| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 09/01/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Συνεχίζει να είναι το πιθανότερο σενάριο ο Ιανουάριος να είναι ένας καλός μήνας ... Ήδη είναι και πιθανόν να συνεχίσει …. Φτάνοντας πάντως σιγά – σιγά το τέλος του μήνα και ειδικά από τον Φεβρουάριο και μετά, αρκετά το φοβάμαι” …  Αυτά είπε άνθρωπος της αγοράς, μια άποψη που την γνωρίζεται, αφού είναι και η κεντρική άποψη που έχουμε στο GFF.
 

 
Σε κάτι που είχαμε αναφέρει την Πέμπτη, αναφορικά με το τι θα κάνουνε οι μικροί επενδυτές. Μπορεί όπως είχαμε γράψει να αυξάνονται οι επενδυτές που γίνονται αισιόδοξοι και μιλάνε για τις 1.000 μονάδες κτλ …. Αλλά κατά μέσο όρο παρακολουθούσαμε τη συμπεριφορά τους την Πέμπτη (σε ένα μεγάλο συγκεκριμένο δείγμα που έχουμε) και δε τους είδαμε να βγαίνουνε αγοραστές ….. Ναι μεν λοιπόν υπάρχει μια πιο μεγάλη αισιοδοξία, αφού η άνοδος της αγοράς συμπαρασύρει την ψυχολογία. Αλλά οι περισσότεροι επενδυτές κοιτάνε και δε μπορούμε να πούμε πως αγοράζουνε … Και όπως έχουμε γράψει. Όσο οι μικροί δεν αγοράζουνε, οι μεγάλοι κάνουνε ότι θέλουνε, τραβώντας τις τιμές υψηλότερα….
 

 
Έτσι και αλλιώς θυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες στις 780 – 790 μονάδες όταν οι πάντες ήτανε απαισιόδοξοι και αρκετοί πουλούσαν. Και όταν πούλησαν πολλοί και η απαισιοδοξία χτύπησε κόκκινο. Η αγορά έδωσε μια μεγάλη αντίδραση η οποία μέχρι νεοτέρας συνεχίζεται. Και άντε να δούμε μέχρι πότε αυτό θα συμβαίνει….
 

 
Σε ένα ενδιαφέρον στατιστικό τώρα. Η τελευταία φορά την οποία ο S&P 500 έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά, ήτανε ακριβώς πριν έναν χρόνο, στις 03-01-2022… Άντε να δούμε πότε θα είναι η επόμενη φορά που θα το καταφέρει.
 

 
 Επί τους θέματος, κάτι φυσικά που αφορά όλες τις αγορές. Υπήρχε και ένα σχετικό poll στο twitter. Τι ψήφισαν 10.500 επαγγελματίες και όχι μόνο επενδυτές.  Το 14% βλέπει νέα ιστορικά υψηλά το 2023. Το 40,1% τα βλέπει το 2024. Το 23% το 2025. Και το 22,2% από το 2026 και μετά. Προσωπικά εμείς θα ποντάραμε στο β΄ εξάμηνο του 2024, αν και πάντα οι αγορές έχουνε τη δική τους μαγεία.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum