| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 11/02/22

 

"Μας ακούνε..."

 

«Μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια ….. Οι τράπεζες παίρνουνε χρηματιστηριακά την εκδίκηση τους …. Οδηγώντας σχεδόν αποκλειστικά την άνοδο του Χ.Α. …. Μια άνοδος που δεν αποκλείεται να έχει συνέχεια, με τις τραπεζικές μετοχές να υπέρ-αποδίδουνε και την πλειοψηφία των μη – τραπεζικών μετοχών να μην κάνουνε τίποτα. Μάλιστα πολλές από αυτές όχι μόνο μένουνε στάσιμες, αλλά και έχουνε υποχωρήσει, κάποιες αισθητά, σε σχέση με τα υψηλά 52 εβδομάδων»  …. Και νομίζουμε πως τα παραπάνω σχόλια δίνουνε το στίγμα του Χ.Α. σε αυτή τη φάση….

 

 

Ξέρετε τι θυμηθήκαμε; Αυτό που μας είχε πει προσφάτως άνθρωπος της αγορά και το είχαμε γράψει. Πως στις τράπεζες έχουνε μπει τόσο μεγάλοι παίχτες που μόνο αν συμβεί κάτι πολύ απρόοπτο στις διεθνείς αγορές, θα σπάσει αυτός ο κύκλος ανόδου. Όσο αυτό δε συμβαίνει, πόσο μάλλον όσο οι αγορές τελευταία δείχνουνε ήρεμες … Το ράλι θα μπορούσε να συνεχιστεί, εκπλήσσοντας σχεδόν τους πάντες στην αγορά ..

 

 

Πρέπει όμως να βγάλουμε και το καπέλο στις τεχνικές αναλύσεις του GFF …. Μπορεί να γράφουμε μια σειρά λόγων για την τελευταία άνοδο της αγοράς και κυρίως των τραπεζικών μετοχών. Θυμίζουμε όμως πως με βάση τα όσα εδώ και αρκετές εβδομάδες αναφέρονται στο GFF …… Η πορεία των τραπεζών με βάση την τεχνική ανάλυση, είναι η φυσιολογική. Είχαμε γράψει στο GFF, πως μετά τη διάσπασης συγκεκριμένων αντιστάσεων, θα ακολουθούσε ράλι, όπως και συμβαίνει ….

 

 

Και τι λένε αυτές οι τεχνικές αναλύσεις; Πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και ακόμη και αν έχουμε να ξαφνικό profit taking, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να φοβίσει και να οδηγήσει σε νέες πωλήσεις τους μικρούς επενδυτές. Αυτή η καλή εικόνα θα μπορούσε να συνεχιστεί …

 

 

Και επειδή παραπάνω αναφερθήκαμε στη μόνιμη ανησυχία για την πορεία των διεθνών αγορών … Να σταθούμε σε κάτι από την τεχνική ανάλυση …. Πως στα τρέχοντα επίπεδα του DAX και τις 15.550 – 15.600 μονάδες υπάρχουνε πολύ ισχυρές αντιστάσεις. Και το ερώτημα είναι αν ολοκληρώνεται μια αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά ….. Και θα έλθει νέα πτώση. Ή θα έχουμε διάσπαση αυτών των αντιστάσεων και θα έχουμε ουσιαστική βελτίωση της εικόνας, κάτι το οποίο θέλει το Χ.Α.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

\

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum