| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 13/02/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Ξεκινάμε με τον κλασσικό τρόπο, συστήνοντας ψυχραιμία για πτώσεις που έρχονται μετά από περιόδους παρατεταμένης πτώσης. Ξέρουμε πως όταν η αγορά βρίσκεται σε ανοδικό σερί, έστω και μια πτώση όπως η χθεσινή του μόλις -0,49%, χτυπάει πιο άσχημα ακόμη και από το να βρίσκεται η αγορά σε παρατεταμένη πτώση, αφού έτσι είναι η ψυχολογία των επενδυτών. Θα ξεκινήσουμε με το επικείμενο placement της Πειραιώς, όπως όλα δείχνουνε στις αρχές Μαρτίου. Και όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που μετράει είναι η τιμή στην οποία θα γίνει το placement. Επειδή λοιπόν το ψάξαμε σας πληροφορούμε πως κανείς επί της ουσίας δεν ξέρει ακόμη την τελική τιμή. Όλες οι τιμές που γράφονται, όπως τις περισσότερες φορές συμβαίνει, απλώς γράφονται για να γράφονται …. Πέραν όμως της τιμής. Ένα θέμα που μας απασχολεί είναι πως αν και έχουμε μάλλον ακόμη κάποιες ημέρες. Και αν και όπως φάνηκε προσφάτως (ΕΛ. Βενιζέλος και άλλες εκδόσεις) υπάρχει πραγματικά πολύ ρευστότητα στην αγορά. Πάντα ένα αρκετά μεγάλο placement όπως αυτό της Πειραιώς. Έστω και για κάποιες συνεδριάσεις, έχει επιπτώσεις στην αγορά, επηρεάζοντας, έστω σε ένα μικρό βαθμό τη ρευστότητα …
 

 
Συζητήσαμε τώρα το ζήτημα της τιμής του placement και με το Boss του GFF ….. Όπως είπαμε κανείς δεν ξέρει και όλα είναι εικασίες. Αλλά βάζοντας τα κάτω και σταθμίζοντας πάρα πολλά πράγματα. Θα λέγαμε πως οι περισσότερες πιθανότητες είναι αυτό να γίνει σε μια τιμή κοντά στα 3,50 ή και ελαφρώς χαμηλότερα. Λέμε και πάλι πως αυτή είναι μια προσωπική εκτίμηση. Αλλά ένα placement κοντά στο εύρος των 3,30 με 3,50 ευρώ μας φαίνεται το πιθανότερο, κάνοντας και την όλη διαδικασία ελκυστική για τους ξένους επενδυτές ….
 

 
Για την ακρίβεια οποιαδήποτε τιμή υψηλότερα θα είναι μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για το Χ.Α. και μια ακόμη ψήφος για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο. Όχι ότι ένα placement στα 3,30 – 3,50 ευρώ είναι αποτυχία. Αλλά, όπως είπαμε, όποια τιμή υψηλότερα των 3,50 ευρώ, για εμάς είναι μεγάλη επιτυχία.
 

 
Σημαντική πτώση χθες για τη μετοχή του ΕΛ. Βενιζέλος (8,86 ευρώ, -3,38%), επί της ουσίας την 4η συνεδρίαση διαπραγμάτευσης και τις 4 έχει κλείσει στο χαμηλό ημέρας ….. Την άποψη μας σας την έχουμε πει από την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης και λίγο πριν μπει στο ταμπλό η μετοχή του ΔΑΑ. Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε πόσο θετικά μπορεί να επηρεάσει τη μετοχή η είσοδος σε μια σειρά δεικτών, με το ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στις σημερινές δημοπρασίες κλεισίματος και την αυριανή συνεδρίαση. Ωστόσο το βασικό ερώτημα που τώρα τίθεται. Είναι αν η μετοχή θα πάει να κλείσει το gap στα επίπεδα των 8,20 ευρώ που ήτανε και η τιμή της δημόσιας εγγραφής …..  
 

 
Ολοκληρώνουμε με ένα γρήγορο σχόλιο για τον ΑΔΜΗΕ. Μπορεί λοιπόν χθες να είχαμε την πρώτη πτωτική συνεδρίαση μετά από 9 σερί ανοδικές !!! (2,33 ευρώ, -1,89%) …. Ωστόσο την παρατηρούσαμε όλη τη συνεδρίαση και τις δημοπρασίες κλεισίματος. Και νιώσαμε δύο πράγματα. Πρώτον πως πλέον υπάρχουνε δυνατοί αγοραστές στη μετοχή. Και σε σχέση με αυτό και τουλάχιστον με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή. Πως μετά από πάρα – πάρα πολύ καιρό οι αγοραστές έχουνε το πάνω χέρι, περιμένοντας με ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθούνε τα πράγματα στο ταμπλό… Και αν θα επιβεβαιωθεί αυτό το επόμενο χρονικό διάστημα…..
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum