| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 08/11/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Το έχουμε ξαναπεί πως αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι πως σε κάθε συνεδρίαση όπως η χθεσινή, με πτώση 0,70%, βλέπουμε μια απίστευτη μιζέρια (απογοήτευση) μεταξύ των επενδυτών, λες και το Χ.Α. κατά τους τελευταίους μήνες δεν έχει κάνει τίποτα ….. Δεν καταγράφει άνοδο 32% το 2023 …. Δεν υπάρχουνε μεγάλα κέρδη σε πολλά χαρτιά κτλ … κτλ …. Μια γκρίνια που πολλές φορές μας κάνει να χαμογελάμε…. Αλλά όπως έχουμε πει …. Όσο υπάρχει μιζέρια και απαισιοδοξία, τόσο ελπίζουμε πως η άνοδος θα συνεχιστεί, αφήνοντας μεγάλο μέρος των επενδυτών να περιμένει την καταστροφή που όλο έρχεται ….. αλλά …..
 

 
Ας αφήσουμε όμως τα γενικά σχόλια …. Ρωτήσαμε τον υπεύθυνο του GFF, αυστηρώς διαγραμματικά, αν έδινε πιθανότητες για το ανοδικό σενάριο, πόσες θα έδινε. Η απάντηση που μας έδωσε είναι 60 με 70%. Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Με τη διαγραμματική εικόνα που έχουμε οι 3 βασικοί δείκτες. Και παραμένοντας ο ΓΔ υψηλότερα των 1.220 μονάδων τις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις, δύσκολα το Χ.Α. δε θα συνεχίσει ανοδικά τις επόμενες εβδομάδες, έστω και αν για κάποιο χρονικό διάστημα κατεβάσει και πάλι στροφές και κινείται σε ένα σχετικά στενό εύρος τιμών, για παράδειγμα μεταξύ 1.210 – 1.220 και 1.240 – 1.250 μονάδων”…..
 

 
Έχουμε αναφερθεί και άλλη φορά στο ζήτημα. Πως η αγορά θα μπορούσε βραχυπρόθεσμα να κολλήσει και για έναν άλλο λόγο. Για έναν πονηρό λόγο…. Ότι ξένοι θεσμικοί επενδυτές που ελέγχουνε την αγορά μας και φυσικά εμπλέκονται και στα επικείμενα placements των τραπεζών. Δε θα ήτανε και το εξυπνότερο πράγμα, βραχυπρόθεσμα, να πάμε τις μετοχές υψηλότερα… Αναφερόμαστε κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, αφού κάποια μη – τραπεζικά χαρτιά δεν αποκλείεται να συνεχίσουνε την καλή εικόνα των τελευταίων εβδομάδων ….. Σκεφτείτε το απλά. Είναι να γίνει πολύ σύντομα το placement, θα πάνε συγκεκριμένα επενδυτικά σπίτια τις τιμές υψηλότερα, εμφανίζοντας το όποιο πιθανόν premium μικρό; Όλα είναι πιθανά, αλλά θα συμφωνήσετε μαζί μας πως είναι πιθανό κάποιοι να θέλουνε να κρατήσουνε τις τιμές σε ελεγχόμενα επίπεδα για ευνόητους λόγους …..
 

 
Σχολιάστηκε αρκετά η νέα χθεσινή πτώση της Μυτιληναίος, την ώρα που υπάρχει και μια σχετική ανησυχία να μη χαθούνε και ισχυρές στηρίξεις ….. Διακριτικά – διακριτικά την άποψη μας σας την είπαμε από την πρώτη ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε το 9μηνο. Πως σίγουρα αυτό ήτανε καλό …. Αλλά σας είχαμε πει πως πολύ πιθανόν (😊) κάποιοι ξένοι να μη θεώρησαν το 3ο τρίμηνο και τόσο καλό όσο θα περίμεναν, με τη Μυτιληναίος να είναι αλήθεια πως μας έχει καλομάθει …. Νομίζουμε πως όλοι καταλάβατε τι θέλουμε να πούμε, έτσι και αλλιώς είδατε και γενικά την εικόνα της Μυτιληναίος μετά την πρόσφατη δημοσίευση του 9μηνου….. Μια εισηγμένη πάντως η οποία σίγουρα παραμένει φτηνή και από τις αγαπημένες μας χρόνια τώρα ….
 

 
Να κλείσουμε με μια αγαπημένη μας μικρή …. Την Interlife (ΙΝΛΙΦ) που όλο και περισσότερο αναφερόμαστε τελευταία, αφού πραγματικά τη θεωρούμε από τις πιο φτηνές μικρές και ας είναι ασφαλιστική. Χθες είδαμε με ενδιαφέρον να κάνει υψηλό ημέρας τα 4,13 ευρώ, αν και έκλεισε στα 3,99 ευρώ, +0,76%, με όγκο συναλλαγών 5.775 μετοχών. Γράφουμε στο GFF για τη δυσκολία των αντιστάσεων στα 4,10 – 4,20 ευρώ, αλλά θέλουμε να δούμε τη μετοχή τις επόμενες συνεδριάσεις, αφού χθες φάνηκε να υπάρχουνε κάπως περισσότεροι αγοραστές ….. Είτε έτσι είτε αλλιώς, επαναλαμβάνουμε πως η μετοχή στις τρέχουσες τιμές είναι πραγματικά φτηνή, όσο και αν κάποιες φορές οι πιο μικρές μετοχές μας ταλαιπωρούνε περισσότερο μέχρι να ξεκολλήσουνε...
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum