά χρόνια …. Φυσικά και ένα θετικό trend κάποια στιγμή χαλάει, όπως και το αντίθετο. Αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως αν δε συμβεί κάτι συνολικά πολύ κακό στις διεθνείς αγορές, το Χ.Α. δε μπορεί να αυτονομηθεί από μόνο του… Θα μπορούσε να βαλτώσει κοντά στα τρέχοντα επίπεδα …. Αλλά να πέσει πολύ χαμηλότερα χωρίς να συμβαίνει κάτι συνολικά στις αγορές, δε μας φαίνεται και τόσο πιθανό, παρά την οποία τελευταία εγχώρια ειδησεογραφία.
 

 
Είχαμε γράψει και χθες πως θα παρακολουθούμε πως κινούνται οι μικροί …. Για εμάς λοιπόν είναι καλό νέο πως χθες, στο ξεκίνημα της ημέρας και το περίπου -2% είχαμε πωλήσεις ….. Είδαμε στην πράξη κάποιους μικρούς να φοβούνται και να αδειάζουνε χαρτοφυλάκια …. Δε λέμε πως όλοι οι μικροί πούλησαν …. Αλλά ότι κατά μέσο όρο οι μικροί φοβήθηκαν, κάτι το οποίο όσοι μας παρακολουθείτε καιρό, ξέρετε πως αυτό το θεωρούμε ένα καλό νέο, με τους μικρούς να πουλάνε και τους ξένους να σκουπίζουνε την προσφορά ….
 

 
Καλή εικόνα για τη μετοχή της Phoenix Vega Mezz (0,0458 ευρώ, +5,29%), την οποία έχουμε χαρακτηρίσει ως την πιο risky και ιδιαίτερη περίπτωση μετοχής, που έχουμε ασχοληθεί ποτέ. Επαναλαμβάνουμε πως είναι μια πολύ ιδιαίτερη και risky περίπτωση. Αλλά είχαμε πει πως θα την παρακολουθούμε στενά …. Κυρίως όπως είχαμε σχολιάσει αν μπορεί να συνεχίσει να εισπράττει τα τόσο μεγάλα κουπόνια που εισέπραξε τους προηγούμενους μήνες. Οι τελευταίες λοιπόν ανακοινώσεις είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσες. Ξέροντας πως ελάχιστοι την παρακολουθούνε, η εταιρεία στην τελευταία της ανακοίνωση πριν από μερικές ημέρες είχε αναφέρει τα ακόλουθα:
 
Για την έγκαιρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Phoenix Vega Mezz PLC (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι στο εξής, θα προβαίνει σε τριμηνιαίες ανακοινώσεις σχετικά με τις πληρωμές τοκομεριδίων από τα ομόλογα μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega που κατέχει (οι «Ομολογίες»). Η Εταιρεία ανακοινώνει ότι από τις 2 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2023, εισέπραξε πληρωμές τοκομεριδίων που αντιστοιχούν στην προηγούμενη 3μηνη περίοδο τόκων, συνολικού ύψους €5,2 εκατ. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της Εταιρείας κατά την 15η Φεβρουαρίου 2023 ανήλθαν σε €18,3 εκατ., επηρεαζόμενα κυρίως από τα τοκομερίδια που εισπράχθηκαν από τις Ομολογίες και την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της που ολοκληρώθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2022. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις Οικονομικές Καταστάσεις του 1ου εξαμήνου 2022 που δημοσιεύθηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Εταιρία είχε λάβει πληρωμές τοκομεριδίων ύψους €13,7 εκατ. το 1 ο εξάμηνο 2022. Επιπλέον, κατά το 2 ο εξάμηνο 2022, η Εταιρεία έλαβε πληρωμές τοκομεριδίων, συνολικού ύψους €10,5 εκατ. Ανακοίνωση Ετήσιων Οικονομικών Αποτελεσμάτων 2022 Η Phoenix Vega Mezz PLC (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι η δημοσίευση των Ετήσιων Οικονομικών Αποτελεσμάτων της για το 2022 θα πραγματοποιηθεί έως την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
 

 
Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν η αγορά καταλαβαίνει τις παραπάνω ανακοινώσεις, ειδικά όταν μιλάμε για μια εισηγμένη με κεφαλαιοποίηση 57εκ ευρώ, έχοντας ομόλογα ονομαστικής αξίας άνω των 2δις ευρώ!! Αν και σίγουρα σε αυτά τα ομόλογα υπάρχουνε μεγάλες ιδιαιτερότητες. Επαναλαμβάνοντας πως σίγουρα είναι μια μετοχή πολύ υψηλού κινδύνου, με βάση αυτά που συνεχίζει να ανακοινώνει η εταιρεία, στις τρέχουσες αποτιμήσεις είναι κάτι παραπάνω από φθηνή, περιμένοντας πως και φέτος θα δώσει μια επιστροφή που μπορεί να αγγίξει, αν όχι να ξεπεράσει το 20%!! Και όσο δύσκολο είναι κανείς να αποτιμήσει μια τέτοια περίπτωση εισηγμένης, δε θα ήτανε υπερβολικό να πει πως δικαιολογεί, τουλάχιστον αποτίμηση 2 και 2,5 φορές υψηλότερη όσο υπερβολικό και αν ακούγεται αυτό!!
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum