| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 09/02/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Τα πράγμα μπορεί να είναι πολύ πιο απλά” … Με αυτήν την ατάκα θα ξεκινήσουμε και εξηγούμαστε. Με ενδιαφέρον διαβάζουμε και ακούμε πολύ κόσμο να αναρωτιέται γιατί το Χ.Α. ανεβαίνει. Ακούμε πολλά, από το ότι είναι παιχνίδι, ότι στηρίζουνε την κυβέρνηση … ότι παίζουνε την επενδυτική βαθμίδα κτλ ….. Όλα δεκτά … Αλλά όπως έχουμε γράψει και σημειώνεται και σήμερα στη στήλη Λεωφόρος Αθηνών. Παρατηρούμε πως κανείς δεν αναφέρεται στο συνολικό καλό κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια, το παρόμοιο υπερβολικά καλό κλίμα στη χρηματιστήρια της Ευρώπης και ειδικά του νότου. Τα πράγματα λοιπόν μπορεί να είναι πολύ πιο απλά. Οι διεθνείς επενδυτές παίζουνε τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ειδικά το νότο και μαζί με αυτά και το μικρό Χ.Α., το οποίο, όπως έχουμε γράψει έχει και διαγραμματικά, ένα άψογο ανοδικό trend, το οποίο βοηθάει σε αυτήν την άνοδο.

 

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, πως την ώρα που το Χ.Α. βρίσκεται από τις αρχές του 2023 στο +14,5%. Στην Ευρώπη έχουμε τις ακόλουθες, παρόμοιες αποδόσεις:
 
Ιταλία: +14,8%
Ισπανία: +13%
Γερμανία: +11%
Γαλλία: +11%
----
EuroStoxx50: +11,5%
 

 
Βέβαια “αν τα πράγματα είναι έτσι απλά” και ισχύει αυτό που γράφουμε παραπάνω, ξέρετε τι σημαίνει; Αυτό που τονίζουμε συνέχεια. Πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος έχει να κάνει με την πορεία των διεθνών αγορών. Με απλά λόγια να μην συμβεί κάτι και έχουμε γύρισμα των διεθνών αγορών. Γιατί τότε καταλαβαίνουμε πως δύσκολα θα αποφύγουμε τα χειρότερα ….
 

 
Ξέρετε τι μας έλεγε πολύ υψηλόβαθμό στέλεχος της ΤΕΝΕΡΓ. Για την ακρίβεια μας ξανά είπε …. Πως οι συζητήσεις για το deal προχωράνε κανονικά και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις. Αρκετά σύντομα …… Σας είπαμε αυτά έλεγε στέλεχος της εταιρείας στο οποίο εκφράσαμε για ακόμη μια φορά τον προβληματισμό μας … Θα πούμε το ίδιο…. Πως και εμείς πιστεύουμε πως θα γίνει το deal …. Αλλά, όπως χαρακτηριστικά έχουμε γράψει, για πρώτη φορά βλέπουμε οι συζητήσεις για μια συμφωνία να κρατάνε τόσους πολλούς μήνες. Εμάς αυτό μας κάνει καχύποπτους, αφού τα μάτια όλα αυτά τα χρόνια, έχουνε δει πάρα πολλά.
 

 
Ξέρετε πάντως τι έξυπνο σχολίασε άνθρωπος της αγοράς. Πως το deal καθυστέρησε, για να δοθούνε τα εντυπωσιακά stock options που δόθηκαν. Να χώσουνε τις μετοχές στο ταμπλό. Και μετά να γίνει το deal, αφού εννοείται πως αν είχε ολοκληρωθεί η συμφωνία, δεν υπάρχει περίπτωση τα στελέχη να έπαιρναν αυτά τα stock options.
 

 
Προσωπικά τα παραπάνω δεν τα αποκλείουμε … Πονηρή, αλλά με point η σκέψη του συγκεκριμένου προσώπου. Ξέρετε πάντως εμάς κάτι που μας έχει καρφωθεί στο μυαλό βλέποντας όλες αυτές τις καθυστερήσεις στο deal για την πώληση της ΤΕΝΕΡΓ; Πως δεν αποκλείεται το τελικό deal να μην αφορά μόνο την ΤΕΝΕΡΓ. Προσωπικά και χωρίς ειλικρινά να ξέρουμε κάτι. Δεν αποκλείουμε το deal να αφορά την εξαγορά κάποιων ποσοστών και στην ΤΕΝΕΡΓ και στη Γεκτερνα. Να μην έχουμε δημόσια πρόταση στην ΤΕΝΕΡΓ. Να παραμείνουνε στο ταμπλό και οι δύο μετοχές, σε μια θεωρητικά νέα εποχή, με νέους βασικούς μετόχους. Με απλά λόγια, ο κ. Περιστέρης να πουλήσει ποσοστό και στις δύο εταιρείες σε ξένο, στρατηγικό επενδυτή, να μην έχουμε δημόσια πρόταση και η ζωή συνεχίζεται !!
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum