| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 12/05/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Είτε έτσι είτε αλλιώς νιώθω πως συντριπτικά οι περισσότερες πιθανότητες είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα πείθει τους ξένους επενδυτές (είτε αυτοδυναμία της ΝΔ είτε και το πιο πιθανό μια συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ). Και μετά το σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης που θα χαιρετηθεί από τους ξένους επενδυτές. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι πως 09/07 θα έχουμε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Και μαζεύοντας τα όλα και εφόσον δεν έχει γίνει κάτι πολύ απρόοπτο διεθνώς και με το momentum του Χ.Α. να παραμένει ισχυρά ανοδικό. Πάμε για αρκετά υψηλότερα επίπεδα”.  Αυτό ήτανε χθες το αισιόδοξοι σχόλιο ανθρώπου της αγοράς.
 

 
Και το σχόλιο του χρηματιστή είχε συνέχεια: “Μπορεί να ακούγεται αρκετά αισιόδοξο, αλλά επίπεδα αναφοράς θα μπορούσανε να είναι τα υψηλά του Μαρτίου του 2014 και οι περίπου 1.370 – 1.380 μονάδες, λίγο πριν τις τότε ευρωεκλογές, που μετά τη νίκη Σύριζα ξεκίνησε το κάτω της αγοράς, με αποκορύφωμα τα όσα έγινα το πρώτο εξάμηνο του 2015”.  Εμείς να προσθέσουμε πως αυτά τα επίπεδα είναι περίπου 22% υψηλότερα, με ότι αυτό σημαίνει για τις επιμέρους μετοχές.
 

 
Επειδή είχαμε αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες, με την βοήθεια των όσων μας είπε ο υπεύθυνος του GFF ….. Θα πούμε το ίδιο …. Ας μείνει ο τραπεζικός δείκτης υψηλότερα των 860 – 850 μονάδων και όλα καλά …. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε χθες στις 860,06 μονάδες, οριακά υψηλότερα ….  Θέλουμε λοιπόν αυτήν την παραμονή και παράλληλα με την εικόνα των άλλων δύο δεικτών, σε σχέση και με το παραπάνω σχόλιο χρηματιστή, εύκολα η αγορά μπορεί να πάει πολύ υψηλότερα, ειδικά μετά από ένα ικανοποιητικό εκλογικό αποτέλεσμα.
 

 
Σας έχουμε ένα στοίχημα μεταξύ δύο χρηματιστών όσον αφορά το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών. Ο πρώτος λοιπόν προβλέπει νίκη της ΝΔ με ποσοστό περίπου 34% και το Σύριζα δεύτερο με ποσοστό 24-25%. Ο δεύτερος βλέπει νίκη της ΝΔ με αισθητά όμως μικρότερη διαφορά, με τη ΝΔ στο 29 με 30%  και το Σύριζα στο 25 με 26%.
 

 
Τι έχει τώρα προβλέψει ο υπεύθυνος του GFF εδώ και καιρό για τις εκλογές. ΝΔ περίπου 32 και Σύριζα περίπου 25% στις πρώτες εκλογές. Όσον αφορά τις δεύτερες εκλογές. ΝΔ ένα ποσοστό 34-35% και Σύριζα περίπου στο ίδιο ποσοστό με τις πρώτες 25 με 26%. Το πιθανότερο είναι κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί (αν και έχει πολύ μικρές πιθανότητες) μια κυβέρνηση ΝΔ – Βελόπουλου. Και σε δεύτερο χρόνο και ανάλογα βέβαια με τους βουλευτές που θα έχει  η ΝΔ (αν δηλαδή θα μπορεί να κάνει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ), να αποχωρήσουνε βουλευτές του Βελόπουλου και να προσχωρήσουνε στη ΝΔ.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum