| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 14/06/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Ξεκινώντας να μας συγχαρούμε για τα πολύ εύστοχα σχόλια της Παρασκευής, όπου είναι αλήθεια πως βρήκαμε την ημέρα να μιλήσουμε για την ελπίδα του θετικού σεναρίου, μια ημέρα κατά την οποία καταγράφηκαν πραγματικά εντυπωσιακές απώλειες στο Χ.Α. και γενικά τις αγορές. Βέβαια για να δικαιολογηθούμε και λίγο, είχαμε πει πως το βασικό σενάριο ήτανε πως ολοκληρώνεται στις 900 μονάδες η αντίδραση του Χ.Α. (και περίπου στα αντίστοιχα επίπεδα των διεθνών αγορών) … Και κάπου εκεί ξεκινούσε και πάλι η διόρθωση, αν και όπως χαρακτηριστικά είχαμε γράψει … η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία  ….  Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Και δεν αναφερόμαστε τόσο στο Χ.Α.,  όσο στις διεθνείς αγορές οι οποίες έχασαν στηρίξεις κλειδί, με κίνδυνο να φύγουνε σημαντικά χαμηλότερα.
 
ΥΓ: Σημειώνεται πως τα σχόλια έχουνε γραφτεί Κυριακή απόγευμα και δεν ενσωματώνουνε τη συνεδρίαση της Δευτέρας.
 

 
Προτού αναφερθούμε σε επιμέρους επίπεδα βασικών δεικτών, να σταθούμε σε αυτό το οποίο έλεγε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Παρασκευής ο υπεύθυνος του GFF. Μια παρατήρηση, τόσο για το Χ.Α. και κυρίως για τις διεθνείς αγορές. Όπως λοιπόν παρατηρούσε, το ότι μετά από την πρόσφατη αντίδραση. Και μετά από προσέγγιση αντιστάσεων. Το ότι ξεκινούσε μια πτώση με άνοιγμα gap, μόνο καλό δεν είναι …. Ένα gap που άνοιξε την Παρασκευή, με το πιθανότερο να είναι πως σηματοδοτεί ξεκίνημα ενός νέου κύκλου διόρθωσης.
 

 
Πάμε όμως να δούμε συγκεκριμένα επίπεδα!!!  Θα ξεκινήσουμε με τον DAX (με βάση το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής, 13.762 μονάδες), αναφέροντας πως απαιτείται άμεσα αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα των 14.050 - 14.100 μονάδων!! Όταν λέμε άμεσα, εννοούμε χθες!! Διαφορετικά, οι επόμενες ισχυρές στηρίξεις στις 13.100 – 13.050 και κυρίως στις 12.300 – 12.400points…
 

 
Πάμε όμως και στον S&P 500, εδώ με βάση το κλείσιμο των 3.900 μονάδων!! Η τάση επιδεινώνεται επικίνδυνα, εδώ με ανάγκη άμεσης αντίδρασης και επιστροφής υψηλότερα των 4.100 – 4.150 μονάδων. Και εν συνεχεία των 4.200 – 4.250 μονάδων. Διαφορετικά πάμε για τις στηρίξεις στις 3.740 – 3.700 μονάδων και χαμηλότερα στις 3.500 και 3.200 – 3.250 μονάδων, όπου πλέον τα πράγματα σοβαρεύουνε.
 

 
Και οι τεχνικοί αναλυτές δίνουνε μια άλλη διάσταση όσον αφορά τον S&P 500 ….. Πως βλέποντας κανείς το παρακάτω διάγραμμα πως περίπου στις 3.700 μονάδες τίθεται σε κίνδυνο το πολυετές trendline (από το 2009) !! Και πάντα όπως λένε οι πιο καλοί γνώστες της τεχνικής ανάλυσης. Οριστικό σπάσιμο του trendline οδηγεί σε μια πραγματικά πολύ μεγάλη πτώση.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum