| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -13/07/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Είχαμε αναφερθεί χθες στον τραπεζικό δείκτη και τις προσδοκίες που δημιουργούνται, με βάση την τεχνική ανάλυση, για ένα νέο ράλι …… Επίσης έχουμε πει πως στην περίπτωση του ΓΔ ο δείκτης, με βάση τα weekly data βρίσκεται σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα. Θέσαμε τώρα το ερώτημα (πάντα στις συζητήσεις μας με τους πιο αρμόδιους με την τεχνική ανάλυση στο GFF),  αν ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα και πήραμε μια ενδιαφέρουσα απάντηση: “Ο τραπεζικός δείκτης μετά τις τελευταίες 4 σερί ανοδικές συνεδριάσεις έχει μόλις εισέλθει σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα, με βάση κάποιους συγκεκριμένους ταλαντωτές τεχνικής ανάλυσης. Ωστόσο όπως είπα, μόλις εισήλθε. Και η εμπειρία έχει δείξει πως σε μια ξεκάθαρα Bullish αγορά (όπως αυτή που είμαστε), όταν έχουμε είσοδο σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα. Το ράλι έχει συνέχεια, μέχρι να μιλήσουμε για υπερβολικά υπέρ-αγορασμένα επίπεδα”.
 

 
Έχουμε λοιπόν και λέμε ….. Ο τραπεζικός δείκτης έσπασε ισχυρές αντιστάσεις, δε βρίσκεται σε ανησυχητικά υπέρ-αγορασμένα επίπεδα … Όλα αυτά λοιπόν συνηγορούνε σε συνέχιση του ράλι στον τραπεζικό κλάδο, παραπέμποντας και στα όσα αναφέραμε χθες και συνεχώς αναφέρουμε στο GFF για έλλειψη ισχυρών αντιστάσεων μέχρι σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.
 

 
Αλλά εμείς συνεχίσαμε να ρωτάμε χθες τον υπεύθυνο ανάλυσης του GFF. Αλλά όλα αυτά συμβαίνουνε την ώρα που όπως γράψαμε ο ΓΔ, με weekly data, βρίσκεται σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα.  Σε super υπέρ-αγορασμένα επίπεδα για την ακρίβεια. Πως λοιπόν λύνεται το πρόβλημα και παντρεύονται αυτά τα δύο; Η απάντηση που πήραμε: “Με δύο πιθανά σενάρια. Να έχουμε μια απότομη διόρθωση μιας δύο συνεδριάσεων (χωρίς όπως λέμε να χαλάει το κεντρικό ανοδικό trend), με τις τράπεζες να δείχνουνε σχετικά περισσότερες αντοχές, τις μη – τραπεζικές μετοχές να διορθώνουνε περισσότερο. Να εκτονώνεται η αγορά. Και μετά πάλι πάνω, με τις τράπεζες να πρωταγωνιστούν, για να επιβεβαιωθεί και το ανοδικό trend που αναφέραμε παραπάνω.
 

 
Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο σενάριο. Να έχουμε συνέχιση της ανόδου στις τράπεζες και ένα profit taking στα μη – τραπεζικά χαρτιά του FTSE 25 που είχανε προσφάτως υπέρ-αποδώσει. Σε αυτό το σενάριο και μερικών έστω, μπορεί να εκτονωθεί διαγραμματικά η αγορά. Και το bullish σενάριο για τις τράπεζες να επιβεβαιωθεί, αν και εννοείται πως τα πάντα θα τα δούμε στο ταμπλό.
 

 
Λέμε συνέχεια για τα υψηλά 9ετών του ΓΔ …. Από πότε όμως έχουμε να δούμε τέτοια υψηλά για τον τραπεζικό δείκτη; H απάντηση είναι από τον Ιούλιο του 2017, δηλαδή πριν από 6 χρόνια.
 
Ας κάνουμε όμως κάτι αντίστοιχο και για τις 4 τραπεζικές μετοχές. Δηλαδή να θυμηθούμε από πότε έχουμε να δούμε τα επίπεδα τιμών στα οποία βρίσκονται:
 
Η Eurobank έκλεισε στα 1,6415 ευρώ, είχαμε δει πριν από λίγο και καιρό τον Μάιο επίπεδα 1,72 ευρώ, τα οποία όμως ήτανε το υψηλότερο σημείο από τον Νοέμβριο του 2015.
 
Η ΕΤΕ έκλεισε στα 6,336 ευρώ, επίπεδα που έχουμε να δούμε από τον Δεκέμβριο του 2015.
Στα 1,69 ευρώ η ΑΛΦΑ, το υψηλότερα επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020.
Τέλος, στα 3,386 ευρώ η Πειραιώς, το υψηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2021, θυμίζοντας πως το πρώτο τρίμηνο εκείνης της χρονιάς είχαμε την τελευταία ΑΜΚ, με dilution των τότε μετόχων.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum