| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 13/12/21

 
 

"Μας ακούνε..."

 

Πάμε να ξεκινήσουμε με την άποψη ανθρώπου της αγοράς, αναφορικά με την πορεία της αγοράς τις επόμενες 2 εβδομάδες για το τέλος του 2022: «Το πιθανότερο είναι πως αυτή η αγορά στις δύο εβδομάδες που απομένουνε …. Θα σέρνεται …. Και θα κλείσει τη χρονιά κοντά στα τρέχοντα επίπεδα ….. Ωστόσο, όπως συνέβη και κάποιες από τις τελευταίες συνεδριάσεις …. Όσο η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επενδυτών δεν ασχολείται, δίνω πιθανότητες από το πουθενά και εντελώς αθόρυβα, η αγορά να κάνει ένα ράλι εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Δε θέλουμε και πολλά. 2-3 καλές συνεδριάσεις να κάνει στο +1 με +1,5% και πάρουμε σωρευτικά 5%, θα κλείσουμε τη χρονιά σε νέα υψηλά έτους, ουσιαστικά φτάνοντας προς τις 940 – 950 μονάδες, που τόσο πολύ ψάχνει το Χ.Α. εδώ και πάρα πολύ καιρό» ….

 

 

Ζητήσαμε τώρα μια πρώτη εκτίμηση του υπεύθυνου του GFF για το 2022. Και αν και υπάρχουνε πολύ αστάθμητοι παράγοντες, όπως μας είπε ο ίδιος. Δε μπορούμε να πούμε πως ενθουσιαστήκαμε με αυτό που ακούσαμε. Η πρώτη του λοιπόν εκτίμηση είναι πως το 2022 θα μπορούσε να είναι μια χαμένη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία …. Και τα χρηματιστήρια ….. Όπου κατά περιόδους θα έχουμε και διορθώσεις …. Η πρώτη του λοιπόν πρόβλεψη είναι πως η χρονιά θα είναι σε γενικές γραμμές προβληματική …. Και πως θα κλείσουνε το 2022, από το -10% μέχρι το +5%, σε μια όπως ανέφερε χαμένη χρονιά, με την πολύ αρνητική έκπληξη να φαντάζει πιθανότερη από την θετική.

 

 

Και να σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω, στη βάση πως τα πράγματα με την πανδημία θα εξελιχθούνε ομαλά. Δε θα επιδεινωθούνε και άλλο. Και όπως λένε οι περισσότερες εκτιμήσεις των ειδικών, από τα μέσα του 2022, θα μιλάμε πλέον για πολύ καλύτερη κατάσταση…. Αν τώρα βρεθούμε μπροστά σε απρόβλεπτες εξελίξεις, για παράδειγμα με νέες μεταλλάξεις κτλ …. .Θεωρητικά κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει στα χρηματιστήρια….

 

 

Στα της ΜΟΗ τώρα που θα είναι και το 2022 στις πρώτες επιλογές του GFF. Και την ώρα που η μετοχή ψάχνει τη χρυσή διάσπαση των αντιστάσεων στα 14,25 – 14,35 ευρώ …. να μην παραβλέπουμε πως βρίσκεται στη λίστα της Βank of America με τις Top 20 επιλογές από τις Emerging Markets και ας είναι με γενική σύσταση neutral από την Bank of America ….

 

 

 

Και βασικά να μην ξεχνάμε κάτι …. Πως εδώ στο GFF, έχουμε θέσει ως Fair Value για τη ΜΟΗ τα 20 με 20,5 ευρώ!!! Δηλαδή με περιθώρια ανόδου 50%. Σε μια χρονιά (2022) που πιστεύουμε πως πάμε για συνολικό μέρισμα 5 με 7%!!!

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum