| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 11/06/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Μας έκανε πάρα – πάρα πολύ θετική εντύπωση η χθεσινή συνεδρίαση …. Όχι μόνο γιατί μάζεψε τις πρωινές απώλειες το Χ.Α…. Το έχουμε δει αυτό αρκετές φορές … Μας έκανε περισσότερο θετική εντύπωση πως το πρωί που όλες οι αγορές ήτανε πτωτικές, όπως και το Χ.Α., που πήγε μέχρι περίπου -1,30%. Ο τζίρος ήτανε πάρα πολύ μικρός. Ήτανε φανερό πως οι πωλητές ήτανε απρόθυμοι να πουλήσουνε, σε μια κακή ημέρα για τις αγορές ….. Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό … Ωστόσο  η χθεσινή εικόνα ήτανε η εικόνα μιας αγοράς που δε θέλει να πέσει και συνεχίζει να κάνει τη βάση για τον επόμενο ανοδικό κύκλο …. Είναι μια αγορά που θέλει το πάνω …
 

 
Αν θα ρισκάραμε μια πρόβλεψη … Θα ήτανε πως 80-20% η αγορά θα βρεθεί τους επόμενους μήνες υψηλότερα, κλείνοντας τη χρονιά σε επίπεδα υψηλότερα των 1.500 μονάδων. Δεν ξέρουμε πόσο υψηλότερα. Ωστόσο συνολικά παραμένουμε αρκετά θετικοί για τη χρονιά … Το σχόλιο σήμερα μετά και τα όσα είδαμε χθες και πλησιάζοντας και στα μέσα του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς …..
 

 
Πάμε τώρα στην ΤΕΝΕΡΓ. Πλέον και μετά από 2 χρόνια έχουμε πειστεί πως πάμε για deal ….. Δεν ξέρουμε τι θα περιλαμβάνει αυτό. … Αλλά πάμε για deal… Δε μπορούμε πια να φανταστούμε πως όλα αυτά που γράφουνε και λέμε πολλοί δημοσιογράφοι και ουσιαστικά διαρρέει και η ίδια η εισηγμένη …. Είναι φούμαρα …. Ωστόσο 1 στις 100 να μη γίνει κάτι …. Και να μην έχουμε κάποια συμφωνία …. Θα γίνουμε πολύ κακοί... λέγοντας πως θα πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη και να ζητήσει από όλους αυτούς που γράφουνε αυτά που γράφουνε δύο χρόνια τώρα !! Τουλάχιστον εξηγήσεις …. Ξέρουμε πως ακουγόμαστε κακοί... Αλλά είναι υπερβολικό από όλες τις απόψεις εδώ και 2 χρόνια να ακούμε αυτά που ακούμε για αυτό το περιβόητο deal, με  την κερδοσκοπία που γίνεται στη μετοχή, με πολλούς επενδυτές εδώ και καιρό να έχουνε εγκλωβιστεί, χάνοντας το διετές ράλι της αγοράς …..
 

 
Λέμε παραπάνω για κάποια συμφωνία …. Το λέμε γιατί αν και πιστεύουμε και εμείς πια πως θα έχουμε κάποια συμφωνία … Δεν είμαστε σίγουροι πως αυτή θα είναι έτσι όπως παρουσιάζεται .. Δεν αποκλείουμε το deal να περιλαμβάνει κάποιο κομμάτι της εταιρείας…. Να έχουμε δηλαδή το σπάσιμο της …. κτλ … Δεν ξέρουμε κάτι, το λέμε απλώς σαν feeling … Παράλληλα, πάλι ως προσωπική αίσθηση, δεν αποκλείουμε ο νέος επενδυτής να πάρει και κάποιο δικαίωμα ή και μειοψηφικό κομμάτι της ΓΕΚΤΕΡΝΑ …. Anyway θα τα δούμε όλα στην πράξη, μην κρύβοντας πως έχουμε μεγάλη περιέργεια, μετά από δύο χρόνια, να δούμε επιτέλους αυτήν την περιβόητη συμφωνία πώλησης της ΤΕΝΕΡΓ.
 

 
Να κλείσουμε με ένα γρήγορο σχόλιο για την αγαπημένη μας μικρή την Interlife (ΙΝΛΙΦ)… Είμαστε λοιπόν σε θέση να γνωρίζουμε πως τον τελευταίο καιρό έχει εμφανιστεί, ειδικά για τα δεδομένα της εισηγμένης, σοβαρός επενδυτής που σκουπίζει όλη την προσφορά… Μαζεύει συνεχώς και προσεκτικά κομμάτια, χωρίς να βιάζεται να πάει τη μετοχή υψηλότερα, αφού είναι φανερό πως θέλει να μαζέψει και άλλα κομμάτια …. Και πιθανόν σε δεύτερο χρόνο να κινηθεί η μετοχή σημαντικά υψηλότερα που τόσο πολύ το δικαιολογεί και με βάση τα μεγέθη της  ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum