| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 08/10/21

 

"Μας ακούνε..."

 

Ψάχνουμε λίγο το ζήτημα των φημών – σεναρίων που αναφέραμε χθες για πιθανή αναβάθμιση κατά τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο είναι αλήθεια πως με όσους της αγοράς το συζητάμε, το βλέπουνε σχεδόν απίθανο. Τι να πούμε εμείς …. Θα εμπιστευτούμε την άποψη τους … αν και οι πληροφορίες επιμένουνε πως μπορεί να έχουμε θετικές ειδήσεις από την ελληνική οικονομία, με θετικές εκθέσεις …

 

 

Τώρα εννοείται με το ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσει σύντομα είναι η ΑΜΚ της ΔΕΗ. Και το κύριο ερώτημα έχει να κάνει με την τιμή της αύξησης … Οι εκτιμήσεις λοιπόν της αγοράς είναι πως η ΑΜΚ θα γίνει στη ζώνη περίπου των 8,00, με κάποιους να μην αποκλείουνε μια ελαφρώς μικρότερη τιμή (προς τα 7,5 ευρώ). Και θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Ως GFF, εμείς θα ήμασταν αρκετά ευχαριστημένοι αν πάμε σε τέτοιες τιμές και δεν έχουμε μεγαλύτερο discount …

 
 

Θυμίζοντας πως με την ανακοίνωση της ΑΜΚ της ΔΕΗ πριν λίγο καιρό είχαμε συνολικά προβλήματα στο Χ.Α., εν μέσω πωλήσεων και από ξένους θεσμικούς (για να κάνουνε μια σχετική ρευστότητα) …. Υπάρχει ένα βασικό ερώτημα. Πλησιάζοντας στην ΑΜΚ της ΔΕΗ αν θα έχουμε νέα προβλήματα ρευστότητας … Και η εκτίμηση είναι πως τουλάχιστον μια κακή συνεδρίαση θα μπορούσαμε να την έχουμε …. Δεν είναι της παρούσης, αφού με βάση το χρονοδιάγραμμα, μιλάμε για το τελευταίο 10ημερο του Οκτωβρίου… Ωστόσο να μην ξεχνάμε πως μπροστά της, η αγορά έχει και την ΑΜΚ της ΔΕΗ.

 
 

Είχαμε αναφέρει έγκαιρα και πριν την τελευταία αντίδραση της αγοράς, την εκτίμηση χρηματιστή πως μάλλον τα προβλήματα τελείωσαν. Και ήλθε η τελευταία αντίδραση της αγοράς. Και το ρωτήσαμε τι βλέπει από εδώ και πέρα.

 

Τι μας απάντησε;

 

“Tο πιθανότερο είναι πως η αγορά δε θα μπορέσει να σπάσει τις ισχυρές αντιστάσεις στα τρέχοντα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων, κολλώντας σε αυτά τα επίπεδα και παλινδρομώντας για κάποιο διάστημα γύρω από αυτά ….. Δε βλέπω διόρθωση άμεση και επιστροφή και πάλι προς τις 850 μονάδες. Ωστόσο δύσκολα βλέπω και διάσπαση των αντιστάσεων στις 890 – 900 μονάδων τώρα»….

 

 

Και κλείνοντας ….. Θα αναφερθούμε και σήμερα στην Motor Oil (έκλεισε χθες υψηλό ημέρας, 14,30 ευρώ, +2,88%), αναφέροντας πως συγκεκριμένος ξένος θεσμικός επενδυτής και χθες αγόραζε μετοχές ….  Και θα περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια ….. και αν μπορούμε να δούμε κίνηση προς τα 15 ευρώ!!

 

Οι 2 ατάκες της εβδομάδας

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum