| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 09/01/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Με αύξηση συναλλαγών, με τον κόσμο να παρακολουθεί παθητικά, εξαιρετική η χθεσινή συνεδρίαση στο Χ.Α., με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας, υψηλότερο επίπεδο εδώ και περίπου 5,5 μήνες, από τα μέσα Ιουλίου. Θα μείνουμε όμως σε ένα μεγάλο στοίχημα που έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 1.094,11 μονάδες, +1,59%. Θυμίζουμε πως εδώ και πολύ καιρό, ένα μεγάλο στοίχημα είναι να αφήσει οριστικά πίσω ο τραπεζικός δείκτης τα επίπεδα των 1.090 – 1.070 μονάδων …. Κρίσιμα επίπεδα, έχοντας γράψει αρκετές φορές πως αφήνοντας πίσω αυτά τα επίπεδα μπορεί εύκολα να βρεθούμε μπροστά σε έναν νέο κύκλο ανόδου, με καλά περιθώρια ανόδου….
 

 
Έχουμε ξεκαθαρίσει με τη φράση καλά περιθώρια ανόδου τι εννοούμε; Περίπου 20% χωρίς να μπορούσε να αποκλείσουμε ακόμη υψηλότερα επίπεδα ….. Μάλιστα έχουμε πει πως με τη δομή που έχει ο τραπεζικός δείκτης, δε μπορεί να αποκλειστεί μια τέτοια άνοδος να γίνει με σχετικά βίαιο τρόπο…
 

 
Σε σχέση με τα παραπάνω και σε σχέση με την κεντρική ανάλυση που έχουμε αυτήν την εβδομάδα για τις τραπεζικές μετοχές και ποια πιστεύουμε πως είναι τα Fair Value. Προφανώς συμφωνούμε με την τελευταία ανάλυση της Eurobank και τις δίκαιες αποτιμήσεις που δίνει, με τιμές πολύ κοντά σε αυτές που και εμείς έχουμε θέσει ….. Για την ιστορία οι βασικές προβλέψεις της Eurobank Χρηματιστηριακής για τις 3 τραπεζικές μετοχές είναι οι ακόλουθες:
 

 
Φυσικά η Eurobank Χρηματιστηριακή δε μπορεί να δώσει τιμή σύστασης για τη μετοχή της Eurobank. Θυμίζουμε λοιπόν πως συνεχίζουμε να  την έχουμε πρώτη επιλογή από τον τραπεζικό κλάδο, πιστεύοντας πως το Fair Value της είναι 2,50 ευρώ. Οι δίκαιες αποτιμήσεις που έχουμε θέσει για τις τράπεζες είναι οι ακόλουθες:

Τράπεζες

Τιμή Κλεισίματος 05/01/2024

Fair Value 

Περιθώρια ανόδου

Eurobank

1,61

2,50

55,28%

ΕΤΕ

6,45

8,8

36,43%

Πειραιώς

3,29

4,2

27,66%

Alpha Bank

1,55

2,2

41,94%

www.greekfinanceforum.com

 

 

 

 

 
Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση χθες για την ΕΛΧΑ (2,205 ευρώ, +4,50%), κρατώντας και πάλι τον πολύ μεγάλο όγκο συναλλαγών, 826.000 μετοχές, με τους αγοραστές μέχρι στιγμής, φανερά να έχουνε πάρει τα ηνία από τους πωλητές…. Έχουμε πει πως αυστηρώς διαγραμματικά, είναι αυτό που λέμε το απόλυτα κούφιο διάγραμμα από αντιστάσεις. Οι επόμενες στα 2,38 – 2,40 ευρώ. Διασπώντας και αυτές, πάμε για τις αντιστάσεις στα 2,65 – 2,70 ευρώ, πάλι μια κίνηση που μπορεί να γίνει επιθετικά, ελλείψει αντιστάσεων.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum