| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 10/08/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Ρωτήσαμε τον υπεύθυνο του GFF τι πιστεύει για την πορεία του Χ.Α. …. Η απάντηση του ενδιαφέρουσα: “Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως αν δεν γίνει άμεσα κάτι πολύ αρνητικό στα διεθνή χρηματιστήρια, το Χ.Α. δεν πέφτει εύκολα. Αυτό που βλέπω είναι πως «όλοι» είναι εκτός αγοράς περιμένοντας πως η αγορά θα πέσει. Και όπως γράφουμε και λέμε όλοι εδώ στο GFF …. Όσο δεν μπαίνουνε οι μικροί, αυτή η αγορά δεν πέφτει εύκολα»…
 
Συμπέρασμα λοιπόν …. Οι μικροί δεν φαίνεται εύκολα να τσιμπήσουνε με τέτοιες συνεδριάσεις …. Σκεφτόμασταν πως θα μπορούσε να συμβεί όμως αυτό.
 

 
Να κάνει η αγορά ξαφνικά και για κάποιον λόγο ένα μεγαλύτερο άλμα ….. Να πάει περίπου 900 και 910 μονάδες …. Και με βάση την εμπειρία πιστεύουμε πως μετά από μια – δύο καλές συνεδριάσεις, οι περισσότεροι θα τσιμπούσανε και θα έτρεχαν να αγοράσουνε ….. Τώρα ποιά θα ήτανε η συνέχεια …. Ας συμβούνε τα παραπάνω και το συζητάμε και πάλι …..
 

 
Στη ΛΑΜΔΑ τώρα. Δε χρειάζονται ενθουσιασμοί. Αλλά βλέποντας τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις είναι φανερό πως μετά από καιρό έχει εμφανιστεί και ενεργοποιηθεί μεγάλος παίχτης. Δε βάζεις εύκολα εντολή 80.000 μετοχές στα 6,00 ευρώ, όπως είδαμε χθες. Είπαμε πως καλό είναι να μη λέμε μεγάλες κουβέντες. Αλλά φαίνεται πως μετά από καιρό, υπάρχουνε πιθανότητες για συνέχιση της ανόδου, θυμίζοντας και αυτό που είχε πει προσφάτως trader και σας το είχαμε μεταφέρει. Πως οι αγοραστές φαίνεται να παίρνουνε το πάνω χέρι, αν και είχε έλθει η απογοήτευση της Παρασκευής.
 

 
Θα συνεχίσουμε με τη ΛΑΜΔΑ. Αυτό που κυρίως κρατάμε είναι πως χθες είχαμε πραγματικά μεγάλο όγκο συναλλαγών, 348.000 μετοχών, με δύο ενδιαφέροντα πακέτα υψηλότερα (6,10 και 6,15 ευρώ). Με βάση πάντα την εμπειρία, όταν αυξάνεται τόσο πολύ ο όγκος και παράλληλα γίνονται και πακέτα. Οι πιθανότητες για κάτι καλύτερο αυξάνονται, με τη μετοχή έτσι και αλλιώς να το αξίζει όπως συνεχώς γράφουμε.
 

 
Να κλείσουμε τώρα με ένα γενικό σχόλιο για την κατάσταση στον εγχώριο χρηματιστηριακό κλάδο, όπως από πρώτο χέρι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Μετά λοιπόν και τα όσα έχει περάσει η χρηματιστηριακή αγορά εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Θα λέγαμε πως ουσιαστικά δεν υπάρχει κλάδος. Πως η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτική. Υπό-στελεχωμένες εταιρείες, με κακά αμειβόμενους εργαζομένους και με σχεδόν κανέναν πλέον να μην έχει όρεξη. Έτσι και αλλιώς δεν είναι τυχαίο πως για πρώτη φορά μαθαίνουμε για στελέχη που είναι έτοιμα να παραιτηθούνε αφού σε εποχές super – πληθωρισμού, δε βλέπουνε καμία προοπτική, με τις αμοιβές να είναι κατά μέσο όρο σχεδόν εξευτελιστικές, ειδικά για κάποια πιο σοβαρά στελέχη, με αρκετά καλά βιογραφικά.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum