| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 11/10/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Με μια όχι θετική εκτίμηση ανθρώπου της αγοράς θα ξεκινήσουμε … Μια εκτίμηση, όπως όλες αυτήν την περίοδο, η οποία όπως φαντάζεστε είναι αρνητική:
 
“Οι αγορές μου δίνουνε την εντύπωση πως θα το παλέψουνε στα τρέχοντα επίπεδα, όπως ήδη κάνουνε. Όχι ότι είμαι σίγουρος και για αυτό, αλλά είναι πολύ πιθανό,  σε μερικές εβδομάδες, να βρισκόμαστε στα ίδια επίπεδα. Δυστυχώς όμως η εντύπωση που μου δίνουνε οι αγορές είναι πως όσο και να το παλέψουνε, κάποια στιγμή θα φύγουνε απότομα κάτω. Και όταν λέμε απότομα κάτω, μιλάμε για ένα νέο sell – off, με απότομη – βίαιη – πτώση. Δε μπορώ να δω πως θα αποφευχθεί αυτό, ακόμη και αν πρώτα μεσολαβήσει μια περίοδος συσσώρευσης κοντά στα τρέχοντα επίπεδα, πιθανόν ξεγελώντας τους επενδυτές πως κάτι πάει να φτιάξει”.
 

 
Το ερώτημα βέβαια που υπάρχει τι εννοούμε όταν λέμε μια απότομη πτώση; Και η απάντηση είναι πως μπορεί μέσα σε μόλις μερικές συνεδριάσεις να δούμε ακόμη και διψήφια πτώση!! Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει διψήφια των βασικών δεικτών, για επιμέρους μετοχές, με υψηλά “Beta” . Με απλά λόγια, μια πτώση των βασικών δεικτών κατά 10% θα μπορούσε να σημαίνει για κάποιες μετοχές ακόμη και 20%.
 

 
Με απλά λόγια ο συγκεκριμένος άνθρωπος της αγοράς περιγράφει κάτι όπως αυτό που έγινε από περίπου τις 19 Αυγούστου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Δηλαδή μια πτώση περίπου 10% για τον S&P 500 μέσα σε μόλις 12 συνεδριάσεις. Κάτι το οποίο έγινε και σε άλλες περιόδους κατά τη φετινή χρονιά.
 

 
Αναφέραμε τώρα εμείς ως παράδειγμα τα όσα έγιναν στο δεύτερο μισό του Αυγούστου …. Και ο άνθρωπος της αγοράς μας περιέγραψε ένα ακόμη πιο μαύρο σενάριο. Μας είπε φοβάμαι να μη γίνει ότι έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου και μέχρι περίπου 20 Μαρτίου του 2020 επί Πανδημίας. Έστω σε ένα μεγάλο βαθμό, όπως χαρακτηριστικά είπε. Τι είχε συμβεί; Μέσα σε περίπου 20 συνεδριάσεις, καταγράφηκε στον S&P 500 μια εντυπωσιακή διόρθωση, από τις περίπου 3.340 στις 2.240 μονάδες, απώλειες δηλαδή 32%!! Και είναι αλήθεια πως και μόνο η μισή πτώση να συνέβαινε, δηλαδή 15%, τα πράγματα θα ήτανε πολύ δύσκολα!!
 

 
Θα ολοκληρώσουμε με το παρασκήνιο και τα όσα μας έλεγε χθες χρηματιστής για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Σίγουρα αν είχαμε μια πολύ μεγάλη πτώση στις αγορές, δε θα γλύτωνε και η Εθνική (αυτό είναι δικό μας σχόλιο). Αλλά με βάση αυτά που μας είπε ο συγκεκριμένος χρηματιστής, 2 συγκεκριμένοι ξένοι επενδυτές, εδώ και μήνες, βγαίνουνε καθημερινά αγοραστές. Αυτός είναι και ο λόγος που η μετοχή της ΕΤΕ υπέρ-αποδίδει. Και φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε πως η όλη ιστορία έχει σχέση με τα πλάνα πώλησης του ποσοστού που κατέχει το ΤΧΣ, με προετοιμασία ιδιωτικοποίησης της τράπεζας,  αν και πάντα αυτά τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται, εν μέσω μεγάλης γραφειοκρατίας, ακόμη και σε κύκλους όπως το ΤΧΣ.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum