| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 10/01/22

 
 

"Μας ακούνε..."

 
«Αν η χρονιά πήγαινε φυσιολογικά ….. Οι τράπεζες θα πρωταγωνιστούσανε» ….. Αυτή ήταν η ατάκα ανθρώπου της αγοράς …. Και δεν κρύβουμε πως την κρατάμε …. Κυρίως κρατάμε το σχόλιο πως η χρηματιστηριακή χρονιά θα μπορούμε να κλείνει με κέρδη περίπου όσο του 2021, περίπου 10% και ο τραπεζικός κλάδος να έχει καταγράψει άνοδο 20 με 30%. Όπως χαρακτηριστικά είπε το συγκεκριμένο στέλεχος της αγοράς, οι τράπεζες έχουνε αφήσει πίσω τα χειρότερα και όπως χαρακτηριστικά γράφουμε και εμείς στο GFF, στο “normal scenario” για τη χώρα θα μπορούσανε να δούνε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα….
 

 
Έτσι και αλλιώς …. Και μόνο που έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε για μερίσματα στις τράπεζες από τη φετινή χρήση του 2022, έστω και συμβολικά, πιστεύουμε πως τα λέει όλα ….. Να μην παραβλέπουμε πως αυτή η συζήτηση γίνεται μετά από περίπου 12-13 χρόνια συνεχών προβλημάτων ….. με τις τιμές να μηδενίζουνε περίπου 4 και 5 φορές…..
 

 
Έχουμε μάλιστα πει ποιό θα μπορούσε να είναι ένα στοίχημα για την αγορά ….. Eurobank Vs Alpha Bank ….. Όχι για το ποιά θα τα πάει χρηματιστηριακά καλύτερα κατά τη φετινή χρονιά ….. Αλλά για το ποιά από τις δύο θα δώσει πρώτη μέρισμα …. Μικρή σημασία έχει ….. Αλλά είναι ένα ενδιαφέρον στοίχημα …. Προσωπικά ποντάρουμε στην Eurobank…..
 

 
Τώρα επιμένουνε κάποιοι πως την Παρασκευή θα έχουμε αναβάθμιση από τη Fitch. Προσωπικά δεν το βλέπουμε τόσο εύκολο, αν και ευχόμαστε να έχουνε δίκαιο και να βρεθούμε μπροστά σε μια αναβάθμιση. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά λένε ….. Αυτός είναι και ο λόγος που την Παρασκευή κυρίως οι τραπεζικές μετοχές ήτανε χρηματιστηριακά ζεστές (+3%), ενόψει μιας πιθανής αναβάθμισης της χώρας,  η οποία θα φέρει και με τη σειρά της αναβάθμιση των τραπεζών!!
 

 
Και να κλείσουμε με ένα σχόλιο για τη ΛΑΜΔΑ, επειδή διαπιστώνουμε και διαβάζουμε τελευταία πως γράφονται διάφορα περίεργα για τεράστιες καθυστερήσεις, προβλήματα με το project κτλ …. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία αμφιβολία πως όταν μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο project, δε γίνεται να μην υπάρχουνε προβλήματα …. Και θα συνεχίσουνε να υπάρχουνε … Ωστόσο, τα όσα γράφονται και λέγονται είναι μακριά από την αλήθεια ….. Με το γενικό συμπέρασμα να είναι πως το project εξελίσσεται στο χρονοδιάγραμμα ……
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum