| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 13/01/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Ας ξεκινήσουμε με σχόλια ανθρώπων της αγοράς, μετά και τη νέα μεγάλη άνοδο του Χ.Α ….. Από τα πιο σοβαρά λοιπόν σχόλια – εκτιμήσεις που ακούσαμε …… Ήταν πως πλέον οι δείκτες βρίσκονται στις πρώτες ισχυρές αντιστάσεις, που δικαιολογούνται κάποια βραχυπρόθεσμα προβλήματα …. Και όπως σχολιάστηκε:
 
«θέλω πάρα πολύ να δω τι θα κάνει η αγορά στην πρώτη διόρθωση ….. Αν για παράδειγμα θα παραδοθεί αμάχητή και θα έχουμε ένα γερό profit taking .. Ή θα δείξει χαρακτήρα ….. Προσωπικά πιστεύω το δεύτερο …..  Όχι γιατί θέλω να το πιστεύω, αλλά με βάση και την εικόνα που έχει δείξει η αγορά τον τελευταίο καιρό …..» 
 

 
Και το σχόλιο συνεχίστηκε με ένα πιθανό σενάριο στην πρώτη διορθωτική συνεδρίαση (θεωρητικά δε μπορεί να αποκλειστεί τις προσεχείς συνεδριάσεις, ακόμη και σήμερα …. Να πέφτει η αγορά μέσα στη συνεδρίαση …. Να πάει για παράδειγμα στο -0,70% μέχρι και -1% …. Και λίγο πριν το κλείσιμο η αγορά να μαζέψει όλες τις απώλειες και να πάει να κλείσει περίπου αμετάβλητη ….. Αυτό θα ήτανε το ιδανικό σενάριο θα λέγαμε, με τις οποίες τεχνικές εκτονώσεις να γίνονται ενδοσυνεδριακά …. Πάντως βλέποντας αυτό το σχόλιο θέλουμε να παρατηρήσουμε και κάτι άλλο …. Τελικά έχουνε αναβαθμιστεί πάρα πολύ τα σχόλια μας …. Αρχίζουμε να κάνουμε προβλέψεις με το μοιρογνωμόνιο 😊
 

 
Το επαναλαμβάνουμε πάντως …. Όσο σε αυτή την αγορά δεν υπάρχει πολύ αισιοδοξία ….. Η αγορά μπορεί να συνεχίσει να μας εκπλήσσει θετικά … Και παρά του ότι από χθες ξεκίνησαν σε κάποια site τα γνωστά διθυραμβικά (αυτό το γράφουμε με διάθεση υπερβολής) σχόλια για την άνοδο που έρχεται …… Όπως μαθαίνουμε από τα χρηματιστηριακά γραφεία …. Οι μικροί επενδυτές όχι μόνο δεν αγοράζουνε τις τελευταίες ημέρες …. Αλλά έστω και σε ένα βαθμό, οι πωλήσεις υπερτερούν …. Και όσο αυτό συμβαίνει ελπίζουμε για καλύτερες ημέρες και ακόμη μεγαλύτερες υπερβάσεις, με τους μικρούς να πουλάνε και τους μεγάλους να αγοράζουνε ….
 

 
Βέβαια εμείς πιάσαμε χθες άνθρωπο της αγοράς να «παραμιλάει» ….. και να λέει την εξής κορυφαία ατάκα ….. «Άντε να δούμε τι θα γίνει αυτή φορά …. Κάθε φορά που η αγορά πάει να κάνει την υπέρβαση, κάτι γίνεται και εκεί που ήμαστε στην πηγή να πιούμε νερό … Μας παίρνει και μας σηκώνει ….»….. Και κακά τα ψέματα δίκαιο έχει σε αυτό …. Ας ευχηθούμε λοιπόν πως αυτή τη φορά στις αγορές δε θα συμβεί πάλι κάποιο απρόοπτο ….
 

 
Σας είχαμε πει χθες για τις αγορές που υπήρχαν στην ΕΛΧΑ …. Αγορές οι οποίες συνεχίστηκαν …. Και πιθανόν να συνεχιστούνε …. Βέβαια και όπως γράφουμε στις τεχνικές αναλύσεις στο GFF ….. Το σχόλιο είναι αν φτάνοντας η μετοχή στις αντιστάσεις στα 1,98 – 2,00 ευρώ θα έχουμε και πάλι γύρισμα της τιμής ….. Ή αυτή τη φορά θα γίνει η υπέρβαση ….. έχοντας τονίσει χθες, πως τα περιθώρια ανόδου στο θετικό σενάριο είναι μεγάλα…
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum