| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 12/10/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Γενικό συμπέρασμα από τη χθεσινή συνεδρίαση … Θετικό …. αρκετά θετικό, σε μια καλή συνεδρίαση συνέχεια της αντίδρασης της Τρίτης. Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας. Καλός τζίρος ειδικά στο δεύτερο μισό της ημέρας. Καλή εικόνα σε όλο το ταμπλό του Χ.Α. (για παράδειγμα όχι μόνο στις τράπεζες) …. Διαγραμματικά, παραμονή βασικών δεικτών υψηλότερα κρίσιμων τεχνικών επιπέδων. Συνολικά, εμείς τα βλέπουμε όλα καλά …. Αλλά προτού κατηγορηθούμε πως είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι, θα παραπέμψουμε σε όλα τα προηγούμενα σχόλια μας, λέγοντας πως τα πάντα είναι υπό έλεγχο και πως ουσιαστικά η πορεία της αγοράς εξελίσσεται όπως την περιμέναμε (και ας πήγε, για μια συνεδρίαση, περίπου 30 μονάδες χαμηλότερα των στηρίξεων που περιμέναμε και είχαμε αναφερθεί από τις αρχές του καλοκαιριού).
 

 
Ωστόσο το πιο θετικό ήτανε άλλο, σε κάτι που προσωπικά επιμένουμε πάρα πολύ. Πως σχεδόν κανείς …. Χωρίς μάλιστα υπερβολή αυτό… Δεν πιστεύει την τελευταία αντίδραση. Με αρκετούς να αναρωτιούνται γιατί ανεβαίνει η αγορά και αρκετούς, την πλειοψηφία, να λέει πως περιμένει γύρισμα των τιμών και επιστροφή των προβλημάτων. Εννοείται πως δεν αποκλείεται αυτό. Χρηματιστήρια είναι και η ειδησεογραφία διεθνώς είναι αρκετά επιβαρυμένη. Ωστόσο θα το πούμε για χιλιοστή φορά, πως αρκετά απαισιοδοξία από τους μικρούς, συντριπτικά τις περισσότερες φορές συνεπάγεται μια ανοδική πορεία της αγοράς, προς έκπληξη των μικρών επενδυτών ….. Αν τώρα δούμε ξαφνικά τους μικρούς να γίνονται θετικοί, εκεί θέλει προσοχή…
 

 
Μάλιστα είμαστε σε θέση να σας πληροφορήσουμε πως η απαισιοδοξία των επενδυτών μετουσιώθηκε χθες και σε νέες πωλήσεις, σε συνέχεια των πωλήσεων στα χαμηλά της Δευτέρας (στη σκιά των γεγονότων στο Ισραήλ), αλλά και των πωλήσεων την Τρίτη κατά τη διάρκεια της μεγάλης, πρώτης, αντίδρασης. Και όταν λέμε για πωλήσεις μιλάμε για σημαντικές πωλήσεις, ακόμη και σε περίπτωση μόνιμων εντολών πώλησης, οι οποίες εκτελέστηκαν χθες. Και όταν μόνιμες πωλήσεις εκτελούνται, οι πιο μυημένοι με την αγορά καταλαβαίνουνε πως υπάρχει περιθώριο για συγκρατημένη αισιοδοξία και περαιτέρω αντίδραση.  
 

 
Πέραν από τα γνωστά χαρτιά (ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ κ.α.) που διαχρονικά συμπαθούμε και πιστεύουμε πως μας έχουνε δικαιώσει με το παραπάνω. Και θα συνεχίσουνε να το κάνουνε. Εμείς θα μείνουμε σε δύο χαρτιά, από τη μεσαία και τη μικρή κεφαλαιοποίηση, που πιστεύουμε πως αξίζουνε της προσοχής των επενδυτών. Ο ΑΔΜΗΕ που πιστεύουμε (μετά και το 6μηνο) πως όσο και αν ταλαιπωρείται βραχυπρόθεσμα, τα καλύτερα είναι μπροστά του .. Είναι πραγματικά φτηνός. Μπαίνει σε μια νέα εποχή. Και έχει σχέση και με έναν κλάδο (ενεργειακός), που διεθνώς είναι hot. Ξεκάθαρα και από όλες τις απόψεις δικαιολογεί υψηλότερες αποτιμήσεις.
 

 
Δεύτερον και από την μικρή κεφαλαιοποίηση την ΙΝΛΙΦ, πραγματικά πολύ φτηνή (έχουμε αυτήν την εβδομάδα ανάλυση στο GFF), έχοντας μείνει πάρα πολύ πίσω σε σχέση με την πορεία της αγοράς. Και όσο και αν πάντα ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ιδιαίτερος και όχι και ο αγαπημένος μας. H ΙΝΛΙΦ είναι φτηνή, σε βαθμό υπερβολής (και ξέρετε πως αυτό το λέμε σπάνια). Είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως αρκετά γρήγορα αυτό θα φανεί στο ταμπλό, με τη μετοχή να βλέπει αρκετά υψηλότερες τιμές, με μεγάλα περιθώρια ανόδου ..
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum