| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 12/07/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Μεγάλη απογοήτευση, αφού μόνο δύο συνεδριάσεις κράτησε η αντίδραση και χθες άρχισαν και πάλι τα όργανα, με αγωνία πως αυτή τη φορά θα πάμε για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα. Από πουθενά δε φαίνεται φως. Η τεχνική εικόνα των διεθνών αγορών και κυρίως κάποιων (πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο DAX) επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Και όλα τα γνωστά που συνεχώς λέω και λέτε εύστοχα στο GFF …. Πάντα ελπίζουμε πως κάτι μπορεί να γίνει και να αλλάξει κάπως αυτή η εικόνα …. Ωστόσο το αρνητικό σενάριο δείχνει με διαφορά το πιθανότερο, με τις αγορές να ετοιμάζονται για έναν νέο κύκλο πτώσης».
 

 
Με το παραπάνω σχόλιο χρηματιστή θα ξεκινήσουμε και εμείς θα μείνουμε κυρίως στον τραπεζικό δείκτη. Παραπέμποντας λοιπόν και στο χθεσινό σχόλιο, λίγο πλησιάστηκαν οι στηρίξεις στις 490 – 500 μονάδες και αμέσως ήλθε το χθεσινό -4,5%. Και όπως λέει και η τεχνική ανάλυση του GFF για το δείκτη. Αυξημένος κίνδυνος να χαθούνε και οι στηρίξεις στις 450 – 440 μονάδες και να πάμε για τις στηρίξεις, που έχουνε τεθεί ως ένας βασικός στόχος, στις 420 – 410 μονάδες, δηλαδή άλλο περίπου -10%.
 

 
Θέλουμε να γράψουμε και κάτι άλλο για τις τραπεζικές μετοχές. Πως όλο και πιο συχνά τελευταία (κυρίως ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ) έχουμε εικόνα που μοιάζει πολύ με την εικόνα ξεπουλήματος που και άλλες φορές έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Μια εξήγηση για αυτό θα λέγαμε πως είναι η ποιότητα των ξένων επενδυτών που είχανε μπει στις τελευταίες ΑΜΚ της ΑΛΦΑ και της Πειραιώς. Σίγουρα κάποιοι είναι μακροπρόθεσμοι επενδυτές. Ωστόσο αρκετοί είναι της πλάκας, απλά μικρά (για τα ξένα δεδομένα) κερδοσκοπικά fund και Broker του Λονδίνου που λειτουργούνε τελείως κερδοσκοπικά, σακατεύοντας τις μετοχές στην πρώτη ευκαιρία, με επιθετικές πωλήσεις, χωρίς τον παραμικρό επενδυτικό view. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη Πειραιώς και ΑΛΦΑ βρίσκονται 33% και 25% χαμηλότερα των τελευταίων ΑΜΚ (1 ευρώ για την ΑΛΦΑ και 1,15 για την Πειραιώς), με την ΑΜΚ μάλιστα της Πειραιώς να είχε γίνει σε ιστορικά χαμηλά, σε μεγάλη απόσταση από τα προηγούμενα ιστορικά χαμηλά, με πλήρες dilution και πάλι των παλαιών μετόχων. Και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον, για όλες και ειδικά για ΑΛΦΑ και Πειραιώς, που έχουμε αναφέρει και τα σχετικά σενάρια που υπάρχουνε.
 

 
Για πολλοστή φορά ..... συναγερμός - συναγερμός - συναγερμός .... Αναφερόμαστε στον DAX που τα προβλήματα και εδώ επέστρεψαν χθες και ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 13.000μονάδων. Μια παραμονή που ανά πάσα στιγμή οδηγεί σε ξεπούλημα. Όπως έχουμε πει ... Όταν λέμε ξεπούλημα, εννοούμε ξεπούλημα ...
 

 
Ολοκληρώνοντας, πάμε να δούμε τις μετοχές που χθες έκλεισαν σε νέα χαμηλά 52εβδομάδων (εννοείται πως καμία μετοχές δεν έκλεισε σε υψηλά 52εβδομάδων). Ξεχωρίζουνε Πειραιώς (νέα ιστορικά χαμηλά), φυσικά η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum