| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 14/05/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Τα πάντα παραμένουνε υπό πλήρη έλεγχο και πηγαίνουνε σύμφωνα με τα όσα πιστεύαμε εδώ και καιρό, με το Χ.Α. μετά από ένα μίζερο 1,5 μήνα (Μάρτιος – μισός Απρίλιος) να βρίσκεται από τα μέσα Απριλίου και ειδικά τις τελευταίες συνεδριάσεις σε ένα ανοδικό momentum. Η άποψη μας πως θα μπορούσαμε να έχουμε ένα σχετικά καλό 2-3μήνο, Μάιος – Ιούλιος, παραμένει η ίδια ….. Ωστόσο υπάρχει κάτι που δεν μας άρεσε το ΣΚ. Πώς ξαφνικά έπεσε μεγάλη αισιοδοξία. Εκεί που θα λέγαμε ότι είχαμε μια σχετικά αθόρυβη άνοδο, ξαφνικά αρχίσαμε να διαβάζουμε παντού για τη νέα άνοδο που έρχεται κτλ…. Στα πλαίσια της λοιπόν της γνωστής λογικής της contrarian theory που τόσο συμπαθούμε και ας συνηθίζουμε να λέμε πως κάνουμε τέτοια σχόλια μεταξύ σοβαρού και αστείου. Αυτή η τόσο μεγάλη ξαφνική αισιοδοξία δε μας άρεσε …..
 

 
Μόλις λοιπόν έπεσε αυτή η τόσο μεγάλη αισιοδοξία …. Ήρθε η χθεσινή διόρθωση …. Μάλιστα σας διαβεβαιώνουμε πως το σχόλιο αυτό το κάναμε χθες το πρωί, μόλις είδαμε να πέφτουνε τα πρώτα τηλέφωνα των μικρών για αγορές μετοχών ….. Διαβάζοντας παράλληλα μια σειρά δημοσιευμάτων για τα νέα υψηλά που έρχονται κτλ ….. Επαναλαμβάνουμε πως δεν αναιρούμε τίποτα από αυτά που λέμε εδώ και καιρό … Ωστόσο δίνουμε κάποιες πιθανότητες το ανοδικό trend να κάνει ένα pause, εκτός αν η ξαφνικά αισιοδοξία μετατραπεί σύντομα σε απαισιοδοξία έστω αδιαφορία όπως συνέβαινε μέχρι πριν λίγο καιρό που κανείς δε μίλαγε για την άνοδο 😊
 

 
Στα 0,50 ευρώ η επιστροφή κεφαλαίου του Ελλάκτωρα, ένα ποσό το οποίο είχαμε προβλέψει, έχοντας πει πως η εισηγμένη θα μπορούσε να επιστρέψει στους μετόχους ένα ποσό περίπου 150 με 180εκ ευρώ (τελικά η επιστροφή είναι 174εκ ευρώ….) … Φυσικά και μια απόδοση της τάξης του 18% είναι μια εξαιρετική χρηματική διανομή. Έχουμε ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις για την επόμενη ημέρα της εισηγμένης και αν αυτό που απομένει ποια στο ταμπλό, μπορεί να δικαιολογήσει την κεφαλαιοποίηση μετά την επιστροφή. Επίσης σίγουρα η εισηγμένη μετά τις πωλήσεις των assets των τελευταίων ετών βρίσκεται σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από παλαιότερα. Μάλιστα εκτιμάται ότι θα έχουμε και κάποιες ακόμη πωλήσεις assets. Αλλά και πάλι και σταθμίζοντας τα όλα. Εμείς παρατηρούμε πως μετά την επιστροφή στους μετόχους, δε μπορεί να πει κανείς πως η εισηγμένη έχει τόσο εντυπωσιακή ρευστότητα, όσο θα έπρεπε για όλες αυτές τις κινήσεις που έχουνε γίνει. Δε λέμε πως έχει πρόβλημα ρευστότητας. Αλλά επαναλαμβάνουμε πως τελικά βλέποντας κανείς τους δείκτες μόχλευσης κάνοντας και τις ανάλογες προσαρμογές, ε !! δεν πετάει και στα σύννεφα ….
 

 
Επίσης, αν και αργούμε ακόμη και πάμε για την επόμενη αναθεώρηση… αφού ακόμη και δεν έχουνε γίνει οι ανακοινώσεις για την αναθεώρηση που έρχεται τον Ιούνιο. …. Η επιστροφή κεφαλαίου είναι μια εξέλιξη που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της κεφαλαιοποίησης του Ελλάκτωρα στο ταμπλό …. Και αν και πρόωρο πιστεύουμε πως υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες στην επόμενη αναθεώρηση να κινδυνεύσει να βρεθεί εκτός FTSE 25, ειδικά με τις εισηγμένες που έρχονται από πίσω να αυξάνονται ….
 

 
Στην αγαπημένη μας, εδώ και κάποιο καιρό, μικρή τώρα, την ΙΝΛΙΦ … Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Η εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων και κυρίως ο άκομψος τρόπος που πουλάει κάποιος μας ξάφνιασε αρνητικά. Δεν περιμέναμε να βγει κάποιος πωλητής και ειδικά με αυτόν τον τρόπο ….. Οκ. …. Εννοείται πως αυτό υπάρχει σε όλα τα χαρτιά και ειδικά τα πιο μικρά (δεν έπεσε η μετοχή, ωστόσο μετά τα αποτελέσματα περιμέναμε μια καλύτερη εικόνα και άνοδο) …. Αυτό που ωστόσο ξέρουμε εμείς είναι πως το χαρτί είναι πραγματικά πολύ φτηνό σε αυτές τις τιμές …. Αλλά πραγματικά πολύ φτηνή, παραπέμποντας στα όσα γράφουμε στην κεντρική μας ανάλυση στο GFF ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum