| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 11/03/22

 

"Μας ακούνε..."

 

Χωρίς φυσικά να μας εκπλήσσει και τόσο πολύ, επέστρεψαν χθες τα προβλήματα στις αγορές. Και θα επαναλάβουμε το βασικό ερώτημα που υπάρχει, σε σχέση και με την προχθεσινή εκρηκτική αντίδραση. Αν βρισκόμαστε περίπου στις αρχές Μαρτίου του 2020 ή στα μέσα Μαρτίου του 2020, όταν είχαμε μια άλλη μεγάλη κρίση στα χρηματιστήρια, αυτήν της πανδημίας. Αν δηλαδή μετά από μια ισχυρή τεχνική αντίδραση, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας νέος κύκλος αίματος στις αγορές, με ότι αυτό σημαίνει για το Χ.Α.

 

 

«Αυτό με φοβίζει περισσότερο είναι πως η διαγραμματική εικόνα των ξένων αγορών είναι κάτι παραπάνω από αρνητική. Είναι η διαγραμματική εικόνα αγορών που βρίσκονται φανερά σε αρνητική τάση. Μια αρνητική τάση η οποία είχε αρχίσει να διαμορφώνεται νωρίτερα από την τελευταία κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυτό να μην το ξεχνάμε. Και θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν η πτώση δε συνεχίζονταν» …. Τα παραπάνω είπε χθες άνθρωπος της αγοράς και είναι αλήθεια πως έχει δίκαιο αν και ευχόμαστε να έλθει ένα μεγάλο – θετικό – σοκ στα χρηματιστήρια και να αλλάξει το σκηνικό!!

 

 

Να κάνουμε σε αυτό το σημείο και ένα σχόλιο, όσο βέβαια σημασία έχει αυτό. Πως αθροίζοντας την προχθεσινή μεγάλη αντίδραση και τη χθεσινή πτώση. Το Χ.Α. είχε τη χειρότερη συμπεριφορά, σε σχέση με το σύνολο των αγορών στην Ευρώπη. Επαναλαμβάνουμε, όσο σημασία έχει αυτό, ωστόσο είναι κάτι που το κρατάμε!!

 

 

Κάναμε τώρα ένα άτυπο γκάλοπ μεταξύ 10 ανθρώπων της αγοράς, με ερώτημα αν θα συνεχιστεί η πτώση ή όχι. Και το 70% (7 στους 10) απάντησαν πως ναι …. Και μπορεί εδώ στο GFF  να μας αρέσει η contrarian theory, ωστόσο το ότι το 70% των επαγγελματιών βλέπουνε μεγαλύτερη πτώση μας προβλημάτισε.

 
 

 

Και το δεύτερο ερώτημα σε αυτούς που βλέπουνε πτώση ήτανε σε τι επίπεδο θα μπορούσε ο ΓΔ να διορθώσει. Και η μέση πρόβλεψη είναι 680 με 700 μονάδες….. Ένα σενάριο το οποίο υποστηρίζεται και από την τεχνική ανάλυση, θα προσθέσουμε εμείς.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum