| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 09/05/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Ας ξεκινήσουμε με ένα πονηρό σχόλιο χρηματιστή για τη χθεσινή ανοδική συνεδρίαση και την πολύ καλή εικόνα ειδικά των τραπεζών: “Μην ξεχνάμε πως τη Δευτέρα είχαμε αργία στο Λονδίνο (Bank Money). Δεν το λέω τυχαία. Το λέω γιατί από εκεί και ειδικά από ένα συγκεκριμένο επενδυτικό σπίτι, τον τελευταίο καιρό έρχονται αρκετές εντολές. Έρχονται αρκετές εντολές ειδικά στις τράπεζες. Σε αργία λοιπόν του Λονδίνου χθες είχαμε μια πολύ καλή εικόνα στις τράπεζες τη Δευτέρα, με 5, 4 με 3%. Θέλω να δω σήμερα, χωρίς να λέω πως θα μετά και τη χθεσινή άνοδο, θα έλθουνε σήμερα περισσότερες πωλήσεις”.
 

 
Βέβαια με πάσα από τα παραπάνω, να θυμίσουμε κάτι. Στο GFF γράφουμε συνεχώς και είχαμε αναφερθεί και εμείς σε αυτήν την στήλη. Πως μένοντας ο τραπεζικός δείκτης υψηλότερα των 800 – 790 μονάδων, μιλάμε για πλήρως θετική τάση. Και πως με πλήρως θετική τάση ο στόχος είναι οι 840 – 850 και 860 μονάδες. Ο δείκτης έκλεισε χθες στις 863,55 μονάδες (+3,6%). Κρατάμε λοιπόν, πάντα με βάση την τεχνική ανάλυση, πως μένοντας υψηλότερα των παραπάνω επιπέδων πάμε για ένα νέο κύκλο ανόδου ……
 

 
Ξέρουμε πως μπαίνουμε στα λημέρια άλλων στηλών του GFF. Όμως ειδικά μετά τη χθεσινή συνεδρίαση πρέπει να το κάνουμε. Με σταθεροποίηση λοιπόν υψηλότερα των 860 – 850 μονάδων, ο επόμενος στόχος τίθεται στις 920 – 930 και 940 μονάδες … Μάλιστα κρατάμε πως ο δείκτης μπορεί να πάει σε αυτά τα επίπεδα σχετικά εύκολα …
 

 
Ο τραπεζικός δείκτης στις αρχές Μαρτίου όταν και κορύφωσε είχε βρεθεί (ενδοσυνεδριακά) περίπου 954 μονάδες, καταγράφοντας από τότε μια πτώση 9,5%.
 
Πάμε όμως να κάνουμε το ίδιο, δηλαδή να δούμε τα πρόσφατα υψηλά (σε όλες τις περιπτώσεις 1 Μαρτίου 2023) των 4 τραπεζών (υψηλά αρκετών ετών σε κάποιες περιπτώσεις, όπως της ΕΤΕ και της ΕΥΡΩΒ) και που βρίσκονται τώρα.
 
Eurobank
Υψηλό 1,4935
Χθεσινό κλείσιμο 1,3935 ευρώ
Δ%: -7%
 
ΕΤΕ
Υψηλό 5,53
Χθεσινό κλείσιμο 5,206 ευρώ
Δ%: -5,9%
 
Τράπεζα Πειραιώς:
Υψηλό 2,449
Χθεσινό κλείσιμο 2,37 ευρώ
Δ%: -3%
 
Alpha Bank
Υψηλό 1,513
Χθεσινό κλείσιμο 2 ευρώ
Δ%: -21%
 

 
Τι παρατηρούμε παραπάνω; ….. Πως σε όλες … με σε όλες τις συγκρίσεις μεταξύ των τραπεζών ….. Η ΑΛΦΑ υστερεί. Υστερεί εδώ και αρκετό καιρό ….. Βλέπουμε σταθερά να υπολείπεται της ΕΤΕ και της ΕΥΡΩΒ. Τους τελευταίους πια μήνες και μετά την αντίδραση που ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και της Πειραιώς. Θα πούμε πως βλέποντας κανείς τα επιμέρους θεμελιώδη των 4 τραπεζών. Διαπιστώνει πως ναι μεν υπάρχει βελτίωση και στην ΑΛΦΑ, αλλά αυτή είναι πιο αργή σε σχέση με τις άλλες τράπεζες. Πιθανόν αυτή είναι η εξήγηση εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο, όπως γράψει κατά καιρούς σε κάποια σχόλια μας. Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε συγκεκριμένα νούμερα, με σύγκριση μεταξύ των 4 τραπεζών.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum