| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 08/09/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Με αυτήν την εικόνα που είχε χθες κυρίως στο Χ.Α., αλλά και την εικόνα που παρουσιάζουνε οι διεθνείς αγορές (ασχέτως αν την Τετάρτη ο DAX μάζεψε τις απώλειες), θα έλεγα πως πολύ δύσκολα θα αποφευχθούνε τα χειρότερα. Για την ακρίβεια, όσον αφορά τη δική μας αγορά πάμε για τη δοκιμασία των στηρίξεων στα επίπεδα των 800 – 780 μονάδων. Δυστυχώς αν αυτό συμβεί θα είναι η 3η φορά που θα δοκιμάζονται αυτές οι στηρίξεις τους τελευταίους μήνες». Με αυτό το όχι και τόσο αισιόδοξο σχόλιο για την πορεία της αγοράς μας θα ξεκινήσουμε …. Προσθέτοντας το κλασσικό βλέπουμε …..
 

 
Η αλήθεια λοιπόν είναι πως η εικόνα της αγοράς μας είναι όλο και πιο απογοητευτική. Και ποιό είναι βασικά το μεγάλο ερώτημα. Τι θα γίνει την επόμενη φορά που θα δοκιμαστούνε οι στηρίξεις στις 800 – 780 μονάδες. Αν θα είναι η 3η και φαρμακερή ή θα το σώσουμε και πάλι. Γιατί αν την επόμενη φορά χαθούνε οι γνωστές στηρίξεις, τότε κινδυνεύουμε να βρεθούμε σημαντικά χαμηλότερα, πιθανόν και με βίαιο τρόπο μετά την απώλεια των ισχυρών στηρίξεων.
 

 
Πάντως όσον αφορά τη χθεσινή κακή συνεδρίαση, ακούσαμε ένα ενδιαφέρον σχόλιο ανθρώπου της αγοράς. Όπως παρατηρούσε η πτώση μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο τυχαία. Στις πρώτες θέσεις της πτώσης ήτανε οι μετοχές (ΣΑΡ, ΒΙΟ, ΛΑΜΔΑ κ.α.) που αναμένουμε εισροές στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των δεικτών της FTSE Russell.  Και όπως πάντα έλεγε το συγκεκριμένο πρόσωπο, υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες των εισροών να προηγούνται κάποιες εκροές από την αλλαγή του «status» των συγκεκριμένων μετοχών. Ξέρουμε ότι μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο όλο αυτό. Αλλά είναι αλήθεια πως βλέποντας τις μετοχές που δέχθηκαν χθες τις μεγαλύτερες πιέσεις, δεν αποκλείουμε να υπάρχει κάποια βάση στην όλη ιστορία, περιμένοντας να δούμε τις επόμενες συνεδριάσεις.
 

 
Επειδή η ΔΕΗ ήτανε και πάλι χθες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος (με πτώση 6%, η χειρότερη απόδοση στον FTSE 25), κάθε φορά που ακούμε για τη μετοχή της, δε σας κρύβουμε πως σκεφτόμαστε τα όσα έχει πει κατά καιρούς ο υπεύθυνος του GFF. Το πρώτο λοιπόν που έχουμε κρατήσει και σας το είχαμε γράψει επανειλημμένως εκείνες τις ημέρες (έτσι και αλλιώς υπήρχανε σχόλια στο GFF). Ήτανε πως ο υπεύθυνος του GFF έλεγε πως η ΑΜΚ και η τιμή στην οποία γίνονταν ήτανε και το τέλος του παρατεταμένου Bull Market της μετοχής. Και ότι, ανάλογα και με το κλίμα στο Χ.Α., είτε θα επακολουθούσε μια μεγάλη διόρθωση (όπως έγινε), είτε η μετοχή θα υπό-απόδιδε της αγοράς.  Για την ιστορία η ΔΕΗ από τις αρχές του 2022 βρίσκεται στο -44,68% και σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή στο -50%!!!
 

 
Ο υπεύθυνος όμως του GFF, σε ανύποπτο χρόνο και αρκετές φορές έχει κάνει και μια άλλη πρόβλεψη για τη ΔΕΗ. Πως τα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί, τουλάχιστον μια ακόμη ΑΜΚ, πιθανόν και δεύτερη. Χαρακτηριστικά έχει πει: «Δε θα εξέπληττε αν με τη ΔΕΗ γίνει αυτό που γίνονταν επί 10 περίπου χρόνια με τις τράπεζες. Που είχαμε συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις και αν και μιλούσαμε για το τέλος των προβλημάτων, μετά από κάποιο καιρό υπήρχε η ανάγκη νέων κεφαλαίων. Θεωρώ κάτι παραπάνω από πιθανό πως τα επόμενα χρόνια η ΔΕΗ θα χρειαστεί και άλλες ΑΜΚ και πιθανόν όχι μόνο μια».

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum