| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 14/02/22

 

"Μας ακούνε..."

 

Δε θα αναφερθούμε στο σύνολο της συνεδρίασης της Παρασκευής ….. Ούτε στα νέα υψηλά 7ετών κτλ …. Παρακολουθούσαμε μαζί με το Boss του GFF (που σίγουρα τα ξέρει πολύ καλύτερα) το ξεκίνημα της συνεδρίασης της Παρασκευής, που ήτανε και πτωτικό … Βλέπαμε πως έμπαιναν οι εντολές, με τη βοήθεια πάντα και του Boss ….. Και για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι …. Πως αυτοί (οι ξένοι επενδυτές εννοούμε) που παίζουνε τελευταία την αγορά μας κάνουνε ότι θέλουνε στο Χ.Α. .. Αλλά ότι θέλουνε … Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί και σήμερα η αγορά, μετά τη νέα πτώση της Wall Street …. Αλλά το γενικό συμπέρασμα είναι πως η αγορά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έχει περιθώρια …. Και έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου..

 

 

Πάντως να σχολιάσουμε και κάτι άλλο για τη συνεδρίαση της Παρασκευής …. Έτσι για να μην απογοητεύονται και οι οπαδοί των μη – τραπεζικών χαρτιών ….. Ασχέτως λοιπόν των όσων γράφουμε για την εμφανώς καλύτερη εικόνα των τραπεζών, εδώ και αρκετές εβδομάδες …. Την Παρασκευή είδαμε να ξυπνάνε κάποια από τα μη – τραπεζικά χαρτιά που είχανε μείνει πίσω … Είναι αλήθεια πως πιστεύουμε πως τα τραπεζικά χαρτιά θα συνεχίσουνε να υπέρ-αποδίδουνε …. Ωστόσο στα πλαίσια και του «roll», πιστεύουμε πως αν πάμε σε ένα καλό χρηματιστήριο κατά τις επόμενες εβδομάδες – μήνες και τα περισσότερα μη – τραπεζικά χαρτιά θα πάνε καλά …. Ειδικά αν τα πράγματα στις διεθνείς αγορές εξομαλυνθούνε … Είναι κάτι παραπάνω από πιθανό, αρκετοί από τους «παραδοσιακούς» ξένους θεσμικούς που τις τελευταίες εβδομάδες πουλάνε, να επιστρέψουνε επιθετικά και αυτοί κυρίως θα ασχοληθούνε με τα γνωστά – μη τραπεζικά χαρτιά, τα οποία τώρα πουλάνε …..

 

 

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι τι θα γίνει με τα μικρά και αρκετά μικρά χαρτιά ….. Τα περισσότερα από τα οποία λόγω των οικονομικών τους μεγεθών, δεν αξίζουνε το ενδιαφέρον των επενδυτών …. Αρκετά από τα οποία το 2021 έκαναν ράλι … Πολλά από  τα οποία έχουνε ήδη διορθώσει αρκετά από τα υψηλά τους … Και ακόμη και ανοδικό χρηματιστήριο να έχουμε το επόμενο διάστημα, δεν αποκλείουμε, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι περισσότερες μικρές να βαλτώσουνε, αν όχι και κάποιες από αυτές να διορθώσουνε ακόμη περισσότερο …. Εγκλωβίζοντας μεγάλο αριθμό επενδυτών, όπως άπειρες φορές έχουνε κάνει τα τελευταία περίπου 20 χρόνια που ο κόσμος έχει γνωρίζει το χρηματιστήριο …

 

 

….. Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε όλες αυτές τις εκθέσεις των ξένων οίκων πως η άνοδος των επιτοκίων κάνει top pick τον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο. Και η ιστορία έχει δείξει πως έτσι είναι… Αλλά εμείς θα προσθέσουμε, ειδικά όσον αφορά τις ελληνικές τράπεζες …. Μέχρι ένα σημείο … Γιατί ευεργετική η αύξηση των επιτοκίων για τον χρηματοοικονομικό κλάδο (Η Morgan Stanley σε πρόσφατη ανάλυση της ανέφερε: Οι αυξήσεις επιτοκίων ενισχύουν το story ανάκαμψης των ελληνικών τραπεζών). Ωστόσο μια περίοδος αύξησης των επιτοκίων κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει στην οικονομία (μακροοικονομικά), όσο και σε επίπεδο μικροοικονομικό, με κίνδυνο να δούμε αύξηση των επισφαλειών από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Και δε νομίζουμε όλα αυτά να είναι προς όφελος των τραπεζών, αν και σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως ντε και καλά μια αύξηση των επιτοκίων θα προκαλέσει τόσο σοβαρούς κινδύνους, αν και σίγουρα υπάρχει ο κίνδυνος …

 

 

Με αφορμή ένα τελευταίο σχετικό δημοσίευμα, πάμε σε αυτό το σημείο να δούμε συγκεντρωμένες όλες τις τιμές στόχου των ξένων οίκων για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές:

 

Η JP Morgan δίνει για την Alpha Bank, τιμή-στόχο τα 1,60 ευρώ, για την Eurobank δίνει τιμή-στόχο 1,30 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, τιμή-στόχο τα 4 ευρώ και για την Πειραιώς, τιμή-στόχο 2 ευρώ.

 

Η Axia για την Εθνική θέτει την τιμή-στόχο τα 6,00 ευρώ, για την Alpha Bank τα 1,80 ευρώ, για την Eurobank τα 1,50 ευρώ και για την Πειραιώς τα 2,15 ευρώ.

 

Η Eurobank Equities θέτει στόχους για την Αlpha Bank στα 1,37 ευρώ, για την Εθνική 3,48 ευρώ και για την Πειραιώς στα 1,84 ευρώ.

 

Η BofA για την Alpha Βank δίνει τιμή-στόχο τα 1,45 ευρώ, για την Εθνική τα 3,30 ευρώ, για την Eurobank τα 1,15 ευρώ και για την Πειραιώς τα 1,40 ευρώ .

 

Η HSBC δίνει τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 1,40 ευρώ, για την Πειραιώς στα 1,95 ευρώ, για την Eurobank στα 1,30 ευρώ και για την Εθνική στα 3,55 ευρώ .

 

Η Deutsche Bank δίνει τιμή-στόχο τα 1,55 ευρώ για την Alpha Bank, 4,5 ευρώ για την Εθνική, 1,55 ευρώ για την Πειραιώς και 1,15 ευρώ για την Eurobank .

 

Η Wood δίνει σύσταση buy και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και δίνει τιμή-στόχο τα 1,30 ευρώ για την Eurobank, τα 4,10 ευρώ για την Εθνική, τα 1,70 ευρώ για την Alpha Bank και τα 2 ευρώ για την Πειραιώς .


Η Alpha Finance δίνει τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 1,19 ευρώ , για τη μετοχή της Εθνικής στα 3,99 ευρώ και για την Πειραιώς στα 1,92 ευρώ .

 

Η Euroxx Securities δίνει σύσταση "overweight" και για τις τέσσερις συστημικές με τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 1,6 ευρώ, για τη Eurobank στο 1,3 ευρώ, για την Εθνική στα 4,2 ευρώ και για την Πειραιώς στα 2,2 ευρώ.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum