| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 13/09/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Θα ξεκινήσουμε με το παρασκήνιο της χθεσινής μεγάλης πτώσης για ΕΛΠΕ και ΜΟΗ, με τις δύο μετοχές να κλείνουνε στο -4,78% και -4,23% αντίστοιχο. Είναι γνωστό πως παρακολουθούμε στενά και τις δύο μετοχές και το ψάξαμε αρκετά για τη χθεσινή πτώση. Οι πληροφορίες λοιπόν κάνουνε λόγο για τον ίδιο ξένο επενδυτή, που ξεφόρτωσε και τις δύο εισηγμένες. Τώρα το ερώτημα έχει να κάνει με το λόγο της πώλησης. Πάντα εν μέσω προσπάθειας να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες, καταλήγουμε πως κυρίως η πτώση έχει σχέση με την επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell, με συγκεκριμένο ξένο επενδυτή να προχωράει στις πωλήσεις, αφού αν και κατά μέσο όρο περιμένουμε εισροές τις περισσότερες εισηγμένες, υπάρχουνε και πωλήσεις, όπως είχαμε δει και την προηγούμενη Πέμπτη σε αρκετές από τις μετοχές που εμπλέκονται στις αλλαγές.
 

 
Υπάρχει όμως και μια άλλη άποψη. Υπάρχει χρηματιστής που διαφώνησε για το λόγο των πωλήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο συγκεκριμένος ξένος επενδυτής προχώρησε σε πωλήσεις, γράφοντας τα κέρδη που είχε και στις δύο εισηγμένες. Φυσικά δε μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς και βλέποντας τον τρόπο που ήλθε η χθεσινή πτώση των δύο μετοχών. Θα λέγαμε πως είναι πιο πιθανό να έχουνε σχέση με την αναδιάρθρωση των δεικτών και όχι κάτι άλλο.
 

 
Όσον αφορά την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell. Θυμίζουμε πως την προηγούμενη Πέμπτη είχαμε μια μεγάλη πτώση κυρίως στις μετοχές που αναμένεται να μπούνε στους δείκτες, με κάποιες εκροές να προηγούνται των επερχόμενων εισροών, όπως τουλάχιστον εκτιμάται (τι τελικά θα γίνει θα το δούμε την Παρασκευή). Όπως είχαμε γράψει, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης υπάρχουνε και εκροές, οι οποίες δεν αποκλείεται κάποιες φορές να προηγούνται (σε σχέση και με τα όσα γράψαμε παραπάνω για ΜΟΗ – ΕΛΠΕ). Δε θα πρέπει λοιπόν να θεωρούμε τυχαίο πως χθες στις πρώτες θέσεις της ανόδου βρέθηκαν μετοχές όπως ΣΑΡ, ΛΑΜΔΑ, ΚΟΥΕΣ, ΒΙΟ στις οποίες θυμίζουμε εκτιμάται πως θα υπάρξουνε μεγάλες εισροές. Είτε έτσι, είτε αλλιώς λοιπόν, η εβδομάδα θα αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με αποκορύφωμα τις δημοπρασίες κλεισίματος την ερχόμενη Παρασκευή.
 

 
Θα επανέλθουμε στις ΜΟΗ – ΕΛΠΕ. Εμείς λοιπόν θα λέγαμε πως στα χθεσινά (ειδικά για τα ΕΛΠΕ που έχουνε και το μέρισμα μέσα), πόσο μάλλον σε χαμηλότερα επίπεδα. Και οι δύο μετοχές μπορεί να προσφέρουνε μια καλή ευκαιρία για trading. Άντε να δούμε !!
 

 
Ξέρετε τι περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον σήμερα. Τα αποτελέσματα 6μηνου της ΕΛΧΑ. Το λέμε αυτό γιατί αν και σίγουρα ο κλάδος της εταιρείας έχει μεγάλους κινδύνους λόγω ενεργειακής κρίσης, με κίνδυνο μέχρι και για διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας για κάποιες ημέρες (αν και πιστεύουμε πως στην Ελλάδα θα το αποφύγουμε αυτό). Τα αποτελέσματα 3μηνου που είχανε ανακοινωθεί ήτανε εξαιρετικά. Και θέλουμε να δούμε και το 6μηνο, γιατί αν και χρηματιστηριακά δε είμαστε οπαδοί του ομίλου Βιοχάλκο. Στις τρέχουσες αποτιμήσεις η ΕΛΧΑ είναι εξαιρετικά φτηνή.  Αλλά πολύ φτηνή, πιστεύοντας πως στις τρέχουσες αποτιμήσεις έχει σχεδόν προεξοφλήσει το χειρότερο σενάριο.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum